Senarai Blog/Laman Web UMNO

Dikemaskini pada : 25 Mei 2008- sumber pemuda UMNO Masai

Nasional :
UMNO Malaysia
Pemuda UMNO Malaysia
Puteri UMNO Malaysia
Putera UMNO Malaysia
Semakan Keahlian UMNO
Biro Agama UMNO Malaysia
Badan Kebajikan Kakitangan Ibu Pejabat UMNO (BKIP)
UMNO TV

Johor :
UMNO Bahagian Gelang Patah
UMNO Bahagian Johor Bahru
UMNO Bahagian Pulai
UMNO Bahagian Sri Gading
Pemuda UMNO Bahagian Batu Pahat
Pemuda UMNO Bahagian Johor Bahru
Pemuda UMNO Bahagian Pasir Gudang (Web / Blog)
Pemuda UMNO Bahagian Tebrau
UMNO Cawangan Danga, Pulai
UMNO Cawangan Jalan Sawi, Tenggara
UMNO Cawangan Kampung Merdeka
UMNO Cawangan Kg. Tembioh, Kota Tinggi
UMNO Cawangan Taman Mawar, Tebrau
UMNO Cawangan Ulu Choh, Gelang Patah
Pemuda UMNO Cawangan Masai, Pasir Gudang

SKedah :

Sekretariat BN Baling

UMNO Bahagian Kulim Bandar Baharu
UMNO Bahagian Langkawi

UMNO Bahagian Sik

UMNO Bahagian Baling

UMNO Cawangan Taman Sejahtera, Lunas
Pemuda UMNO Bahagian Baling

Pemuda UMNO Bahagian Kubang Pasu
Pemuda UMNO Bahagian Pokok Sena

Kelantan :
UMNO Bahagian Jeli
UMNO DUN Wakaf Baru
UMNO Cawangan Kampung Tong, Pasir Mas

Kuala Lumpur :
Pemuda UMNO Wilayah PersekutuanUMNO Bahagian Batu
Puteri UMNO Bahagian Bandar Tun Razak
Puteri UMNO Bahagian Batu
Puteri UMNO Bahagian Lembah Pantai (Lama / Baru)
Puteri UMNO Bahagian Putrajaya
Puteri UMNO Bahagian Segambut (Lama / Baru)
Puteri UMNO Bahagian Seputeh
Pemuda UMNO Cawangan Taman Tun Dr. Ismail, Segambut

UMNO Cawangan Gombak Selatan

Melaka :
Badan Perhubungan UMNO Negeri Melaka
Puteri UMNO Bahagian Bukit Katil

UMNO Cawangan Ayer Keroh, Bukit Katil
UMNO Cawagan Pulai Barat, Jasin
Pemuda UMNO Cawangan Kemus, Alor Gajah

Negeri Sembilan :
Badan Perhubungan UMNO Negeri Sembilan
UMNO Cawangan Taman Bukit Kepayang, Rasah

UMNO Cawangan Taman Paroi Jaya, Seremban
Pemuda UMNO Paroi
Pemuda UMNO Seremban

Pemuda UMNO Cawangan Taman Bukit Kepayang

Pahang :
Badan Perhubungan UMNO Negeri Pahang
UMNO Bahagian Kuantan
UMNO Cawangan Gambang, Paya Besar
Pemuda UMNO Cawangan Rumah Pangsa Alor Akar, Kuantan

Pulau Pinang :
UMNO Bahagian Kepala Batas
Pemuda UMNO Bahagian Kepala Batas
Pemuda UMNO Bahagian Permatang Pauh
UMNO Cawangan Kampung Jawa, Tanjong
UMNO Cawangan Taman Sri Tunas, Bayan Baru

Perak :
UMNO Bahagian Bukit Gantang
UMNO Bahagian Gerik
UMNO Bahagian Taiping
UMNO Bahagian Parit
UMNO Bahagian Sungai Siput
Pemuda UMNO Bahagian Bukit Gantang
Pemuda UMNO Bahagian Ipoh Barat
Puteri UMNO Bahagian Gopeng
UMNO Cawangan Bandaran Gerik, Gerik
UMNO Cawangan Pengkalan Gate, Gopeng
UMNO Cawangan Taman Perpaduan, Tambun
UMNO Cawangan Taman Pertama, Ipoh Barat
UMNO Cawangan Tg. Malim, Tanjong Malim

Sabah :
UMNO Bahagian Beaufort

Selangor :
Badan Perhubungan UMNO Negeri Selangor
UMNO Bahagian Hulu Selangor
UMNO Bahagian Serdang
UMNO Bahagian Shah Alam
UMNO Bahagian Subang
Pemuda UMNO Bahagian Ampang
Pemuda UMNO Bahagian Kota Raja
Pemuda UMNO Bahagian Subang
Puteri UMNO Bahagian Gombak
Puteri UMNO Bahagian Hulu Selangor
Puteri UMNO Bahagian Kelana Jaya
Puteri UMNO Bahagian Sabak Bernam
Puteri UMNO Bahagian Serdang
UMNO Cawangan Bandar Klang Selatan, Kota Raja
UMNO Cawangan Batu 4, Kapar
UMNO Cawangan Bukit Ampang, Ampang (Web / Blog)
UMNO Cawangan Bukit Changgang, Kuala Langat
UMNO Cawangan Desa Jaya, Subang
UMNO Cawangan Gombak Jaya, Gombak
UMNO Cawangan SS2 Utara Pusat Bandar, PJ Utara
UMNO Cawangan Taman Muhibah, Batang Berjuntai
UMNO Cawangan Bukit Ukay
Pemuda UMNO Cawangan Batu 8, Tg. Karang
Pemuda UMNO Cawangan Jalan Enggang, Ampang
Pemuda UMNO Cawangan Saujana Utama, Kuala Selangor
Pemuda UMNO Cawangan USJ 5, Kelana Jaya
Pemuda UMNO Cawangan Sri Andalas
Puteri UMNO Cawangan Seri USJ 4, Kelana Jaya (Blog / Fotopages)

