50 dalil kenapa anwar tidak boleh menjadi Perdana Menteri

blog ini menerima emel dari pembaca supaya menyiarkan semula 50 dalil kenapa Anwar tidak boleh menjadi Perdana Menteri….walaupun sudah hampir 10 tahun dalil ini dikeluarkan…tetapi rata-rata pengundi golongan muda pada hari ini sudah lupa mengenai dalil2 ini. Walaupun tidak dinafikan terdapat beberapa dalil yang agak meragukan..blog ini hanya menyiarkan semula 50 dalil kenapa anwar ibrahim tidak boleh menjadi perdana menteri malaysia oleh saudara khalid jafri..

50 Dalil Mengapa Anwar
Tidak Boleh Jadi PM

oleh

Khalid Jafri

Mei 1998

1 DENDAM KESUMAT

Anwar Ibrahim mempunyai perasaan dendam yang kuat atau dipanggil DENDAM KESUMAT sama ada kawan atau lawan.

Dendam yang tak habis-habis terhadap Sanusi Junid, Rahim Tamby Chik, Abdullah Ahmad Badawi dan rami lagi menjadikan beliau tidak popular sebagai pemimpin.

2 PENENTANG

Sikap menentang ketua menjadi amalan Anwar sejak aktif dalam UMNO pada tahun 1982. Pada tahun yang sama beliau menentang Suhaimi Kamaruddin untuk merebut jawatan Ketua Pemuda UMNO.

3 PECAH DAN PERINTAH

Sikap pecah dan perintah merupakan strategi Anwar untuk berkuasa dalam UMNO dan kerajaan. Beliau sanggup mengadudumbakan UMNO Kedah bila beliau wujudkan komplot menentang ura-ura Dr. Tun Dr. Mahathir untuk melantik Sanusi Junid sebagai Menteri Besar Kedah.

Begitu juga beliau mengadakan tekanan terhadap Rahim Tamby Chik sehingga memaksanya meletakkan sebagai Ketua Menteri Melaka.

4 SUMPAH BOHONG

Anwar berani bersumpah untuk tidak menentang Ghaffar Baba bagi jawatan Timbalan Presiden UMNO, ternyata sumpah bohong yang dilaknati Allah SWT.

5 JAHANAMKAN Tun Dr. Mahathir

Bersumpah untuk menjahanamkan pimpinan Dr. Tun Dr. Mahathir di depan Haji Sulaiman Palestin (Allahyarham) kerana ditahan ISA sewaktu Dr. Tun Dr. Mahathir menjadi Menteri Pelajaran (Pendidikan).

6 CAKAP TAK SERUPA BIKIN

Cakap tak serupa bikin merupakan amalan Anwar menjadi pemimpin. Kalau Anwar berucap anti politik wang maka bermakna Anwarlak bapak politik wang sewaktu menjelang pemilihan jawatan Timbalan Presiden UMNO tahun 1993.

7 BAPAK RASUAH

Rasuah berlaku paling tinggi sewaktu Anwar menjadi Menteri Kewangan, jadi orang panggil Anwar Bapa Rasuah.

8 KELUARGA ROSAK

Anwar dari keluarga yang rosak. Bapanya Ibrahim Abd. Rahman mengambil orang gajinya sebagai isteri menyebabkan ibu Anwar Hajah Che Yan hidup tertekan dan mengidap lumpuh.

Mokhtar adik Anwar pula penagih dadah. Keluarga yang tidak begitu senang dulu sekarang menjadi kaya raya bila Anwar menjadi Menteri Kewangan.

9 LARIKAN ANAK DARA
Anwar telah melarikan anak dara orang untuk bernikah di Siam. Anwar tidak mendapat restu daripada Wan Ismail bapa Azizah sehingga Wan Ismail terpaksa mengeluarkan pistolnya untuk mengusir Anwar daripada memasuki rumahnya.

Akhirnya ibu Anwar mengambil inisiatif menikahkan Anwar dan Azizah dirumahnya, di Bukit Mertajam.

Sikap Anwar ini memperlihatkan betapa undang-undang, peraturan tata susila dan budaya Melayu dan Islam boleh diketepikan asal ia boleh memenuhi hawa nafsunya.

10 MAIN BONTOT

Semua orang heboh apabila rahsia Anwar main bontot pemandunya Azizan terbongkar.

Cerita hobi Anwar main bontot ini bukan perkara baru. Ia telah bermula sewaktu ia belajar di MCKK dan Universiti Malaya lagi. Ramai yang mahu ke depan untuk menceritakan kisah silam Anwar ini. Tunggulah.

11 MAIN BINI ORANG

Kisah bagaimana Anwar terlibat skandal seks dengan isteri orang – isteri Setiausaha Sulitnya Mohamad Azmin bin Ali yang bernama Puan Shamsidar Taharin telah dibongkar sendiri oleh aidk kepada Azmin iaitu Ummi Hafilda binti Ali.

12 ANAK HARAM

Hasil dari hubungan seks dengan Shamsidar telah dikurniakan seorang cahayamata bernama Afifa. Anak ini menjadi kebanggaan Shamsidar kerana ia anak Pembesar Negara.

13 DURJANA & CURANG

Anwar bukana sahaja lelaki curang terhadap isterinya tetapi pengamal homoseksual yang dilaknati Allah SWT.

14 SUKA BERGADUH
Nama Anwar sendiri mentafsirakn Anwar suka bergaduh atau berperang. AN WAR bererti suatu perang dalam bahasa Inggeris, kerana itu hidupnya suka pada krisis, bergaduh, pertelingkahan dan berperang.

15 BERTOPENG AGAMA

Sewaktu Anwar menjadi pemimpin ABIM dulu, prinsip agama Islam dijadikan asas perjuangannya untuk mencapai matlamat dalam politik.

Setelah menyertai UMNO, semua prinsip dan perjuangan Islam hanya sebagai topeng saja sedangkan perjuangan sebenarnya adalah sebaliknya.

Anwar menjadi munafik bila menjadi imam dan berkhutbah sembahyang Jumaat sedangkan dirinya tidak bersih, akhlak yang bergelumang dengan dosa. Bacaan surah kulya ayuhal ka firun pun dilafazkan salah. Ini komen para ulama sendiri. Anwar juga sering dilihat pakai kain sutera ketika menjadi imam.

16 MUNGKAR

Dari dosa-dosa nyata yang dilakukan oleh Anwar menjadi ia seorang mungkar bererti menderhaka kepada Allah SWT dan beliau tidak diberi restu dan rahmat untuk mentadbirkabn negara.

17 MENGUTUK UMNO

Semasa menjadi pemimpin ABIM dan pelajar Anwar lantang mengecam dan mengutuk habis-habisan UMNO dan para pemimpinnya tetapi tidak lama kemudian beliau menjelir lidahnya ke langit.

18 PEMIMPIN TANPA WAWASAN

Sebenarnya Anwar merupakan pemimpin tanpa wawasan. Wawasannya dilihat cuma mahu menjadi kaya melalui rasuah, rampas kuasa melalui UMNO dan homoseks.

19 SALAH GUNA KUASA

Walaupun Dr. Tun Dr. Mahathir masih menjadi Perdana Menteri tetapi dalam banyak hal, Anwar membelakangkan kuasa tersebut dan memaparkan imejnya sendiri.

Contohnya beliau bertindak bersendirian dalam dasar-dasar luar yang telah diasaskan dengan baik oleh Menteri Luar Abdullah Ahmad Badawi. Kerana itu terdapat pertentangan penyampaian Dr. Tun Dr. Mahathir dan Pak Lah dengan beliau.

Anwar juga menggunakan Biro Tata Negara (BTN) untuk dijadikan alat politiknya.

20 JADI BONEKA AMERIKARamai orang terperanjat, kerajaan Amerika Syarikat telah menyambut ketibaan Anwar di Amerika sebagai sambutan negarawan nombor satu dengan tembakan meriam 21 das dan hamparan merah. Sedangkan Dr. Tun Dr. Mahathir sendiri tidak pernah disambut demikian rupa.

