Apa Lagi Yang Salah Dengan Kerajaan Hari Ini?

petikan dari isuhot.com

WAHAI ORANG-ORANG MELAYU MALAYSIA YANG BERAGAMA ISLAM !

Banyakan bersyukur kehadrat ALLAH SWT kerana dari datuk nenek moyang sehinggalah kita yang tinggal di Malaya sekarang ni..MALAYSIA, telah dapat hidup dengan SELAMAT AMAN & MAKMUR . Marilah kita sama-sama muhasabah diri kita dengan berpesan-pesan dengan kebajikan dan berpesan-pesan dengan kesabaran.

Cuba kita renungkan kembali asal-usul kita….. SIAPA YANG MELAHIRKAN KITA ? Jawapannya sudah pasti IBU ! SIAPA YANG BERSAMA IBU KITA ? Jawapannya tentulah BAPA !

Cukuplah setakat 2 soalan dan jawapan yang telah diberikan….dan lagi! APAKAH NAMA IBU NEGARA KITA ? Jawapannya KUALA LUMPUR ! APAKAH NAMA PARTI DAN BAPA KEMERDEKAAN NEGARA KITA? Jawapannya tentulah UMNO dan TUANKU ABDUL RAHMAN PUTRA ALHAJ ! APAKAH AGAMA RASMI NEGARA KITA ? Tentulah ISLAM!

Justeru itu apa lagi yang nak kita pertikaikan dengan kerajaan yang ada kerana setiap solat jumaat di semua masjid seluruh negara dalam khutbah ada menyatakan TAKUTLAH KEPADA ALLAH, TAATLAH KEPADA RASUL DAN KEPADA ULIL AMRI (KERAJAAN YANG MEMERINTAH) seperti di Malaysia kerajaannya adalah di bawah pemerintahan kerajaan BARISAN NASIONAL di mana semua pemimpinnya terdiri dari yang beragama Islam berpegang kepada ajaran alQuran dan Hadis dan berfahaman Ahlussunah waljamaah serta bermazhab Syafie.

Disamping itu pemimpinnya yang bukan Islam pula bukan terdiri dari kafir harbi tetapi dari kaum kafir zimmi iaitu yang tidak memusuhi dengan orang-orang Islam yang berpegang kepada agama masing-masing sebagaimana di dlm alQuran surah al Kafirun ayat 6 – BAGI KAMU AGAMA KAMU DAN BAGIKU AGAMAKU.

Sekiranya ada kepincangan di dalam pentadbiran kerajaan rakyatlah yang memberitahu melalui saluran yang betul seperti melalui Ketua-ketua jabatan/NGO, pegawai-pegawai daerah, penghulu dan ketua kampung masing-masing.Dalam hadis Rasulullah SAW ada menyatakan SEKIRANYA KAMU HENDAK MEMBERITAHU SESEORANG ITU BANYAK BAIKNYA ATAU BANYAK BURUKNYA?…SEKIRA BANYAK BURUKNYA KEPADA DIRI KAMU SEHINGGA MENYUSAHKAN KAMU ADALAH LEBIH BAIK KAMU DIAM !

Bukan maksud DIAM itu membiarkan sahaja perkara yang buruk itu terus berlarutan tetapi dengan menyatakan ketidakpuashatian masalah yang dihadapi melalui pemimpin-pemimpin kerajaan yang telah dilantik oleh rakyat Malaysia yang berbilang kaum dan agama untuk menyelesaikan segala masalah secara ikhlas dan penuh muhabbah.

HARUS DI INGAT ! ISLAM HADARI BUKAN AGAMA BARU TETAPI CORAK PEMERINTAHAN KERAJAAN MALAYSIA YANG AGAMA RASMINYA ADALAH ISLAM MEWUJUDKAN GARISPANDUAN 10 PERKARA YANG TELAH DIHEBAHKAN MELALUI MEDIA DAN RISALAH UNTUK SEMUA RAKYAT MALAYSIA YANG BERBILANG BANGSA DAN AGAMA MENIKMATI SEGALA KEMUDAHAN YANG AKAN DAN TELAH DILAKSANAKAN .

SEMOGA NEGARA KITA SENTIASA SELAMAT AMAN DAN MAKMUR SEHINGGALAH KE AKHIR ZAMAN (KIAMAT).

JANGAN TEPUK DADA TANYA SELERA? AKAN SENGSARA! TANYA HATI ? AKAN MATI! IKUT RASA? AKAN BINASA ! TANYALAH IMAN ! INSYA ALLAH KAMU SEMUA AKAN SELAMAT BERBAHAGIA HIDUP DI DUNIA JUGA AKHIRAT. INSYA ALLAH. AMIN YA RABBAL ALAMIN !

2 Comments

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

2 responses to “Apa Lagi Yang Salah Dengan Kerajaan Hari Ini?

  1. Mat Tobii

    Ialah tu, Betulke ikut Al Quran & As Sunnah, isteri pemimpin UMNO, pemimpin wanita utama UMNO ikutke Al Quran. sila lihat Surah An Nur ayat 31 & Al Ahzaab ayat 59, sistem jenayah islam ikut ke. Pemimpin islam UMNO tak berani tegur, dah 50 tahun Kawan kan nak DIAM lomah boto ikut jo. Selamat ko bondo, perangai rakyat dah jadi binatang, manusia boleh dibunuh, dicolek, murtad lagi. Kawan rajin-rajinlah baca tafsir Al Quran dan As Sunnah dan muasabah juga azab Allah yang Malaysia alami

  2. trongga

    sy setuju dengan mat tobi.islam hadhari konon…isteri rambut terbukak.50 tahun dulu x nak pulak buat islam hadhari.sekarang semenjak pas dah semakin kuat baru nak buat tapi.sendiri pun x ikut.ada satu contoh …1 rejab nik aziz rasmikan bulan sembahyang.tapi 1 rejab abdullah badawi rasmikan minggu simfoni kasih pulak(islam hadhari tajaan sapa tu?)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s