Lain-lain :
Mantan Presiden UMNO Malaysia – Tun Mahathir Mohamed
Timbalan Presiden UMNO Malaysia – Datuk Seri Najib Tun Razak
Naib Presiden UMNO Malaysia – Tan Sri Isa Samad
Naib Presiden UMNO Malaysia – Datuk Seri Mohd Ali Rustam
Ketua Penerangan UMNO Malaysia – Tan Sri Muhammad Muhd Taib
Ketua Wanita UMNO Malaysia
Ahli Majlis Tertinggi – Dato’ Sri Azalina Dato’ Othman Said
Ahli Majlis Tertinggi UMNO – Dr. Mohamad Khir Toyo
Ahli Majlis Tertinggi UMNO – Tan Sri Rahim Thamby Chik
Naib Ketua Pemuda UMNO Malaysia – Khairy Jamaluddin
EXCO Pemuda UMNO Malaysia – Harrison Hassan
EXCO Pemuda UMNO Malaysia – YB Datuk Mukhriz Mahathir
EXCO Puteri Malaysia – Haslinda Mohd Zerain
Pengerusi Putera UMNO Malaysia – Datuk Abdul Azeez Rahim
Ketua UMNO Bhgn. Gua Musang – Tengku Razaleigh Hamzah
Ketua UMNO Bhgn. Hulu Selangor – Dato’ Mohamed Idris Abu Bakar
Ketua UMNO Bhgn. Johor bahru – Dato’ Shahrir Abdul Samad
Ketua UMNO Bhgn. Pulai – Datuk Nur Jazlan Mohamed
Ketua UMNO Bhgn. Sipitang – Datuk Sapawi Hj. Ahmad
Naib Ketua Puteri UMNO Selangor – Rina Mohd. Harun
Ketua Pemuda UMNO Bhgn. Bayan Baru – Norman Zahalan
Pemuda UMNO Bhgn. Putrajaya – Mohd Noh bin Md. Yunus
Puteri UMNO Bhgn. Pengkalan Chepa – Emroose Haziram
Wanita UMNO Cawangan Bagan Pinang – Roshatika Hj. Abu Bakar
Pemuda UMNO Lipis – Zaharuddin Bin Abdullah
Pemuda UMNO Taiping – Muzamir Ismail
Ketua Puteri UMNO Caw. Tasek Seri Alam 1 – Sahara Bt. Supery
UMNO Pulai TV
Kelab UMNO Luar Negara
Kelab UMNO Queensland
Puteri Kelab UMNO Ukraine
Kelab Penyokong Maya UMNO
Kumpulan Menyokong UMNO
Laman Pejuang Siber UMNO
Galeri UMNO

Parlimen & DUN Barisan Nasional (UMNO):
Parlimen Bukit Katil, Melaka
Parlimen Jasin, Melaka
Parlimen Johor Bahru, Johor
Parlimen Kota Belud, Sabah
Parlimen Marang, Terengganu
Parlimen Masjid Tanah, Melaka
Parlimen Pengerang
Parlimen Pulai, Johor
Parlimen Putrajaya
Parlimen Rembau, N. Sembilan
Parlimen Sepang
Parlimen Silam, Sabah
Parlimen Tangga Batu, Melaka
DUN Ajil, Terengganu
DUN Ayer Limau, Melaka
DUN Ayer Molek, Melaka
DUN Belanja, Perak
DUN Bukit Baru, Melaka
DUN Bukit Ibam, Pahang
DUN Bukit Tunggal, Terengganu
DUN Durian Tunggal, Melaka
DUN Gadek, Melaka
DUN Kemasik, Terengganu
DUN Kota Damansara, Selangor (Web / Blog)
DUN Kuala Berang, Terengganu
DUN Kuala Linggi, Melaka
DUN Kubu Gajah, Perak
DUN Lendu, Melaka
DUN Merlimau, Melaka
DUN Pantai Kundor, Melaka
DUN Parit Raja, Johor
DUN Paya Jaras, Selangor
DUN Paya Rumput, Melaka
DUN Rembia, Melaka
DUN Rim, Melaka
DUN Seberang Jaya, Pulau Pinang
DUN Semenyih, Selangor
DUN Serkam, Melaka
DUN Sungai Rambai, Melaka
DUN Sungai Udang, Melaka
DUN Taboh Naning, Melaka
DUN Tanjung Bidara, Melaka
DUN Telok Mas, Melaka
DUN Tepoh, Terengganu

“Blogger Unite” :
Jebat Tak Derhaka
Paku Buana
Tuah Tetap Setia
Pasir Gudang Kita
Politik Dimataku

Waris Pahang

Wan Salwati Hj Abdullah, EXCO Puteri Malaysia

10 Budak Hitam

Sdr Jamawi Jaafar , EXCO Pemuda UMNO Malaysia

68 responses to “Senarai Blog/Laman Web UMNO

  1. yus bin hj A.hamid

    minta pemuda bergerak maju dan padu.Buktikan kita bangsa melayu yang bermaruah,berpendidikan setiakawan menentang musuh durjana

  2. umnosriandalas.blogspot.com

  3. kukuhkan perpaduan melayu,bina kekuatan bangsa dan negara.terus berjuang wahai sahabatku semua

    umno cawangan bandar sri gading

  4. Harap webmaster dapat linkkan blog UMNO Cwgn Taman Sejahtera, Lunas (Bhgian Pdg Serai) Kedah ke website bahagian UMNO Negeri Kedah.

    URL: http://www.umnotamansejahtera.blogspot.com

    Terima Kasih byk2

  5. unanjaga

    Perkukuhkan jati diri dengan pegangan ugama,dan jauhkan dari apa jua salah guna kuasa,penyelewangan dan rasuah…insyAllah kita akan terus dapat bertapak lama dibumi Malaysia ini.Juga kita kena jadikan yang parti kita yang dapat dijadikan contoh.