Sambutan yang sama pernah diberi kepada Boris Yelstin, sedangkan Presiden Soviet Union waktu itu masih disandang oleh Gorbachev.

Tidak lama kemudian Soviet Union berpecah dan muncullah Boris Yelstin sebagai Presiden baru Russia.

Tidakkah Amerika Syarikat boleh melakukan demikian ke atas Malaysia? Macam-macam boleh berlaku dan macam-macam anggapan rakyat terhadap Anwar bila ditafsir persahabatan yang luar biasa ini. Adakah Anwar menjadi agen CIA?

21 RIBA

Walaupun Anwar sebagai Menteri Kewangan, Malaysia gagal mempertahankan kedudukan ekonomi negara yang cemerlang sebelum beliau mengambilalih dan kemerosotan serta kegawatan terus menerus berlaku, namun penilaian Amerika Syarikat terhadap Anwar disebaliknya.

Baru-baru ini beliau telah dilantik sebagai Pengerusi Pembangunan IMF – Institusi Kewangan Amerika yang memberi pinjaman kepada negara-negara yang mengalami tekanan inflasi sperti yang dialami oleh Indonesia, Thailand dan Korea Selatan dengan syarat-syarat yang boleh mencekik leher negara-negara berkenaan.

Jadi Anwar bergelumang dengan institusi kafir yang mengamalkan riba – satu-satunya perniagaan yang dilaknat oleh Allah SWT.

Di Malaysia bolehlah diperbankan Islam dan segala urus niaga bank berjalan secara Islam, tetapi Anwar tidak boleh perbankan Islam IMF.

22 PEMBOHONGAN

99% amalan hidup Anwar adalah pembohong.

Anwar pernah kata ABIM adalah diasaskan olehnya sendiri. Katanya ABIM berasal dari namanya Anwar bin Ibrahim. Sedangkan yang menubuhkan ABIM ialah Sanusi Junid dengan Prof. Nawawi Ghazali. Nawawi ialah Presiden pertama manakala Sanusi Naib Presiden.

23 ABIM

Sebelum Anwar meninggalkan ABIM, beliau telah berikrar untuk mengABIMkan UMNO.

Kerana itu kita boleh menyaksikan ramai orang ABIM menyusup dalam UMNO menjadi Ketua, Timbalan, Naib Ketua dan AJK Bahagian dan Cawangan UMNO di merata tanahair.

24 PENYERTAAN PARTI 46

Anwar tidak senang dengan keputusan membawa masuk semua anggota Parti 46 yag diketuai oleh Tengku Razaleigh Hamzah, kerana itu ia berusaha menghalanginya dari semua peringkat supaya orang 46 tidak mendapat tempat dalam bahagian-bahagian UMNO.

Sebagai pemimpintentulah tidak sihat mempunyai hasad dengki sedangkan anggota 46 mempunyai tekad yang ikhlas membubarkan partinya dan menyertai semula UMNO.

25 JATUHKAN ORANG-ORANG BERJASA KEPADA UMNO

Siapa juga yang dianggap kuat walaupun mereka banyak berjasa kepada UMNO. Anwar akan mencari jalan untuk mengenepikan mereka dan meletakkan orang-orangnya.

Antara yang menjadi mangsanya ialah Ghaffar Baba, Abdullah Ahmad Badawi, Sanusi Junid, Rahim Tamby Chik, Mohamad Hj. Taib, Anuar Musa dan Daim Zainuddin sendiri.

26 KURANG AJAR

Ghaffar dan Dr. Tun Dr. Mahathir merupakan dua tunggak UMNO yang sama-sama menubuhkan UMNO dalam tahun 1946.

Kalay Ghaffar menjadi Timbalan Presiden UMNO dan Timbalan Perdana Menteri adalah wajar, setelah berjuang lama dalam UMNO barulah merasa jawatan tersebut.

Tetapi Anwar yang baru masuk UMNO menjulang naik dengan menghumban orang-orang ynag yang banyak berjasa kepada agama, bangsa dan negaranya.

Ghaffar rasa terhina oleh sikap kurang ajar Anwar. Sepatutnya ini menjadi satu pengajaran kepada orang-orang UMNO yang mengikuti sejarah perjuangan orang Melayu dan parti UMNO. Sikap hormat menghormati harus menjadi amalan kita semua.

27 SIKAP HIPOKRIT

Jika sekiranya seorang pemimpin mempunyai sikap hipokrat maka ia mendedahkan kesilapan pada dirinya sehingga meletakkan mertabatnya begitu rendah. Sikap ini dipunyai oleh Anwar Ibrahim.

28 RAKUS

Amalan yang dilaknati Allah SWT sebagai pengamal main bontot (homoseksual) meletakkan keperibadian Anwar begitu rendah dan kerektornya menjadi rakus dalam semua hal.

29 LUPA DARATAN

Anwar sejak diangkat jadi Menteri lagi sudah mula melupakan kehidupannya sebagai pejuang Islam. Beliau mengharungi kehidupan yang bercanggah dengan prinsip perjuangannya dulu. Kalau boleh beliau mahu berkuasa secara autokrat.

Sewaktu menjadi Menteri Pelajaran, beliau pernah diundang merasmikan sebuah Sekolah Kebangsaan di Masjid Tanah, Melaka. Tetapi sedihnya beliau menjawab “apa perlu saya datang”.

30 BERCANGGAH DENGAN PERDANA MENTERI

Walaupun Dr. Tun Dr. Mahathir masih menjadi Perdana Menteri, Anwar sudah berlagak macam Perdana Menteri.

Kenyataan Dr. Tun Dr. Mahathir mengenai satu-satu projek atau isu sering dinafikan oleh Anwar atau membuat kenyataan yang bertentangan.

31 ANWAR CONTROL MEDIA

Utusan Malaysia, Berita Harian dan TV3 berada di bawah telunjuk Anwar. Berdecak saja Anwar, maka sudah jadi berita utama media-media tersebut.

Walaupun Dr. Tun Dr. Mahathir berucap lebih bernas akan ditempatkan barisan kedua atau muka dalam.

32 FITNAH

Menerusi media-media tersebut akan memfitnahkan seseorang pemimpin sehingga mereka tidak diberi peluang untuk membela diri.

Contohnya mangsa mereka ialah Rahim Tamby Chik, walaupun tidak pernah didakwa atau dihukum di Mahkamah, tetapi Rahim terang-terang dituduh rasuah dan hubungan seks dengan gadis di bawah umur.

33 DAHI PESEK

Kalau kita amati dahi Anwar ternyata pesek. Menurut ahli Fung Shui orang berdahi pesek tidak akan menjadi pemimpin agung atau pemimpin nombor satu.

34 GELOMBANG

Buku gelombang yang ditulis oleh Anwar menggambarkan hidup Anwar sentiasa berada dalam arus gelombang.

35 KEJATUHAN RINGGIT

Sebelum Anwar menjadi Menteri Kewangan, nilai ringgit kita ialah RM2.20 berbanding dengan US$1.00. Tetapi sekarang kedudukan telah berubah RM3.90 berbanding US$1.00.

Akibatnya barangan dapur meningkat sehingga 60%.

Sepatutnya perlantikan Anwar sebagai Pengerusi Pembangunan IMF boleh mempengaruhi kenaikan nilai ringgit tetapi ia semakin turun.

36 KERUGIAN BESAR

Kegawatan ekonomi negara berlarutan sehingga sekarang akibat kerugian dialami oleh Bank Negara dari RM10.1 bilion hingga RM12.8 bilion.

Peranan Bank Negara sepatutnya tidak terlibat dengan perjudian (niaga wang) tetapi memelihara reserve negara.

Bank Negara telah dikelaskan sebagai “big bully” dalam pasaran pertukaran asing sehingga mengalami kerugian yang amat besar.

Akibatnya pelabur-pelabur pertukaran asing dari Eropah dan Amerika Syarikat mendendami peranan Malaysia dan mereka bertindak balas menjadikan matawang Malaysia sebagai sasarannya.

