Tolak Negara Islam

DSAI secara terang menolak idea negara ISLAM dalam ceramah beliau…. Inilah hakikat yang perlu diterima oleh semua pengundi beragama ISLAM yang telah mengundi parti atau barisan pimpinan beliau.

9 Comments

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

9 responses to “Tolak Negara Islam

  1. halim

    baru skarang nak sbut pasai negara islam?BANGSA MELAYU?masa umno ada kuasa habis smua kontrak gabui amg u all.smua ustaz yg lurus u all gam.sedar lah.politik kaum dh mampui lama.dh jd teori dinasour

  2. melayu

    halim….ko bole terima ke sekiranye semua benda sama status…ko beli umah takde diskaun…asb mansuh sebab nk biar semua kaum invest…asw kuota bumi open to all

  3. khusa

    keistemewaan orang melayu masih kekal itu dalam perlembagaan guna otak la sikit..semua parti pembakang dah bersetuju, cuma yang lebih penting bela orang yang miskin. Dah tentu orang yang miskin paling ramai adalaj melayu.kita yang kita akan bela…bukan orang oarang yang rapat dengan UMNO.

  4. BeliaJawa

    bodoh, jgn la main isu agama,
    kita perlu jana umno dari peringkat caw lagi.
    perkara utama umnoselangor ialah amat-amat perlu menutup caw2 hantunya yg menjadi satu liabiliti kepada bahagian. jadi isu2 melayu dan agama adalah salah satu strategi bodoh pemuda selangor. percayalah, sy signwar tersebut sudah siap sedia disambut oleh amk2 pkr bhg selangor. kita perlu bina satu team yg baru dan membersihkan ahli2 umno yg mempunyai byk liabiliti peribadi.

  5. azim

    Kadang2 aku kecewa. Melayu yang dinaik-naikkan dan di’bela’ biasanya melayu yang don’t give a crap about their own race. They’re just in UMNO to take and take. After that habis kan duit tu beli barang-barang mewah (yang mengkayakan cina).

    Philantrophist yang ikhlas seperti Albukhary berapa kerat la sangat.

    No wonder cina and india anggap melayu kaum paling bodoh, islam bodoh dan sebagainya. Kita sendiri tak nak buat pilihan matang dalam berusaha sungguh2 seperti umat Islam zaman Nabi. Pastu kita tertanya, mana silap kita? Padahal jawapan depan mata.

    Akui lah, kita expect a lot from the country, but are not willing to give back. Kecewakan, bila dikenang2 sifat orang2 kita sendiri…. Allah save us from the devil’s of ignorance…. Please people, malays, wake up. We have so much potential.

  6. Kuntakinte

    Korang ni kan tak habis2 tuduh orang lain korupsi, tanpa bukti kukuh, kalau menteri je mesti rasuah, kalau orang umno mesti rasuah, sedang kan diaorang belajar tinggi2 dibela dek mak bapak diaorang jadi orang pandai ditakdir tuhan jadi menteri dapat gaji besar hak dia le nak rumah besar ke kereta besar ke sebab gaji dia besar, kalau menteri pakai motosikal korang kata menteri tu bodoh tak reti cari makan, tak ada standard jadi menteri, kalau mak bapak korang pakai kereta besar dan rumah besar orang kata perasuah apa rasa korang, yang cina pakai kereta dan rumah besar kita terkaku dan tercegang, kalau melayu dengki betul kata orang puteh melayu memang ada sikap Phd, sedang kan ramai orang yang tak berparti senang lenang di Malaysia ni sebab kerajaan menyediakan berbagai bentuk prasarana dalam berbagai bidang diorang rebut yang kita pulak kena le belajar pandai2 dan rebut peluang yang disediakan, kalau peragai macam korang sampai bila cina ketawa sebab korang masih katak dibawah tempurung, bila keluar mata terbeliak lepas tu nampak yang tak elok je, yang elok korang diam, sedar le saudara2 ku tanpa pemimpin atau UMNO sejak dulu kala lagi kita melayu ni merempat ditanah air sendiri.
    P/s tak habis2 bawa cerita fitnah, sedih….

  7. Sedikit pendapat untuk dikongsi bersama:

    Di USA dan Great Britain, mereka yang telah berjaya dan kaya-raya akan menyertai parti politik untuk memperjuangkan nasib rakyat…tetapi di Malaysia…untuk berjaya dan kaya-raya kita harus menyertai politik…Ini sepatutnya tidak berlaku diMalaysia….

  8. AbangTuah

    Saudara Insan Prihatin,

    Pada pendapat aku sebahagian kecil sahaja yang bersikap sebegitu…sebahagian lagi benar-benar ikhlas memperjuangkan nasib rakyat. Hanya mereka-mereka yang menjadi culprit perosak bangsa tu yang harus dikikis dan disingkirkan.

  9. Kuntakinte

    Insan perihatin, jangan terkeliru manusia ni di cipta oleh ALLAH rambut sama hitam hati lain2, bukan masuk politik mesti kita berjaya atau kaya itu pendapat yang sempit atau pun hanya di label kan orang orang2 yang tertentu yang mempunyai agenda tertentu, ada juga yang tak perlu masuk politik tapi berjaya seperti anak2 melayu yang jadi KSU, Ketua Pengarah, Gabenor, Duta, Naib Canselor, Saintis, dan konglomerat, korperat, usahawan dan berbagai2 lagi golongan tak berpolitik pun tapi mereka berjaya dalam bidang masing2, mereka berusaha sejak di bangku sekolah hingga mencapai ke puncak gading, tinggal lagi Negara kita mengamalkan sistem demokrasi berparlimen yang mahu tak mahu parti yang diwakili menang menjadi pemerintah dan untuk mengisi sistem pemerintahan tersebut memerlukan individu yang akan dilantik menjadi Menteri atau Timbalan Menteri, mereka di letak berdasarkan latar belakang berbagai dan dipilih juga yang mempunyai kelulusan. dengan jawatan itu mereka mempunyai elaun tertentu juga berdasarkan peraturan kerajaan yg telah ditetapkan dan mempunyai hak2 keistimewaan nya selaku Menteri dan TM.
    Mereka juga terpaksa berkhidmat kepada rakyat selaku Ahli Parlimen dan Wakil rakyat dalam masa yang sama mereka juga terpaksa berkerja berkhidmat kepada Negara untuk kepentingan rakyat, besar tanggungjawab yang mereka tanggung.
    Tidak semua orang perfect, dalam semua golongan yang saya sebut kan tadi sudah tentu ada yang baik, ada yang tak baik itu hakikat yang perlu kita terima, tetapi majoriti nya tetap dan masih berjuang untuk rakyat dan Negara, cuma kita rakyat terutama Melayu kena berusaha membuat perubahan diri dengan membentuk standard tinggi untuk menjadi rakyat 1st atau 2nd class mentality baru kita bersedia untuk berjaya tanpa menerima saja bentuk fitnah dan kutukan dari pihak2 tertentu. peluang sentiasa terbuka hanya bagai mana kita bijak untuk merebutnya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s