  6. Saudara,

    Usaha yang baik. Teruskan!

  7. Ada laman web tapi tiada pelayar yang sudi masuk apalah gunanya….dahtu pulak tak pernah update,ada blog DUN masih ada ucapan selamat hari raya lagi,mungkin untuk raya akan datang kot….Sesetengah webside DUN macam budak tadika je yang buat,tak profesional langsung….Lain kali buatla homepage cantik cantik barula orang semangat nak layan……

  8. ingatla wahai umat x semestinya kecantikan itu melambangkan keikhlasan…. Biar buruk macam mana pun blog tu asal kan pemimpin nya ikhlas itu lebih baik dari sibuk buat blog lawa2 pastu menfitnah org bunuh model mongolia, buruk kan islam dan kerajaan dan macam2 lg la dosa2 yang x terkata… Jd jangan la menilai dari segi kecantikan sahaja….

  9. Selamat berjuang saudaraku.ayuh kita susun langkah kita gempur pas di prk k.terengganu.kita gempur blog2 dan website mereka.

  10. Tiap yang benar itu akan tetap kukuh berdiri pada tempatnya…dan apa jua kepincangan serta ketidakbaikan itu pasti akan dibenci akhirnya..kita perlu melihat kehendak rakyat sebenarnya,yang mereka begitu benci pada apa jua yang bernama rasuah,salah guna kuasa serta penayalahgunaan kuasa.

  11. dash

    Salam
    Ada ke pemimpin umno yg baca blog ni?
    Nampak gayanya umno semakin tenggelam selepas pru dulu. Ingatkan nak berubah rupanya tak gerak langsong.
    Enjoy lah kita dalam masa yang ada sebelum flag umno diturunkan.Bermaharajalela lah bangsa lain bawah pkr. lepas tu melayu dok bawa sepanduk lepas jumaat mcm kat penang.
    salah siapa. >>>???
    Kita semualah.

    Selamat di jajah wahai melayu.

  12. Umno dan BN akan terus hancur jika tiada perubahan yang di lakukan daripad akar umbi…

    Nilai bangsa yang di pegang oleh pemimpin UM No hanya RM 100 sahaja..

    Inilah wajah sebenar pemimpin UMNO yang kononya memperjuangkan nasib bangsa…

  13. Wahai saudaraku.

    Di atas kalimah Lailahaillallah Muhamadulrasulullah.

    Saya sebagai hamba allah menyampaikan seruan Allah dan RasulNya.

    “Bukanlah dari kami orang-orang yang menyeru kepada assabiyyah, berperang atas dasar assabiyyah dan mati kerana (mempertahankan) assabiyyah” [HR Abu Daud].

    Ya saudaraku…

    Kembalilah ke jalan Islam dan memperjuangkan Islam bukan atas dasar memperjuangkan Assabiyah iaitu bangsa.

    Rasulullah SAW telah mengkabarkannya kepada seluruh manusia bahawa bukanlah dari umat Muhammad jika mereka memperjuangkan bangsa.

    Adakah kita hanya mengamalkan ajaran Islam separuh masa dan separuh lagi kita meninggalkannya…???

    Allah SWB berfirman :

    ” Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam Islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaitan. Sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagimu ” (Al-Baqarah(2):208)

    Bersatulah saudaraku dengan kalimah Lailahaillallah Muhamadulrasulullah…!!!

    Bersatulah kita di bawah panji kebesaran Islam…!!!

    Ingatlah wahai saudaraku…

    Sekecil kecil dan sebesar-besar amalan di dunia akan di hitung di akhirat kelak.

    MAMPUKAH KITA MENJAWABNYA APABILA KITA BERDEPAN DENGAN ALLAH SWT KELAK…???

    Ya Allah, aku telah jalankan perintahmu…

    • khalid

      kepada jebbat,

      memang tepat apa yang diperkatakan, namun cuba hayati sabda Rasullulloh dari Attarmizi:

      Wahai sahabat-sahabatku…
      apabila ketiadaanku, ada satu Bangsa akan wujud dimuka bumi ciptaan Allah, yang akan mempertahankan Agama Islam, Sunnahku dan Bangsa mereka, mereka ini adalah dikalangan umat-umatku”.

      Cukup jelas UMNO adalah memperjuangkan Islam, Sunnah Nabi dan Bangsa Melayu…

      Fikir-fikirlah dan Renung-renunglah…….

  14. Salam,

    UMNO takut sehinggakan menggunci semua pintu masuk ke SUK negeri, masa PR dulu kita tak kunci SUK Negeri sebab tak nak menyusahkan rakyat membuat urusan dengan kerajaan, ini lah namanya UMNO menjaga kepentingan dan kebajikan rakyat …

    Kalau rakyat tentukan siapa layak memerintah kan senang …

    yang pasti UMNO/ BN takut dengan kebangkitan PR …

  15. Salam,

    UMNO semakin parah, pemimpin yang berkiblatkan rasuah wang dipilih untuk menjadi pelapis pemuda di negara kita…

    UMNO sebuah wadah perjuangan bangsa dan bukannya memperjuangan ISLAM sebagai perjuangan yang utama…

  16. benciumno

    umno mmg parti sesat…kuburkan saja umno dari peta malaysia….wakakakkaakak

  17. Bakal PM

    ialah kalau buk nmpk kat UMNO je yang mulia baik kat pembangkang… jgnla kata UMNO tu rasuah… yg pembangkang punya pemimpin berapa ramai yg kena cekup dgn SPRM… siap kena tahan kat johor lg sebelum lepas sempadan singapore… aik pelikla… yg rasuah tetap rasuah.. yang berbogel pun ramai… yg berzina dgn org islam lain halnya…apa xde ke sapa2 yang kisah???