Namun sebagai Menteri Kewangan Anwar hanya berupaya memberitahu rakyat bahawa kita hanya rugi di atas kertas saja.

Inilah standard Menteri Kewangan kita, orang yang tidak pernah menceburi bidang ekonomi diberi tugas kewangan, semakin lingkuplah wang negara.

37 PELAJARAN

Anwar hanya berkelulusan Kesusastraan Melayu Universiti Malaya. Itupun tak lulus tahun pertama.

Beliau tidak ada pengetahuan langsung di bidang perniagaan dan ekonomi yang boleh diharapkan menjaga dan menguruskan kewangan negara.

38 NEPOTISME

Dari keluarga yang tidak mewah, Pak Ibrahim sekarang boleh kahwin satu lagi. Kalau kedua-dua isteri tak bagi, lari saja ke Siam – ikut stail Anwar.

Rani, abang Anwar dulu muflis tapi sekarang bukan main kaya lagi, berkepit ke sana sini dengan Ku Yah.

Wan Ismail mertua Anwar yang dulu nak tembak Anwar kerana larikan anaknya Azizah, sekarang bukan main angguk dengan menantu yang tersayang.

Wan Ismail pun dapat habuan yang besar dengan 30 juta saham bernilai RM90 juta.

39 BERMAHARAJALELA

Bayangkan kalau Anwar jadi Perdana Menteri nanti? Beliau bukan saja bawa Malaysia papa kedana dan keluarganya menjadi kaya raya tetapi kerakusan Anwar bermaharajalela. Habislah bontot anak remaja kena main.

Menteri Belia dan Sukan terpaksa adakan senarai setiap minggu, menyediakan remaja-remaja jambu untuk habuan Anwar.

Habislah Menteri-Menteri sekarang disingkirkan. Siapa yang hulur bontot dialah jadi Menteri.

Syed Hussein Al-Attas (penulis yang bukan professor) tak mungkin terima jawatan dari Anwar kerana beliau bukan homo, bukan pula kaki kebas isteri orang. Syed Hussein juga ada maruahnya sendiri. Lain kalau hulur fulus kebas saja bib! Mereka kebas lagi banyak, tak terkira.

40 KAUM LUT

Menurut berita Buletin Utama bahawa di ibukota sekarang ini terdapat 20,000 orang lelaki yang terlibat dalam skandal homoseksual.

Bilangan tersebut bertambah dari masa kesemasa dan di khuatiri ibukota akan bertukar menjadi kampung Sadum di Palestine di mana hampir seluruh masyarakatnya mengamalkan homo.

Kaum Nabi Lut ini langsung tidak mendengar nasihat Nabi Lut bahawa perbuatan mereka adalah dilaknati Allah SWT.

Akhirnya Allah SWT musnahkan seluruh daerah Sadum dan mematikan hamoir keseluruhan manusia durjana kecuali Nabi Lut dan beberapa kerat pengikut yang beriman.

Kita khuatir jika bilangan pengamal homo ini semakin ramai dan tidak boleh dikawal lagi maka Tuhan akan melaknatkan penghuninya menjadi punah ranah.

Yang peliknya bukan tidak ada kaum wanita cantik di Sadum tetapi lelaki juga yang dicari. Kelebihan pada Anwar pula dia boleh kebas depan belakang, lebih teror dari kaum Lut.

41 TIDAK DISENANGI RAKYAT

Dengan penglibatan skandal dengan isteri orang, homoseksual, rasuah, salah guna kuasa, jadi boneka Amerika Syarikat, menopengkan agama Islam dan berbagai lagi, maka Anwar menjadi pemimpin tidak popular dan akan membawa porak peranda bukan saja kepada ahli UMNO tetapi seluruh rakyat Malaysia.

42 ORANG MELAYU MENJADI MISKIN

Sebelum Anwar menajadi Menteri Kewangan, ramai orang Melayu menikmati kesenangan dan kekayaan. Tetapi bila Anwar ganti Daim Zainuddin, orang Melayu jatuh miskin. Selama lima tahun mereka tunggu dengan sabar agar kemelesatan ekonomi dapat dipulihkan tetapi rezeki yang ditunggu masih tidak tiba.

Lebih lama Anwar jadi Menteri Kewangan, orang Melayu akan menjadi papa. Yang kaya bertambah kaya ialah kaum keluarga Anwar sendiri.

43 MASA DEPAN NEGARA GELAP

Malaysia dikenali di mata dunia kerana populariti Perdana Menterinya Dr. Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Dalam waktu yang singkat Malaysia akan berhijrah dari dunia ketiga kepada negara maju.

Konsep Wawasan 2020 menjadikan Malaysia negara dengan rakyat yang makmur dan bersatupadu.

Apakah impian kita ini tercapai andaikata Anwar menjadi Perdana Menteri nanti?

Ramai yang meramalkan nasib masa depan negara akan gelap di bawah Anwar.

44 STRATEGI

Dalam keadaan ekonomi yang merosot, Anwar masih berupaya menyusun strategi politiknya untuk berkuasa dengan agenda bagaimana untuk menumbangkan Dr. Tun Dr. Mahathir.

Anwar mahu semua general dan leftenannya bertanding sebagai Ketua, Timbalan, Naib Ketua, AJK, Ketua Pemuda dan Ketua Wanitadalam peringkat bahagian baru-baru ini.

Malangnya strategi Anwar ini menghadapi kebuntuan kerana beberapa peraturan majlis Tertinggi UMNO.

Jadi kebanyakan yang menduduki jawatan-jawatan penting bahagian bukan kalangan mereka yang menyokong Anwar.

Kalau strategi Anwar ini berhasil (sebelum Peraturan MT) maka beliau berhasrat mahu menentang Dr. Tun Dr. Mahathir dalam pemilihan 1999. Anwar mahu Dr. Tun Dr. Mahathir K.O di tangannya.

45 TABUR WANG

Kerana kemewahan wang yang dimiliki oleh Anwar dan orang-orangnya, maka menyebabkan setiap calonnya dalam pertandingan bahagian pasti menang.

Dalam pemilihan Ketua Bahagian UMNO Langkawi tahun 1995, orang-orang Anwar tabur wang macam nak rak, semata-mata mahu hapuskan kemenangan Sanusi Junid.

Pengaruh wang yang amat kuat menyebabkan Sanusi tewas di tangan Abu Bakar Taib Ahli Parlimen Langkawi.

Begitu di Melaka baru-baru ini, akibat politik wang, Rahim Tamby Chik mengalami kekalahan untuk jawatan Ketua Bahagian Kota Melaka.

46 MAKAN MENCANGKUNG MAKAN BERSEPIT

Tatatertib Melayu adalah tatatertib kehidupan Islam. Perjuangan Islamlah menjadi asas perjuangan Anwar sewaktu dalam ABIM.

Tetapi bila jadi Menteri, adat kesopanan yang diamalkan selama ini terus hilang. Anwar dirakamkan makan mencangkung di khalayak ramai dan makan bersepit di depan Perdana Menteri.

47 PENUBUHAN MTEN

Perdana Menteri Dr. Tun Dr. Mahathir terlalu berlembut dengan Anwar walaupun Anwar sanggup memijak kepala.

Dr. Tun Dr. Mahathir mencari jalan bagaimana untuk mengawal kewangan negara supaya perbelanjaannya dapat di atur tidak diboroskan oleh Anwar.

Kerana itu Dr. Tun Dr. Mahathir membentuk Majlis Tindakan Ekonomi Negara (MTEN) dimana Daim Zainuddin menjadi Pengarah Eksekutifnya.

48 TAMPARAN KEPADA ANWAR

Sepatutnya Anwar harus sedar bahawa penubuhan MTEN adalah satu tamparan kepadanya kerana kredibilitinya dalam menyelenggarakan kewangan negara diragui.

