Tewasnya BN di Ampang

walaupun ketiga-tiga calon BN diperingkat Dun dan Parliment tewas di Ampang..ia tidak bermakna BN dan UMNO akan menjadi lemah di Ampang…tertewasnya pejuang bangsa ini tidak bermakna tewasnya semangat pemuda untuk terus mara….menuju PRU13 nnt…insyaAllah Ampang akan ditawan semula oleh BN/UMNO pada PRU13 nt..dengan berkat dan izin dariNYA…

walaupun kemenangan pihak pembangkang di Selangor sudah diketahui umum….tetapi ia disambut dengan insiden yang kurang disenangi di Peti Undi Enggang Utara dan Enggang Selatan….di mana canopy yang dijadikan sebagai pondok polling pada hari pilihanraya telah dicuri pada malam selepas PRU12 diadakan. Diharap pihak berkuasa dan khusunya pihak PKR dan PAS Ampang dapat menyiasat kejadian ini….janganlah kemenangan anda di Ampang menghalalkan benda yang tidak baik dilakukan oleh ahli anda….moga kita semua mendapat pedoman dariNya..

nota: laman web ini akan beroperasi seperti sedia kala walaupun PRU12 telah tamat. ..laman web ini ditubuhkan bukan sahaja utk PRU malah ia ditubuhkan bagi kesinambungan pemuda enggang untuk merapatkan diri dengan orang ramai terutamanya pemuda-pemuda disekitar ampang dan keramat….sila layari bagi membaca berita2 terkini pemuda enggang…

sekian

5 Comments

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

5 responses to “Tewasnya BN di Ampang

 1. rosdi

  wahai pemudaumno yang budiman.
  jangan la bermuram durja diatas kekalahan parti tuan hamba itu.kalau la dapat, lebih baik tuan hamba,member2 supaya dapatlah menukar haluan pula.tok sah lah bersama2 ngan umno lagi hendaknya.

 2. ropangi

  biarkan mereka dengan umno…
  pembangkang amat diperlukan..
  demi menjadikan ampang kawasan yang bagus utk diduduki..apetah lagi anda mengajak mereka menukar haluan ke parti yang berhaluan yahudi..
  sudak tentu tidak..

 3. salina

  pikirlah dng sebaik2nya apa yg diperjuangkan. jng terlalu mengikut hati.. nity mati. kt kena ingat apa yg kt mahukan dan perjuangan harus di teruskan..Insya-Allah

 4. saifulbukharit

  umno dah ketinggalan zaman..barang lama perlu ditukar…

 5. Big8

  Salam semua,

  Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin..

  saudara rosdi…
  kami bermuram durja bukan kerana tewasnya UMNO, kami bermuram kerana tidak tahu apa yg korang punya pemimpin nk buat kt org Melayu. Boleh tolong jelaskan kerana saya xnampak pun faedah yg org Melayu dpt..

  saudara saifulbukharit…
  apa yg saudara cuba sampaikan di sini? Apa yg lebih moden? saudara pasti yg baru lebih baik dari yg lama? Saudara, kebanyakkan parti2 yg bertanding di Malaysia ini adalah yg telah lama berjuang sejak kemerdekaan. Cuma ada satu je yg baru muncul. Itu pun sebab nk selamatkan nasib seseorg yg kita sendiri tidak sahih akan kebenarannya. Apakah ini parti yg patut kita sokong. Adakah parti ini yg tidak ketinggalan. Adakah berjuang membebaskan seseorg lebih mulia dari berjuang membebaskan Negara dari penjajah. Saudara, apa sebenarnya perjuangan parti sanjungan saudara itu? Boleh tolong jelaskan kepada saya. Nak juga saya tahu dari kaca mata saudara yg mementingkan kemodenan 2. Tolong lah ye…tq.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s