  18. umno lama

    kenapa x ambik iktibar dan pengajaran dr kekalahan di Parlimen Kuala Terengganu baru2 ini…dah kalah 2 ‘Bukit’ pun nak cari kesalahan org lain…tgk ler cara korang kempen…time p’raya, baru nk ambik tahu dan bantu rakyat yg susah merana yg berpuluh2 tahun.. camni ke ciri2 pemimpin yg patut dipilih??? what the f@#$!!! Rakyat skrg dh celik segalanya..tahu yg buruk dan baiknya..dh x percaya sgt media arus perdana ni semuanya…sudah pandai menilai…ada ke gi tny para pemimpin psal result p/raya 2 bukit tu..diorg ker yg mengundi??? sepatutnya gi ler tny para pengundi kt sana, ciri calon2 yg memenuhi kehendak dan inspirasi cita2 utk memimpin mereka..tu baru betul…
    lagi satu ler nk bgtau semua pemimpin umno…ni cadangan ler, pada pemilihan jawatan tertinggi dlm umno nanti yg akan dtg, bglah peluang ahli2 umno yg dibwh2 ni utk mengundi utk memilih pemimpin yg benar2 boleh memimpin parti UMNO..mmg patut x pyh kuota, zaman IT & canggih ni, semua ahli umno di seluruh pelusuk tempat dh boleh akses utk mengundi memilih pucuk pimpinan parti UMNO…So, apapun…ORG UMNO sekelian, LU FIKIRLAH SENDIRI..!!!

  19. Dato’ you have write a very interesting and convincing articles

    Dato’, please check-out http://ahlipolitik.blogspot.com and make some comments.

    Thank you

    Regards

    -MZA-

  20. Bersama memajukan Malaysia

  21. Harap webmaster dapat linkkan blog waris pahang

    URL: http://www.warisanpahang.blogspot.com

    Terima Kasih byk2

  22. dunhill

    umno mengarut jer..
    bdk skolah tadika bley la hang nk tipu..
    ckp x super bikin..
    mcm gud jer..
    tp kesimpulannyer hampeh belaka..
    kompomla pilihanrayer perak nnt hangpa kan kalah besar,,
    cayerlah….
    umno semakin nazak hehehe
    i like..

  23. Salam,

    Mohon Tuan masukkan laman blog Pemuda UMNO DUN Sena, Kangar Perlis

    TQ

  24. topo graf

    tima kasey UMNO lepaskan singapore dan batu putih…. hidup tanah melayu!!!!!!!!!!!!!!

  25. topo graf

    komen pun kena moderation ker?? pengecut!!!

  26. Topeng Plastik

    Asalamualaiukum semua saya nak syer sedikit je kalau nak kita menjadi pemimpin dan kerajaan yang membina satu je kita kena buat perjuangan kita mesti berpaksikan ” agama” kita yang ki ta cintai iaitu ISLAM dan dan kalau nak kita jadikan umno ni tukar perjuangan dasar iatu agama dan bangsa, saya yakin semua rakyat akan menyokong kita kembali……..

    • Bakal PM

      tak payah tukar kerana UMNO sememangnya memperjuangkan agama islam dan bangsa bumiputera serta tidak menafikan hak2 kaum lain… jd dah memang betul dah perjuangan UMNO… yg kata UMNO x perjuangkan islam tu adalah org yg mudah di kencing oleh hamPAS…. senang2 je terima semua kenyataan… kalau setakat letak nama parti islam sesapa pun boleh…. kalau lepas ni ada puak2 hindraff tubuhkan parti baru yg dinamakan Parti Islam cap Kari adakah boleh dikategorikan mereka tu benar2 pejuang islam…. ??? untuk renungan mereka yg mudah terpedaya hanya dgn sepatah perkataan…

      • Activis

        Umno suck..Umno Racis…
        tiap tiap hari u all cakap pasal perkauman..
        lepas tu korang tuduh Pakatan,DAp racis..
        korang pakai otak laa sikit..kata satu malaysia..hidup sama-sama..tapi korang tiap tiap hari cakap pasal benda bodoh..pemimpin semua buta huruf..tak tau baca..
        Korang kata perjuangkan Islam n Melayu..
        apa nak bangga sangat dengan bangsa kamu..mereka pun tahu yang korang hari Joker bertopengkan Batman..Melayu sekarang bukan macam dulu lagi..Hanya melayu Umno yang bendul..korang suka sangat corupt.. rakyat hidup susah sebab pemimpin korang hisap darah rakyat..ramai terpaksa merantau kerana economi malaysia..kalau korang gentle..b fair to every Malaysian..korang yang rosakkan Melayu..Jawab la nanti..Bertaubat la org2 umno..tak baik buat macam tu kat rakyat..kesian kat kami…tapi takpe la..dah terlambat nak bertaubat..

  27. hamba allah

    salam…

    saya cadangkan umno mengambil atau memujuk jemaah tabligh agar menjadi sebahagian dari UMNO, kerana ramainya pengikut PAS adalah dari jemaah TABLIGH.

    kalau dapat mengambil ketua mereka lalu masukkan ke dalam UMNO, nescaya PAS akan kalah dan semuanya

  28. Peminpin2 UMNO perlu tujukan taladan keislaman kepada masyarakat. terutamanya pemimpin atasan dan pemimpin akar umbi yang hanya berlakon membela nasib bangsa di cawangan2 perlu disingkirkan digantikan yg betul2 memperjuangkan nasib bangsa. (jadikan kesilapan yg lalu sebagai pedoman). SAYA PERCAYA UMNO BOLEH BERUBAH, HIDUP MELAYU!!!!