Kalau Anwar mempunyai hemat dan bermoral tinggi, sepatutnya ia meletakkan jawatan sebagai Menteri Kewangan.

49 KEHANCURAN

Perpaduan UMNO dan orang Melayu yang selama ini berjalan baik dan stabil akan hancur sekiranya Anwat tetap dipilih sebagai Perdana Menteri.

Ini didasarkan dari fakta-fakta yang dibentangkan dalam buku ini.

50 AMANAT

Akhirnya amanat dari Haji Sulaiman Palestin kepada Dr. Tun Dr. Mahathir sebelum beliau meninggal dunia.

Anwar banyak berguru kepada Allahyarham yang merupakan bapa saudaranya. Haji Sulaiman yang merupakan tokoh veteran UMNO banyak mengetahui rahsia dan kelemahan Anwar.

Dr. Tun Dr. Mahathir dicadangkan oleh beliau supaya memilih Abdullah Ahmad Badawi sebagai Perdana Menteri kalau mahu melihat UMNO selamat.

Advertisement

105 Comments

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

105 responses to “50 dalil kenapa anwar tidak boleh menjadi Perdana Menteri

 1. kamil

  ini smua bohong….pak lah ptut letak jawatan…tun patut d hdapkan ke mahkamah sbb cemarkan institusi kehakiman…kami mahu anuar….takbir!!!!!

  • eri

   mase ini anwar dalam umno, semua org umno tak percaya masa ini, org kuat sokokng anwar mase tu zahid ahmad hamidi

  • malayunited

   ape benda lah ko ni…ko hidup senang pun selama ni sbb dia org nih…bkn sbb anuar…lingkup negara dia takbir…parti kecik macam tu pun huru hara …lagikan nak tadbir 1 negara

  • DAUS

   NI BUKAN BOHONG PASAL INTITUSI KEHAKIMAN 2 KO KENA TANYA HAKIM YG KENA PECAT SBB APA….?TUN IKUT ARAHAN KLU TUN X IKUT TUN PUN KENA PECAT GAK….

  • Zulkarnain Bin Mohd Shariff

   ko nak anuar ko amik la…………. besok jubo ko kene sebat ko bising………

 2. chot

  @kamil: anwar dulu mahu IMF!!..nak melingkupkan negara dengan ikut syarat2 IMF supaya jadi kedana mcm Siam dan Indonesia!!

 3. sampoerna

  50 Dalil Kenapa Anwar tidak boleh jadi PM…ada benarnya…mungkin juga ada yg tidak benar. Namun, perjuangan Anwar dilihat semakin melencong…wujudnya PKR adalah untuk mengelirukan rakyat..PKR=Parti Kelirukan Rakyat.
  Sokong UMNO atau PAS…tapi bukan PKR!!

 4. AbangTuah

  Sokong sampoerna…tapi kalau PAS dan UMNO bersatu atau bersekutu lagi baik…

 5. AbangTuah

  salam kamil…
  Jangan taksub sangat..sekiranya terbukti anuar bersalah kawan khuatir kesihatan mental kau…

 6. WhatEva

  hemmmm…. dalil ni ada ada ajhe…. kalau nak ikutkan kebanyakkan menteri semua sama… tapi paling tak boleh pakai pasal dalil 33 DAHI PESEK

  apakah pecaya pada FungShui bagai ni plak…. mengarut lah semua ni… lihatkan ajhe..

  politik memang kotor…..

  • dayang ayranne

   erm ,, sy rasa btl jga apa yg awak kata . coz dalil neh byk mgatakan tntg agama allah . knpa nak babitkn feng shui segala sedangkn itu kan mcm syirik jga .

 7. ali

  UMNO pembohong!!!! Ingat rakyat bodoh?

 8. Ampuno

  Umno pembohong besar..dalil paling best yang no.50..Dr.mahadey kene bg jawatan pm dekat pak lah kalau mahu Umno selamat..wakakakaka..lawak..tengok apa jadi dgn Umno sama Malaysia..semua dalil ni tak boleh pakai..si khalid arwah ni pun lpas kene potong kaki terus kiok masuk kuboq..padan muka!!Umno sucks!!

 9. norlida

  banyak da’ayah dari dalil…..knp asal usul keturunan pn disebut kalau nak jadi perdana menteri…..anak haram pun boleh jadi pm kalau akhlak nya terpuji….knp nak malukan keluarga anwar kerana mereka tak terbabit.orang yang mengaibkan orang lain tak dipercaya untuk mengeluarkan dalil….lagi2 maksud anwar…..khalid ni islam ke yahudi?kenapa tak diertikan dalam islam?….BERITA YANG BELUM SAH ADALAH FITNAH….INSAFLAH PENYOKONG2 FITNAH…..

 10. atasinchi

  jika dulu, ade 50 dalil tersebut… lantas anwar dilucut jawatan baik dlm kerajaan mahupun parti walau belum disahkan bersalah, dan akhirnya didapati tidak bersalah…
  agaknye, jika la kata raja petra keluarkan 50 dalil mengapa najib tak leh jadi pm, atas kes sangkut paut kematian altantuya, adekah beliau akan menerima nasib seperti anwar?
  wallahualam….

 11. Salam,

  atasinhi..anwar dijatuhkan hukuman penjara kerana kes salah guna kuasa…ia itu menggunakan SB yang bukan dibidang kuasanya untuk menyelesaikan masalah peribadi.Salah tetap salah.Pasai dalil ini hang pulak nanti kena saman malu…RPK ini tak tahu nak kata apa pada dia!.kadang kesian pun ada!kerana beliau ini ingin sangat anwar ini jadi PM.Dia sanggup buat apa saje untuk anwar….pujaan hati dia!.terlalu naive dan …..tak tahu nak kata!.Kan Dato Najib telah bersumpah atas nama Allah..kita sebagai orang Islam perlu lepaskan perkara Dato Najib ini pada urusan Allah…takut kita akan berdosa pulak kerana lebih dari Allah!.Kamu kena faham fakta ini dari sudut agama!.Dengar habaq PKR ini tak ada biro agama susah mamak nak suruh hang rujuk kat biro agama parti PKR!.Cuma depa ini pakai ulamak Import!.Kalau anwar sumpah atas nama Allah kan senang kita boleh lepaskan perkara ini kepada Allah s.w.t.Ini banyak dalil yang dikeluarkan lebih dari ulamak kita!.

  Walau macam mana pun hang jangan keliru sudah!.Baca komen-komen yang lepas..banyak komen Abang Tuah boleh jadikan panduan..kalau mau yang pedas sikit baca komen-komen sekupang duas atau pun kuntakinte!.Pedas pun macam sambal belacan penang..pedas tapi sedap untuk makan.Selamat datang ke blog ini atasinihi.Wassalam.

 12. insan

  adoi laaa…dunia dunia…

  tapi banyak2 keluarga pemimpin yang aku tengok..keluarga anwar laa yang anak bini die pakai tudung…

  yaang lain jambul bukan main…

  terang dan jelas..tutup aurat adalah wajib..

  ade ke yang nak nafikan…??

  • hairul

   pakaian bukan syarat masuk syurga dik oii

  • manan

   kalu ilmu sekular tu.jgn dok kupas la pasal HUKUM-HAKAM.pakai tudung tu wajib…

   • Lan

    Smua org tau pakai tudung tuh wajib, tp apa yg cuba d sampai kan adalah, bukan smua yg bertudung tuh akan masuk syurga. ada bnyk step nk masuk syurga. bab bertudung ka x kita serahkan pd Allah. sapa laa kita nk menghukum org lain..

  • aaaa

   kt negeri mana yg banyk pompuan bertudung jadi pelacur,,,,,mlm2 jadi pelacur siap dgn tudung lg…….lu pikirla sendri…..