    • umno dah x relevan ..boleh angkat bungkus la..kat pokok sena tu pemimpin yg bermuka2 banyak..perasuah..penipu..pirahhh..mai ahli2 umno pokok sena keluar parti tinggalkan umno yg dah nak karam tu

  29. Salam, minta senarai blog saya.

    Tkasih

    Wan Salwati Hj Abdullah
    Exco Puteri Malaysia

  30. umno yg insaf

    dulu tanpa teknologi aku ditipu….kini dunia internet mencelikkan mindaku….
    namun masih ada segelintir hidupan yg masih buta….buta mata,hati dan fikiran…hanya tuhan yg boleh membalikkan hati mereka, samada sedar atau semakin kelam…..
    perjuangan kononnya krn bangsa, bak zaman jahiliyah…
    tapi yg jelas krn kuasa yg seketika cuma, wang yg segenggam cuma, pangkat yg sering terumbang ambing….
    itulah bukti sakitnya umat dlm UMNO…x kira siapa pun bila bertutur terpampang kejumudannya.

  31. lisa

    A quite interesting story.. anyway don’t forget to leave your comment at myutusanmalaysia.blogspot.com

    Utusan Malaysia

  32. Pakmalau.

    salam.
    UMNO padang serai bergolak….pebetulkan faktor dalaman terlebih dahulu…

  33. Pakmalau.

    Salam.

    Buat Haji Alias elok Hj Masuk PAS lagi baik dari terus berkokok menghentam UMNO…lagi pun kawasan taman sejahtera dan DUN Lunas tidak ada calun pas yang berwibawa lagi seperti haji Alias yang memegang jawatan penting dalam umno.

    Jika ujud blog UMNO taman sejahtera ini semata untuk menghentam UMNO …elok tutup saja blog UMNO Tmn Sejahtera ini buka blog PAS taman sejahtera….lepas saja jaatan yang dipegang habis cerita…Jangan menjadi duri dalam daging…

    Cukuplah dengan idea-idea dan tomahan pembangkang terhadap umno selama ini ahli-ahli dan penjilat-penjilat UMNO tidak perlu komen keburukkan parti sendiri bertambah meloya….komen yang datangnya dari ahli sendiri….kerana kamu semua serupa…saja.

    Biar rakyat yang komen tentang kecabukkan yang hangpa buat….hangpa tak perlu komen..kerana ditangan hangpalah dan pemimpin seperti Haji A. inilah umno kian bertambah cabuk.

    Hari segala cabuk yang dibuat sendiri tidak perlu menambah kecabukkan itu lagi…

    Pada Haji A…tuhan tidak mengubah nasib sesaorang itu…..melainkan dia sendiri mengubahnya terlebih dahulu…

    Disinilah bezanya orang UMNO dan Ahli UMNO..

    Harap UMNO Taman sejahtera lebih peka bukan pekak membuat ulasan…

    sayangbangsa sayang agama demi masa depan cucucicit kita.

  34. Pakmalau.

    Kesian aku tengok Blog Taman sejahtera terkapai-kapai dibelasah oleh sekutu sendiri..sepatut Bahagian Pdg Serai perlu ada Blog Sendiri bukan masih mengharap blog cawangan yang terkapai-kapai dibelasah oleh sekutu yang ada pula jawatan dalam cawangan tersebut….

    Aku cadangkan blog cawangan UMNO taman sejahtera ini tutup sajalah dari terus menjadi pentas puak2 kapiaq harbi dan puak2 UMNO yang tak sedar diri ini membalun diri sendiri…

    Yang pelik Ketua Bahagian Pdg Serai ini buta kah atau tak pernah bukakah Blog yang sedikit sebanyak membantu dia terus berteduh dalam UMNO ni….atau masih berkhayal nak jadi YB ?

    Alahai….Ketua Bahagia Padang Serai dan kuncu2 termasuk Tim Ketua oi…hangpa sedarkah Padang serai tu sarang PKR…manakala hangpa pula asyik berebut bangkai sesama sendiri…sendiri mau sedar UMNO bukan Mak Bapak hangpa punya…jadi perlu lah berjuang untuk bangsa sama jangan asyik berjuang untuk perut hangpa saja..

    Apakah Pdg serai yang satu masa dulu…menjadi kubu kuat UMNO kini….UMNO sudah nampak macam sudah mampuih…???semuanya gara-gara emburu bangkai yang keterlalauan..

    Sebagai anak watan yang bukan memihak pada mana…tapi masih kuat bertekad untuk melingkupkan pengaruh PAS dibumi pdg serai nampaknya cara UMNO bertindak…niat aku untuk melingkupkan Pengaruh PAS kecundang gara-gara kalian yang lebih penting tembolok dari kepentingan orang melayu…

    Kepada pucuk kepimpinan UMNO kedah tolong-tolonglah tengok2 UMNO padang serai…jgn terlalu percaya dan taksup dengan gesekkan biola…serta dendangan lagu-lagu lama oleh mereka yang masih lena dengan projek pribadi ini..”RU13 kita punya…”

    Setakat hari ini UMNO Pdg Serai belum dapat dipulihkan lagi…pengaruh serta kepercayaan rakyat masih gayat dan masih menebal kebenciannya..terhadap UMNO…percayalahlah !!! ini bukan fitnah tapi satu kenyataan yang kita dah servey !!!

    Pada Ketua-bahagian Padang Serai kuranglah penggunaan Merscedis dan belajar lah menghurmati simiskin…gunalah kenderaan yang sepadan dengannya untuk mengundang ketempat mereka…rakyat sedang dan tengah memerhati tindakkan hangpa…yang bertindak lebih sudu dari bubur….