   • bertudung xwajib tp menutup aurat yg wajib…tp aurat ni urusan manusia ngn Allah..so mgkn org yg diumpat pun mntk ampun maka terampunlah ia dgn izin Allah tp cmmana kt yg umpat dia plak?mengumpat ni urusan manusia dan manusia dan urusan manusia ngn Allah…mksdnya bkn setakat kena mohon ampun tp kt kena jgk mohon ampun org yg kt umpat…mohon kt diampunkan oleh Allah dr segala khilaf…amin…

 13. penyapoo

  dalil2 ni tak boley pakai. banyak yg terpesong dari yg betol. ada otak pike sendiri, baik buruk org tak payah kite nak war2 1 dunia.
  (penulis tu agaknye maksum sangat) tapi biarlaa lebih baik ia tak di publisitikan lagi sepatutnye. penulis pon dengarnye telah kembali kerahmatullah, Al-fatihah buatnye moga dosa2nya diampunkan

 14. ensem boy

  jgn bace dalil tu then trus buat keputusan..
  cube pikir sebaik mungkin..
  bace yg dirase betul dan pikir..
  yg x betul jgn la dikecoh2 kn..
  bace sebagai manusia..
  jgn sebagai penyokong..

 15. arip

  bodoh
  hangpa tengoklah org umno la ni
  sumer cam sampah

 16. ahmadzaki

  norlida kata ,

  “knp asal usul keturunan pn disebut kalau nak jadi perdana menteri…..anak haram pun boleh jadi pm alau akhlak nya terpuji….”

  masalahnya dalam buku tersebut kata Anwar tu buat maksiat sampai lahirkan ANAK HARAM, bukannya Khalid kata Anwar tu anak haram…
  betul tak AbangTuah?

 17. I\pklevar

  I pity the Malays. UMNO has kept the malays stupid for 51 years.

 18. AbangTuah

  Salam ahmad zaki,

  Seelok-elok memilih pemimpin, terutama pemimpin tertinggi kena juga kaji asal keturunan. Pada kebiasaaannya keturunan yang baik akan diwarisi, manakala keturunan yang kurang baik pun akan diwarisi.

  Kita kena kaji dari segi fakta genetik kecenderungan anak cucu mengikut tingkah laku, perangai keturunan mereka. Lihat anak-anak kita, mereka adalah cermin kepada perangai kita, betulkan.

  Begitu juga kalau kita lihat nabi dan Rasul, kalau kita kaji keturunan mereka semua berkait-kait kepada Nabi Allah Adam.

  Begitu juga ketika memilih calon suami atau isteri, kadang-kadang orang tua-tua nak juga tahu tentang asal keturunan bakal pasangan anak mereka, bukan kerana memilih harta, tetapi nak tahu bahawa pasangan anak mereka bukan dari keturunan yang kurang baik.

  Jadi konklusinya, dalam memilih kepimpinan tertinggi Negara maka aspek keturunan dan perangai serta tingkahlaku perlulah diambil kira.

  Abangtuah, pernah baca dalil tu sampai habis, tapi hanya ambil sebagai pengetahuan sahaja, nak percaya sangat pun tidak.

  • hangpa

   pilih agama nya bro.. bukan pilih yang bersifat metarial , keturunan nya ka, harta nya ka, dan ape2 yang berkaitan dengan metarial lah.. ingat juga bro, iman tak dapat di warisi walaupun bapak nya pak kiyai ka, pak lebai ka, ulama ka, pak imam ka, tok mudim ka, dan apa2 lagi lah yang berkaitan.. sama juga kalau bapaknya tu penjenayah ka, perogol ka, pembunuh ka, dll. anaknya tak menanggung dosa ayah nya.. kalu kesalahan bapak nak diletakkan pada anak tuh dah jadi mcm yahudi dan kristien bro… oklah, apa2 pun dalil2 hak ataih tuh tak boleh pakai dan sampah.. dgn dalil2 mengarut dan sampah ni lah yang merosakkan umno malah menyebabkan ramai yang lari dari menyokong umno, hang ni pun dikira perosak umno, buat lah lagi banyak dalil2 sampah korg nih, kalu buleh tambah lagi 100 ka, 1000 ka, beribu2 dalil supaya kebodohan korg terlihat… wassalam..

 19. fair

  this is bullshit..how can u say anwar and his ppl conquers a lot of money…i know a friend of mine ,used to work for anwar..he did not take A SINGLE CENT that doesnt belong to him…he took ONLY WHAT HE DESERVES and what he had work hard for…this is proven by the lifestyle of the family…they dont spend on luxurious cars…they dont spend on luxurious handbags…most of them who works with anwar lives a simple n humble life..and yet,khairy jamaluddin can sell these names during his speech,saying “anwar telah mengkayakan orang-orangnya!”… just to create hatred among the rakyat on these ppl… he’s a bastard…
  think ppl!…
  u can read a lot of stuffs,papers,blogs…hear rumours..
  see it…seek the truth..
  in the end,we’re the one who judge whats right and wrong.

 20. To Mr.fair,

  I think if you look at Anwar,who haven’t had any moral compass,who’ve changed to say what ever you thought the popular thing about him,in the end you’re loser.

  And Mr.fair,Sometime lose and do right thing than to win and do wrong thing.

  Take care!you’re always well come to this blog!

 21. SYED

  ASSALAMU’ALAIKUM,
  CUBA LAH JENGOK JENGOK SIKIT ALQURAN ITU. MENGATA ORANG ATAS PERKARA BURUK SAMADA BENAR ATAU TIDAK ADALAH BERDOSA. KECUALI BAGI ORANG-ORANG YANG SENDIRI TERANIAYA. DENGAN ITU TIDAKLAH DIKATAKAN CAKAP ‘HEARSAY’. JADI BERTAUBATLAH SAUDARA, INGATLAH! JANGAN DAPAT DOSA BUTA SEPANJANG HIDUP SELAGI WEBSITE INI TERPAPAR KAT INTERNET SELAGI TU DOSA-DOSA BERKUMPUL MACAM DAPAT DUIT PANAS YANG AKAN MEMBAWA KITA KE DALAM NERAKA. SEMOGA KITA DIPANDU KE ARAH JALAN YANG BENAR MENGIKUT LUNAS ALQURAN. SEMOGA ALLAH MEMAAFKAN DOSA-DOSA KITA YANG MENCARI KEBENARAN SENTIASA. SALAM

 22. wali

  50 dalil yang mengatakan bahawa anwar tidak layak menjadi pm adalah dalil-dalil yang tidak berasa langsung…..kerana, setiap dosa2 yang dilakukan anwar dahulu adalah pada masa dia menjadi wakil umno..mungkin anwar lagho pada mase bersama umno tu..skrg dah insaf…adakah orang yang dah insaf pun masih dibangkitkan lagi dosa2 yang terdahulu..lagipun ape yang diperkatakan di atas ni adalah sesutau yang tidak betul..inikah yang dinamakan islam hadhari…yang sentiasa bercakap dan mengajar orang dengan perkara yang tidak betul….emmm..kalu kita lihat pada zaman rasulullah…sahabat beliau yang paling garang dan tegas..yakni saidina umar bin khattab r.a sebelum masuk islam, umar adalah seorang musuh nabi,musuh islam…tapi..dengan hidayah dari Allah..saidina umar bin khattab r.a masuk islam dan menjadi sahabat nabi dan seterusnya menjadi kahlifah yang disanjungi semua orang…tetapi semasa beliau nak dilantik mnjadi khalifah(ketua negara)rakyat tidak sedikit pun mengunkit kisah2 beliau pada masa beliau tidak lagi memeluk ilsam dan melawan islam dahulu..inilah kemuliaan yang ada pada agama islam..bukan islam hadhari…mintok2 paham..!!!…betaubatla sebelum datangnya ajal…tarikh mati kite dok tahu…harap2 dilembutkan hati dan diberi hidayah…

 23. Assalamualaikum

  Setelah aku bace smp abis dalil2 tu…ade btulnyer kate pejuang2 kite dan ade jugak sket2 betulnyer kate2 pembangkang kite….