    Rakyat sebenarnya benci dan meluat serta meloya tengok gaya hangpa pi berjumpa dengan rakyat miskin bergaya melebihi dari milionair sedangkan tahap hangpa hanya Ketua Bahagian,…..cabuk sahaja…sebenar nya rakyat bukan benci “UMNO” tapi benci dan meloya dengan gaya hangpa yang terlebih sangat…

    Apa salahnya berjumpa rakyat dikawasan2 pendalaman tak perlulah nak bergaya dengan kereta mewah…walaupun rakyat susah kais pagi makan pagi…kais petang makan petang…sebenarnya mereka tidak hormat cara dan gaya hangpa pi menjeguk depa bagai gaya seorang menteri….sedangkan yang hangpa hulur tak sampai sebelah tangan…tapi berita tentang keperihatinan hangpa penuh dada-dada akbar….

    Sedarlah Ketua2 bahagian…rakyat tidak banggga dengan gaya kita berjumpa depa…mungkin Zulkifli noedin lebih bijak dari kepala otak hamngpa bila pi jumpa rakyat naik proton saga buruk atau honda cap cai….tapi hangpa pula bergaya lebih dari orang kaya sedangkan rakyat merempat…sedarlah !!! inilah sebenarnya punca “UMNO” terus dibenci dan dikeji…

    Sebenarnya rakyat sayang pada UMNO tapi hangpa lah puncanya membuat rakyat benci…

    Sedarlah PRU13 tidak lama lagi ubahlah gaya hangpa dari la nei….jgn terus berjumpa rakyat mengalah pak2 menteri…sedangkan rakyat menagis ditepi guri…

    Aku percaya UMNO akan pulih kalau puak2 hangpa ni ubah gaya hangpa pi jumpa rakyat jelata…Ingat rakyat tidak hairan dengan kekayaan hangpa !!!!
    Ditangan mereka jugalah boleh menentukan tempat hangpa dalam PRU13 nanti…

    Ingat ! PRU13….kuasa ditangan rakyat bukan pada kereta mewah yang hangpa banggga hari ini.

    Tidak mustahil PRU13…mungkin nasib hangpa jadi macam depa…ingat Allah swt maha kaya..air mata depa boleh mengecewakan hidup mewah hangpa !!!

    Pada penyokong2 UMNO jgnlah dok mencaci perik nasi anak bini hangpa selama ini…sedarlah ! Insaflah ! UMNO tu la yang mencari medan hangpa memburu rezeki..!!!

    Jangan jadi manusia yang hilang hati budi…yang keji,jijik dan busuk itu bkn UMNO tapi hati segelintir sekelian hangpa juga.

    Wassallam !

  35. Pakmalau.

    Kesian aku tengok Blog Taman sejahtera terkapai-kapai dibelasah oleh sekutu sendiri..sepatut Bahagian Pdg Serai perlu ada Blog Sendiri bukan masih mengharap blog cawangan yang terkapai-kapai dibelasah oleh sekutu yang ada pula jawatan dalam cawangan tersebut….

    Aku cadangkan blog cawangan UMNO taman sejahtera ini tutup sajalah dari terus menjadi pentas puak2 kapiaq harbi dan puak2 UMNO yang tak sedar diri ini membalun diri sendiri…

    Yang pelik Ketua Bahagian Pdg Serai ini buta kah atau tak pernah bukakah Blog yang sedikit sebanyak membantu dia terus berteduh dalam UMNO ni….atau masih berkhayal nak jadi YB ?

    Alahai….Ketua Bahagia Padang Serai dan kuncu2 termasuk Tim Ketua oi…hangpa sedarkah Padang serai tu sarang PKR…manakala hangpa pula asyik berebut bangkai sesama sendiri…sendiri mau sedar UMNO bukan Mak Bapak hangpa punya…jadi perlu lah berjuang untuk bangsa sama jangan asyik berjuang untuk perut hangpa saja..

    Apakah Pdg serai yang satu masa dulu…menjadi kubu kuat UMNO kini….UMNO sudah nampak macam sudah mampuih…???semuanya gara-gara emburu bangkai yang keterlalauan..

    Sebagai anak watan yang bukan memihak pada mana…tapi masih kuat bertekad untuk melingkupkan pengaruh PAS dibumi pdg serai nampaknya cara UMNO bertindak…niat aku untuk melingkupkan Pengaruh PAS kecundang gara-gara kalian yang lebih penting tembolok dari kepentingan orang melayu…

    Kepada pucuk kepimpinan UMNO kedah tolong-tolonglah tengok2 UMNO padang serai…jgn terlalu percaya dan taksup dengan gesekkan biola…serta dendangan lagu-lagu lama oleh mereka yang masih lena dengan projek pribadi ini..”RU13 kita punya…”

    Setakat hari ini UMNO Pdg Serai belum dapat dipulihkan lagi…pengaruh serta kepercayaan rakyat masih gayat dan masih menebal kebenciannya..terhadap UMNO…percayalahlah !!! ini bukan fitnah tapi satu kenyataan yang kita dah servey !!!

    Pada Ketua-bahagian Padang Serai kuranglah penggunaan Merscedis dan belajar lah menghurmati simiskin…gunalah kenderaan yang sepadan dengannya untuk mengundang ketempat mereka…rakyat sedang dan tengah memerhati tindakkan hangpa…yang bertindak lebih sudu dari bubur….

    Rakyat sebenarnya benci dan meluat serta meloya tengok gaya hangpa pi berjumpa dengan rakyat miskin bergaya melebihi dari milionair sedangkan tahap hangpa hanya Ketua Bahagian,…..cabuk sahaja…sebenar nya rakyat bukan benci “UMNO” tapi benci dan meloya dengan gaya hangpa yang terlebih sangat…

    Apa salahnya berjumpa rakyat dikawasan2 pendalaman tak perlulah nak bergaya dengan kereta mewah…walaupun rakyat susah kais pagi makan pagi…kais petang makan petang…sebenarnya mereka tidak hormat cara dan gaya hangpa pi menjeguk depa bagai gaya seorang menteri….sedangkan yang hangpa hulur tak sampai sebelah tangan…tapi berita tentang keperihatinan hangpa penuh dada-dada akbar….