  Tp…ape buktinyer yang dalil2 sume nie bohong2 belaka? n ape jugak buktinyer yang sume dalil2 nie benar2 belaka? Aku raser tujuan penulis memaparkan dalil2 nie bukan nak menghasut sume penyokong Anwar or nk menarik lg ramai anti-Anuar…jgn bace sume dalil2 tu sbg penyokong n even pembangkang…aku raser tujuan dalil2 tu dipaparkan hanyalah sekadar untuk penilaian kite….gunekan dalil2 tu ntuk menilai ape yg sedang Anwar tunjukkan sekarang….

  Skarang aku x nampak pun perjuangan Anwar berteraskan Islam…sedangkan pendirian Parti Islam PAS pun dah bercanggah skang….Satu jer yg aku gune ntuk tgk samada Anwar di pihak yg betul or not….kegagalan dier ntuk angkat sumpah..itu dah ckop…xyah bebanyak…Berani Kerana Benar, Takut Kerana Salah.

  Aper yang AbangTuah kate tu mmg benar…sedangkan nk pilih calon isteri pun Islam suruh kite tgk dari keluarga dia….inikan plak kite nk pilih pemimpin no 1 kite..dah sure segala sudut perlu diambil kira…bukan sekadar sejarah..cara makan, duduk, pertuturan, tingkah laku sume tu mesti jadi ukuran.

  Mmg benar kata En. Wali….sedangkan Saidina Umar bin Khattab x pnah diungkit kisah silamnya sebelom memeluk Islam…tapi kes Saidina Umar bin Khattab, bukti keinsafan n taubatnya terserlah dan Nabi s.a.w approve. Jadi xleh disamakan ngan kes Anwar…sbb….di mana bukti Anwar dah taubat?…samar2..xder bukti kukuh…di mana bukti Anwar x taubat?…samar2..xder bukti kukuh….jadi biler dah 2-2 bukti xder….mmg rekod lame lah dijadikan reference…contoh terbesar biler Anwar hampir jual Malaysia pada US….itu dah ckup besar bukti kepimpinan Anwar..x nampak lg?..kalu itu pun x nampak jugak…xtaulah nk kate ape….

  Kata En. Ampuno plak…..regarding dalil ke 50 yg mane UMNO akan slamat jika Pak Lah jadi PM….mmg benar kata En. Ampuno..mmg x slamat pun skarang nie….semuanya berterabur…tp mane kite tau yg UMNO akan lebih selamat kalu Anwar yg jadi PM? Mmg x dinafikan dari pandangan peribadi aku sendiri Pak Lah mcm slow skit…x bape berkaliber..x seperti Ayahnda Tun….tp aku raser he’s a lot better than Anwar….itu aku sure hahahaha

 24. assalamualikum semua!

  ringkasnya rasanya bukan 50 dalil anwar tak leh jadi pemimpin… tak terkira banyak nyer yg teman rasa
  ala… satu pun dah cukup..kalau kai temberang 16 hb ler..esokler…lusa ler… tonggeng ler…isk..isk..isk..sensitivenya pakat menipu orang nak sesangat jadi PM.. sampai la ni … habuk pun takada banyak lak yg banggang (kalau ditegor marah.. tapi hakikatnya ituler kategorinya) percaya bulat2 isk ..isk .. siap gebang dgn kekawan atau bangsanya percaya bulat2 suruh percayakan cerita karut.. rosak bangsa . sebabkan komer.

  apapun sekupangdua memang tak sanguh basah kuyup sebab nak mengangkat si lahabau perosak bangsa sendiri….kan pasal apa kencing kucing pun tak sanggup hidung tercium ni kan bau hancing orang apa lagi sampai kuyup…isk.. isk…. TAK SANGGUP TEMAN.. pelik pun ada bak kata orang perak ‘APA KE BENOT BENOR KOMER NI’

 25. reezz

  ok ark hang ckp dosa2 anwar mase dlm umno & skarg da insaf……. waklu, mr fair ckp tgk blog,paper & rumors tp same gak mcm kt cni…… kalo kt cni dok kutuk anwar, blog laen mesti puji anwar & the truth always cannot be revealed coz there always some people will defend/ condemn with their so called true evident…… adeh susah nk taip english nie, jd, satu je tetap kan pendirian & pekakkan telinga………………
  itu je, bknnye susah pon

 26. KALAU NAK ANGKAT SUMPAH PUN TAK BERANI… MACAM MANER NAK NAK JADI PEMIMPIN.. ANUAR BUKANNYER MAKSUM SANGAT… TAKPAYAH LER KOME NAK TAKSUB SANGAT… KALAU SETAKAT FAMILY DIER JER PAKAI TUDUNG, LAKI DIER PANDAI MAIN BELAKANG…PASTU NAK JADI PM.. PORAHHH..

 27. Scorfield

  seriues semua dalil2 ni! ada yg dah dibawa ke mahkamah dan dah dibuktikan kesalahannya! kalau anwar komited dan optimis menjadi PM, beliau perlu nafikan satu per satu supaya ia tak diungkit kembali. Jika tidak, jadi PM pon tak aman hidupnya? pasti 50D akan jadi senjata pemusnah kembali kepada karier beliau.

  Ada baik DSAI tumpukan kepada kebajikan dan usaha2 pembangunan masyarakat. Mcm yg dibuat oleh Tan Sri Lee Lam thye!

 28. siber

  Tudung tu memang wajib beb, tapi kalau atas je bertudung bawah telopong langau lalat boleh uruung nak buat ape?

 29. Pingback: Polis wajar siasat Anwar mengenai anak Shamsidar « The “thirteen million plus Ringgit” guy rambles….

 30. nana

  HIDUP AMWAR!!!!!!!!!!!!!!!!
  UMNO PENGAMPU LIBERALISME!!!!!!!!
  HIDUP PAS!!!!!!!!!!!!!!
  UMNO PENGAMPU BRITAIN!!!!!!!!!
  SEKUTU ISRAEL!!!!!!!!

  HIDUP ANWAR!!!!!!!!!!!!

 31. pemerhati

  salam
  x paham ngan mainan politik nie…
  cume boleh ingatkan pada kawan2…biarlah pemimpin itu buat ape yg die nk buat……dekat akhirat nnt,,,,Allah akan tnye sume nie….cre pimpinan mereka..ingatlah..bukan mudah untuk jadi pemimpin..itu amanah paling besar dari Allah yang pertama sekali d tuntut d akhirat…waallahua’lam….

 32. mamat

  kesian anwar kena fitnah jahat yang ak tau mahathir yang kuat rasuah ape pasal x dengar pun kes rasuah anwar kalo betul die rasuah confirm kerajaan dah bongkar habis habisan…

  • ABIS TU KO XKASIHAN PULAK KALU MALAYSIA NI RANAP PSL PEMIMPIN AGONG KO TU C ALJUBURI TU…ELOK KO KUAR DARI MALAYSIAL MAMAT OIIII..BAWAK SKALI KAUM KERABAT KO..DUNGU PUNYE MANUSIA!!!

  • Wahai umat Muhammad saw semua,sedarkah kita….malaikat maut datang ziarah kita satu hari,70 kali.jgnlah kita sesama 1 kalimah Laillahaillaullah bergdh mcm ni……..sedihla.aaa …andailah rasullullaah masih hidup.. beliaulah manusia paling sedih ketika ini ,…kenangkan umatnya yg bakal berkumpul sama dipadang mahsyar nanti asik gaduh gaduh gaduh ,bercakaran bercakaran,….tahukah wahai umat Muhammad semu.Nabi kita dulu,sewaktu hayatnya,airmtanya sentiasa berlinangan ingatkan apa akan jadi pada umatnya akhir zaman nanti…apa yg berlaku skrang renungkanlah sendiri…marilah kita saling doa mendoakan kebaikkan antara satu sama lain,jadilah makhluk ALLAH yg disukai ALLAH .

 33. hambaALLAH

  alhamdulillah Malaysia ni masih ada…bersyukur kerana aku masih boleh merasai nikmat kemerdekaan hasil dari pengorbanan org dolu2…terima kasih…
  pd pandangan aku ttg 50 dalil yg dibukukan tu adalah untuk kita pikir dgn teliti, nilai dan tafsir sedalam-dalam nyer… betul seperti mana rakan2 yg sebelum ni kata…Cuba amati 50 dalil tu umpama kita ni tak menyebelahi mana2 pihak… dari situ baru kita boleh buat penilaian dan tafsiran dgn betul…bukan sekadar bangkang tanpa selidik, atau mengiyakan tanpa buktinya…Allah tu ada…setiap yg berlaku pasti ader hikmah nyer…
  zaman skrg ni yg bertutup litup pun belum tentu baik akhlak nyer…sedangkan ader yg berjubah siap ngan kupiah pun beli nombor kat kedai ekor…ni aku nampak sendiri dgn mata kepala aku…ader gak yg berjubah siap ngan purdah, tup2 ader laki lak nyorok dlm jubah pompuan tu…bukan muhrim lak tuh…kes ni jadik kat tmpt aku…mmg ader bukti…sbb tu la iman takleh diukur dari luaran…hanya Allah jerk yg tahu.. jadi jgn ingat org yg berpakaian lengkap tutup aurat ni tinggi iman belaka…aku brani cakap sbb kes2 tu jadik dpn mata aku sendiri…betul kata ‘Siber’ bertudung mmg wajib, tapi tak leh la sekerat jln jer…maksud aku perangai tak serupa baju di badan la…
  mmg betul kata ‘AbgTuah’…nak cari isteri kena tgk pd keturunan…kalu korg tak caya tny la mana2 ustaz…aper 5 perkara utama bagi lelaki utk memilih perempuan utk dijadikan isteri…dan dlm 5 perkara utama tu aper lak perkara yg pertama tu…? tny la jgn tak tny…baru puas ati…sama gak la kita apply kalu kita nak select pemimpin…nak teraju negara bukan nyer mudah…begitu juga lah nak pilih bakal isteri yg akan tolong teraju rmhtangga…ader ke org yg nak rmhtangga dia jadik tunggang langgang..? camtu gak la ngan negara kita ni…pikir2 la ‘Norlida’…
  Semoga Allah sentiasa melimpahkan rahmat dan lindungi rakyat dan negara kita dari sebarang musibah dan terpelihara dari kemusnahan oleh org2 yg zalim…amin..

 34. sam

  kenape anuar di angkat jadi pengerusi pembangunan IMF

  kenape anuar di sambut dengan tembakan meriam 21 das

  kenape anuar di layan dengan permaidani merah di amerika

  kenape Dr Mahathir tidak diberi layanan seperti seorang ketua negara oleh amerika

 35. Mazlan Ghani

  Tujuan 50 dalil diterbitkan nak bagi mati Anwar mati dalam karier politiknya. Tapi tak matipun, yang mati dulu PENULISnya………..

  • SEBAB ANWAR RASE DIE MENDONGAK LANGIT…DA NAME ORG JAHAT..MEMANGLA TUHAN PJGKAN UMO SBB NK TGOK DIE NI RETI BERTAUBAT KE ATAU MAKIN MNJADI2 KEJAHATANNYE….KO NI ELOK MATI LEKAS..BUAT RUGI MALAYSIA JE MEMBELE RKYAT MCM KO NI!!

 36. onikishi

  allah maha besar , anwar ckp hndk tubuh kerajaan dari dulu smpai sekarang tp kenapa tak dapat? memang tak dinafikan kerajaan juga mempunyai kelemahan seperti rasuah , ini juga terjadi semasa anwar menjawat menteri kewangan, kenapa dulu dia ada kuasa tapi masih berlaku ? its easy to say rather than doing it, cube fikir mesti ada sebab dan hikmahnye kenapa anwar sampai sekarang tak dapat jd pm walaupun kerajaan pun dah teruk, Allah lebih mengetahui

 37. mohammad

  umno..i salute u…u lh juara fitnah d hati rakyat…teruskan memfitnah…united malay national organisation..huhu..ada hati nk jd hero Melayu…porah..!!ko ingat rakyat bodoh ke…ko sekat kebebasan bersuara rakyat yg ko anggap pembangkang…adakah itu maksud DEMOKRASI dlm pimpinan umno…

  • KO TU LAGI POORAHHHH…ACI PAKAI PURDAH..CITTT POOODAH LA LU BAGSAT OI..KO NI DA BUTE HATI SBNONYE….MAK AYAH KO ADIK BERADIK KO NGN KO DULU SKOLAH MANE???SEKOLAH TAMIL???SEKOLAH KERAJAAN JUGAKKN???TAPI SYG BT ABIS DUIT KERAJAAN JE SEKOLAHKAN KO…DUNGU XDAPAT DI AJO….RASCAL!!

 38. mohammad

  nk angkat seseorang jd pemimpin..hendaklh cari yg paling bertakwa d antara kita..contohilh kepimpinan RASULULLAH…nk harapkn najib..perggh! pegi mampos! ank bini pn x terurus…ada hati nk jd pemimpin..pemimpin mcm ko ni lh yg mengundang bala drp ALLAH…

  • AT LEAST NAJIB TUNJUK JUGAK KEMPIMPINANNYE…KO MAD???SILAP2 RUMAHTANGGE KO PON KO XRETI NK JAGE..ANAK BINI SIMPANG PERINANG…..MANGKUK BERTINGKAT LA LU NI

 39. hidup umno

  bersatulah melayu untuk teru maju…..
  hidup melayu….

 40. mohammad

  hidup me layu!! juara gejala sosial di negara kita..! taksub sangat dgn bangsa..selama UMNO memimpin melayu apa dh jadi…berubahlh wahai saudara seagamaku..ALLAH dh janjikn..kejayaan manusia hanya dlm mentaati perintah ALLAH mengikut cara yang telah di tunjukkan oleh Baginda Rasulullah S.A.W…kembalilah pada ajaran Islam yang syumul..bkn Islam yang ada HAD dan ada HARI untuk di amalkan…

  • KO TU ISLAM SGT KE???SEMBAHYANG XTINGGAL KE??TAKAT DOK PAKAI KOPIAH PAS TAPI MAIN BINI ORG…PUKUL ANAK ORG SMPAI MATI..JADI PERAGUT..KAKI FIT….KAKI PAU…ISLAM PAS SGT LA TU…..XPAYAH LA BAI….BAIK KO DUDUK KT GUE NIAH JE LA BERTAPE….

 41. Aku yakin UMNGOK akan melingkup disebabkan kebongkakkan dan kebelagakkan mereka kepada rakyat.
  Hanya masa yang akan menentukan…tunggu..

  • ENGKO TU ELOK NYE YG LINGKUP!!!BERAMBUS LA KO DARI MSIA NI….DUNGU PUNYE MANUSIE….SNG SGT DI ANJING2 KAN DGN BANGSE ULTRA KIASU…..MA CIBAI LU!!

 42. Dezry

  APA? apsal kalau bapak perangai lain anak sama juga? bapak borek anak rintek???? tu kata2 manusia ker tuhan? memang kebiasaan tapi tak semestinya. AN WAR? mmg nama tu doa, tapi apa kaitan dengan suka bergaduh. mmg tak saintifik betulla. kita melayu sebut war lain dengan cara inggeris sebut. lagi tu nak gak pakai nama 50 dalil. bajet ada kaitan dengan agamala…. tapi kandungan tahyul. kurang ajar? kalau seseorang itu bagus (dan boleh maju dengan laju) apa salah biar dia kembangkan. nampak sangat ada unsur senioriti? pengalaman? dah dewasa tak banyak beza beberapa tahun. tengok percentage difference. kalau 50m beza +/- 1m. 2%. kalau 10m beza 1m. 10% error. bahkan mahathir mengaku kesalahannya pada anwar. bukan hanya tulisan. carik la video nya. mungkin beliau rasa beliau banyak unfinished business kena buang sebab umur pun hampir habis takut tak sempat….. looks like we need to use our brains to filter stuff these days. anyway ALL THE BEST FOR MALAYSIA!!! dalam demokrasi yang kaya tidaklah seberapa kuat. yang majoriti itu yang memegang kuasa.(mungkin malaysia belum unleashed “kuasa” tu).