    Sedarlah Ketua2 bahagian…rakyat tidak banggga dengan gaya kita berjumpa depa…mungkin Zulkifli noedin lebih bijak dari kepala otak hamngpa bila pi jumpa rakyat naik proton saga buruk atau honda cap cai….tapi hangpa pula bergaya lebih dari orang kaya sedangkan rakyat merempat…sedarlah !!! inilah sebenarnya punca “UMNO” terus dibenci dan dikeji…

    Sebenarnya rakyat sayang pada UMNO tapi hangpa lah puncanya membuat rakyat benci…

    Sedarlah PRU13 tidak lama lagi ubahlah gaya hangpa dari la nei….jgn terus berjumpa rakyat mengalah pak2 menteri…sedangkan rakyat menagis ditepi guri…

    Aku percaya UMNO akan pulih kalau puak2 hangpa ni ubah gaya hangpa pi jumpa rakyat jelata…Ingat rakyat tidak hairan dengan kekayaan hangpa !!!!
    Ditangan mereka jugalah boleh menentukan tempat hangpa dalam PRU13 nanti…

    Ingat ! PRU13….kuasa ditangan rakyat bukan pada kereta mewah yang hangpa banggga hari ini.

    Tidak mustahil PRU13…mungkin nasib hangpa jadi macam depa…ingat Allah swt maha kaya..air mata depa boleh mengecewakan hidup mewah hangpa !!!

    Pada penyokong2 UMNO jgnlah dok mencaci periook nasi anak bini hangpa selama ini…sedarlah ! Insaflah ! UMNO tu la yang mencari medan hangpa memburu rezeki..!!!

    Jangan jadi manusia yang hilang hati budi…yang keji,jijik dan busuk itu bkn UMNO tapi hati segelintir sekelian hangpa juga.

    Wassallam !

  36. Pakmalau.

    salam.

    PADA UMNO CAWANGAN TMN SEJAHTERA LUNAS.
    Harap sangat delate sajalah ucapan pembukaan yang dah berkurun tu…amati ucapan tersebut apa sebenarnya isi yang nak disampaikan..

    Harap suara ucapan tersebut di delatekan krn sudah terlalu lama membosankan..

  37. Pakmalau.

    SALAM.

    HARAP DELATEKAN UCAPAN YANG TAK MELOYAKAN PENGUNJUNG GANTIKAN DGN UCAPAN ONE MALAYSIA YANG LBH BERMAKNA…DEMI KEBAIKKAN BLOG INI…

    WASSALLAM.

  38. AbangTuah

    BLOG HAMPAS..KHAAKKK PTUII…!!!

  39. Kalau kita nak pastikan UMNO ini kuat dimasa akan datang pastikan anak anak muda kita yang berumur 21 tahun didaftar kan sebagai pengundi kerana diluar sana masih ramai anak anak muda yang masih sayangkan UMNO tetapi masih belum berdaftar.Malah ada yang belum menjadi ahli UMNO, ayuh pemimpin akar umbi…mari kita cari mereka ini.

  40. SAYA SYORKAN KITA TUBUH TADIKA ASUHAN UMNO..DOKTRIN PEMIKIRAN ANAK2 AGAR MEMBENCI PEMBANGKANG

    MEREKA BOLEH KITA PUN KENA BOLEH..!!

  41. benci hipokrit

    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aQSkYMQfaRCE

    Anak Tun Dr. Mahathir investor besar dalam syarikat arak in manila!!!

    hipokrit betul!!!!

  42. Mohon tuan link blog saya :

    http://suaratenom.blogspot.com/

    Jamawi Jaafar
    KP Umno Tenom / Exco PPUM. Tk

  43. khalid

    kepada saudara jebbat….

    Memang betul apa yang dikatakan, “perjuanglah islam dan bukan assabiyah”, bacalah betul-betul sabda tersebut dan telitilah ia.

    zaman Rasullulloh hanya Islamlah diperjuangkan, kerana bangsa arab adalah bangsa yang tertua sekali. kita bangsa yang baru yakni bangsa Melayu, Rasullulloh pernah bersabda ” Wahai Sahabat-sahabatku, ada satu bangsa yang akan wujud dibumi ciptaan Allah, mereka sentiasa mempertahankan Agama Allah, sunahku dan bangsa mereka, mereka adalah dari kalangan umat-umatku”. dari petikan sabda tersebut cukup jelas UMNO adalah sebuah parti yang sentisa memperjuangkan Islam,sunah dan bangsa melayu.

  44. meluat

    ya betul party umno ialah party memperjuangkan islam,……….lesen judi,tolak sinnah,islam tak reliven…………….woi blah la mangkuk hayun

  45. hidup umno!!!

    hidup UMNO…
    video ni bukti bahawa UMNO lah sebenarnye pejuang bangsa, sebar2 kan video ni…
    hidup UMNO…
    hancor Anwar!!!!!!!!!!!!!

  46. Tengah sedap-sedap korang henjut isu video sex yang dikaitkan dengan DSAI, timbul pula isu terbunuhnya Ahmad Sarbani di pejabat SPRM. Terpaksalah Umno jerit kuat-kuat lagi isu video sex.

    LANCAU LA LU. MENGAKU PEMBELA MELAYU TAPI KES SPRM KO SENYAP JE? PUKIMAK PUNYA UMNO!

  47. JONO

    when you ask the rakyat to vote you .. they will say.. UM… NO..! .. to bad you on the loosing end.. You dirty political party.. How can you play dirty.. what!

  48. CHI LA KA

    education policy change and change , and change , and change , and change some more, then change again, then change, again change, later change again , after that change, then change ,..what the F …This globalization world wants all nation become frog in well , but the sons/daughters of Datuk-datuk , Ministers all being subsidized for English University and colleage by grapping free biasiswa,..all Nation become behind and stupid in Asean…..Myammar . thailand go for English media, ONly Malaysia BOLEH, really F, F, F , F , F, F , F, F ,F ,F ,

  49. Alza Putih

    Tolong siasat apa kaitan JERAGAN WATERFRONT RESTAURANT dengan Kapten (B) Abu Bakar Dahlan, Ahli Majlis MBAS. Adakah restoran tu milik beliau atau kroni dan jika ya, adakah restoran itu diperolehi dengan kedudukan beliau selaku Ahli Majlis.

    TQ

  50. DIN

    assalamualaikum wahai perwira negara
    persoalan yang saya ingin nyatakan disini adalah Benarkah UMNO telah benar-benar bersedia untuk PRU ke 13 .
    Jika kita lihat kepada persiapan pihak Pakatan dan perbezaan diantara persiapan tersebut
    1. Setiap hari dari sudut manapun kita melihat pihak pakatan mengadakan ceramah samada memburukkan pemimpin negara dan memfitnah.Dan walaupun ceramah tersebut pada mulanya sekadar dihadiri oleh 10 orang.
    Sikap tidak putus asa dan kerja kuat pihak ini akhirnya telah berjaya mempengaruhi rakyat dengan akhirnya jumlah hadirin yang hadir pada setiap ceramah yang dianjurkan terus meningkat dari masa ke semasa sebelum Kemuncaknya pihak penganjur melibatkan Pemimpin-pemimpin tertinggi dalam parti mereka untuk Memberi Ceramah dikawasan tersebut.
    S.PERSOALAN
    -Adakah Pemimpin UMNO diperingkat Bahagian /Cawangan bekerja seperti mereka?
    -Adakah Pemimpin UMNO di peringkat Bahagian /Cawangan mendampingi rakyat seperti mereka?
    – adakah Pemimpin UMNO di peringkat Bahagian/ Cawangan menjawab/menjelaskan
    setiap tomahan yang di kelirukan oleh Pakatan ini?

    2. Pihak kepimpinan Pakatan Senantiasa berusaha untuk mendekati rakyat dengan mendampingi rakyat walaupun ada kalanya pembelaan yang tidak sewajarnya pun sanggup dilakukan hatta walau sekadar hanya dengan berjanji kosong sekalipun.Sikap ini telah mempengaruhi dan berjaya menambat hati rakyat walaupun tidak secara keseluruhan tetapi bagi rakyat ianya sesuatu yang amat ditagihkan dan merupakan satu penghargaan kepimpinan oleh mereka bukan hanya pada waktu waktu tertentu sahaja.Mungkin apa yang mereka lakukan hanyalah sekadar untuk menambat hati atau gimik politik tetapi..
    S.PERSOALAN
    -Adakah Kepimpinan UMNO diperingkat Bahagian/Cawangan bersikap demikian?
    -Adakah Kepimpinan UMNO diperingkat Bahagian/Cawangan juga bersikap demikian?
    -Tindakan apakah yang wajar diambil oleh UMNO diperingkat Bahagian /Cawangan?
    3.Caramah/perhimpunan yang dianjurkan oleh pihak Pakatan boleh dihadiri oleh rakyat dengan secara rela hati/tanpa paksaan/tanpa bayaran/kekeluargaan/tanpa perbelanjaan yang banyak/tanpa jamuan makan/tanpa cenderahati/tanpa undangan/tanpa tajaan/tanpa permit/dll tetapi mereka juga sanggup untuk mengeluarkan belanja sendiri/Memungut derma untuk parti/dari ketulusan hati ahli/dari ketaksuban kepada parti/dari semangat kepartian/dari ketaatan kepada perjuangan semata-mata untuk memastikan parti mereka mendapat tempat dihati rakyat dan bercita cita untuk menakluki PutraJaya.
    S.PERSOALAN
    -Adakah Sikap/Keikhalasan tersebut ditunjukkan oleh Ahli Parti Sendiri dan rakyat terhadap Parti Umno di peringkat Bahagian/Cawangan
    -Berjayakah UMNO diperingkat Bahagian /Cawangan Menganjurkan Ceramah/Perhimpunan tanpa ada unsur-unsur seperti diatas?Pernahkah UMNO Mencubanya?
    -Adakah kemewahan yang dimiliki menentukan sokongan rakyat terhadap UMNO?

    Saya teramat yakin Pendekatan oleh Pihak Pakatan ini disedari oleh pihak UMNO dan pernah suatu ketika UMNO juga satu pernah berwajah sedemikian tetapi tidaklah libiralisma seperti mereka dan akhirnya rakyat lebih sayangkan UMNO selama lebih 50tahun .
    -Pemimpin diperingkat Bahagian/Cawangan memainkan peranan untuk mendekatkan diri kepada permasalahan rakyat terlebih dahulu sebelum Pemimpin tertinggi memberi sokongan.
    -Pemimpin diperingkat Bahagian /Cawangan lebih mesra rakyat/memahami rakyat dibawah tadbirnya/membantu rakyat/mendekatkan diri dengan rakyat bukan pada waktu tertentu
    tetapi secara istaqamah/mendengar permasalahan rakyat/denyut hati rakyat/ketidakpuasan hati rakyat/dll.MESTI DILAKUKAN DENGAN KADAR SEGERA
    -Pemimpin di peringkat Bahagian/Cawangan perlu mengadakan ceramah/perhimpunan untuk rakyat memahami dasar kerajaan/mendengar pendapat@pandangan/menjawab tomahan pembangkang/Mendekatkan diri dengan aktiviti kemasyarakatan/tidak sombong/tidak gila kuasa@pangkat@kekayaan sehingga rakyat sekitar tidak mendapat/menikmati kehadiran pemimpin didalam masyarakatnya.
    …………..TIDAK HILANG BISA ULAR MENYUSUP AKAR………………….
    -

    S.Adakah pemimpin Umno di pihak bahagian/cawangan berkerja seperti mereka?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s