  • Mie Kola

   hg ni pn boleh tahan jugak bodo… cuba hg tengok blik video Tun tu… Tun sebenarnya mengejek orang yang kata pada dia memfitnah n menangkap Anwar. Ada otak pakai la bro jgn jd keldai.

   • Shah

    hang ni yang bodoh..mana ada orang educated sokong umno??kampung,paria paria melayu yang kayuh basikal dalam hutan dan anak beranak pemimpin umno je sokong umno..

    penjajah kata melayu ni adlah bangsa yang bangsat,melayu=umno..so kalau tak nak jadi bangsat cubalah jadi melayu yang moden,yang berfikir secara rasional dan intelektual..
    itu lah melayu yang survive dalam pakatan..adios amigos

   • KO LAGI BANGSAT…BANGSAT NGN BANGKAI….KO NI ELOK JADI ANJING JE…..MENYALAK KT PAGODA…ELOK SGTLA TU..ANK BINI MAK BAPAK DPT KEMUDAHAN PON XRETI BSYUKUR…DASAR ANJING BANGKAI BANGSAT HAPRAK…INILA DIE ORGNYE…..

 43. Mie Kola

  Tak ada makhluk yang paling bodoh selain makhluk2 dalam PKR, dikeldai & diperbodoh hidup2 oleh Yahudi Melayu bernama Anwar Ibrahim. Dah berkali-kali berbohong tapi Allah tutup hati org2 PKR sekali dgn Nik Aziz pn kena tipu dgn dakyah agen antichrist, freemanson & zionist Melayu ini. Tak kah depa fikir yang apa yg disajikan Zionist Melayu ini cuma harapan palsu dan janji kosong seperti mana dajjal menabur janji dunia kepada kita sekrang.

  Kerajaan sibuk melaungkan 1Malaysia untuk menyatukan rakyat tanpa batasan ras & agama. tapi pembangkang buat apa? Memporakperandakan institusi sosial Malaysia dengan membeza-nezakan latarbelakang rakyat hingga timbul huru-hara dengan matlamat supaya mereka dilabel Hero atau working Class Hero dan mereka ini tak ubah seperti Carl Marx.

  PAS pula melunaskan janji mereka untuk berkawan dengan ‘syaitan’. Sudah terbukti DAP adalah menolak Islam secara total dan boleh dilabel sebagai kafir harbi. PAS pula tak ubah seperti puak Khawarij iaitu memberontak dan melaknat pemimpin, mengkafirkan orang lain tetapi kuat beribadat dan Rasulullah melabelkan golongan seperti ini sebagai ‘anjing-anjing neraka’.

  • iskandar

   ahli PKR fikiran Sempit, cari pemimpin yang boleh memimpin anak isteri ketempat lain, buka la…. minda, terang kan hati jangan sentiasa pejam masa bejalan, kedamaian dan kemakmuran yang kita terima sekarang tak tahu nak bersyukur ke….

 44. Cantass

  ASSALAMUALAIKUM…
  Mari kita renung2 kan :
  – pd malam 2/9/1998, sejurus di pecat dalam ucapanya, anwar berikrar utk mendedahkan 6 kotak isi kandungan dokumen sulit kerajaan kononnya merangkumi rekod rasuah, salah guna kuasa pemimpin tertentu UMNO dsb. Hr ini selepas 12 tahun, tiada satu pun maklumat dr dokumen tersebut didedahkan.
  -pd 22/10/1997, sidang parlimen, Karpal Singh dgn bersungguh2 mahu mendedahkan bukti bhw Anwar melakukan kesalahan luar tabi’e, & mendesak supaya kerajaan mempercepatkan siasatan ke atas beliau.Sementelah, mereka pula menjadi kawan, baru2 ini WikiLeaks pula mendedahkan agensi risikan Singapura pula ada bukti teknikal berkaitan dgn kes Anwar…. Apa sudah jadi???
  -kes liwat Anwar sudah lama diperkatakan semasa era 80-an lagi, ketika beliau di dalam ABIM.
  -kita jgn lupa Allahyarham Fadhil Noor di tendang Anwar semasa di dlm ABIM. Begitu juga Allahyarham Tun Ghaffar Baba, Sanusi Junid, Musa Hitam dan ramai lagi semasa Anwar di dalam UMNO.
  -kononnya baru-baru ini Saiful Azlan Bukhari telah lumpuh, meracau, dan tidak siuman kononya terkena laknat Allah kerana bersumpah dgn Al-Quran memfitnah Anwar, tetapi, beliau baru saja pulang dari mengerjakan ibadat Haji bersama neneknya.
  -Datuk Seri Najib sendiri pernah bersumpah dgn nama Allah beliau tdk terlibat atau membunuh Altantuya, perlukah beliau bersumpah lagi?
  -KENAPA?KENAPA?KENAPA?KENAPA? mereka yang dahulunya sahabat/pembela/orang paling rapat dgn Anwar meninggalkan Anwar. bkn sebarang orang beb… Ezam Md. Noor, Dr. Chandra Muzaffar, Zulkifli Noordin, Zahrain Mohd Hahim, bahkan N.Nallakarupan yg mengenali Anwar lebih 30 thn?
  -APCO adalah jenama walkie-talkie digital yg dibeli oleh PDRM, tiada kena mengena dgn APCO Israel nama saja sama…. Mana Anwar tau pasal APCO Yahudi ni?
  -sejak kes liwat yg pertama disebut, Anwar di minta bersumpah dgn Al-Quran tapi tak buat, kes liwat kedua pun diminta bersumpah dgn Al-Quran, tapi tak buat jugak…. kenapa ekk??takut ke?
  -perhatikan betul2, wajah keruh Anwar…. inikah pemimpin anugerah tuhan? maki hamun sana sini….. wajah keruh seolah2 tiada nur…
  -perkataan Al-Juburi dicipta oleh PAS pd 1997 sewaktu kes liwat Anwar hangat diperkatakan waktu itu.PAS hari ini pun sudah tdak bercakap tentang Hudud, negara Islam dan kepimpinan Ulama mengikut sunnah Rasulullah dan para sahabat… bahkan ada pemimpin PAS sendiri berfahaman Syiah…

  Sudahlah, kita sebagai orang Melayu kembalilah kepada Quran & Sunnah, perjuangan UMNO betul, ttp agak sekular ditambah perjuangan PAS yg lebih kpd pergerakkan Assabiyah melemahkan kita semua orang Melayu. opps lupa PKR nk naikkan Anwar jd PM supaya DAP boleh halau Melayu dr Tanah Melayu guna penyapu…

 45. damai

  salam……..,betoi ke x aku x tau tp yg aku leh terpk da nk msk 54 thn kite merdeka.setakat ni bn n umno yg memerinth,agk2 ko orgla klau pkr ke dap,pas ke yg memerintah hidup rakyt ni terjamin ke.atau sebaliknya.aku sedihla baca statement ko org.knapa taksub sgt.da 5o thn lbh berdeka tp ko org x merdeka lg.yg aku sedih Almarhum Tunku Abdul Rahman berkorba tuk rkytnya merdeka tp rkyt zaman internet ni x mghargai apa yg da Allahyarham usahakn.sedihnya dgn ko org ni.nila rkyt msia yg aman damai tp bermusuh sesama sendiri.aku bkn menuduh sesapa tp aku rkyt msia yg sygkm negara aku.aku x taula ko org

 46. waklu

  yg xknl anwar cuma tok2 guru je.rakan ‘sepermainan’ anwar sumer dh knl sgt dh. xcaye tanyer anwar. org berilmu pon leh kene tipu. mat sabu sndiri pnh gelar anwar aljuburi kat parlimen mase anwar jd tpm.mat sabu xkene hukum qazaf ke?(tuduh org liwat).so, tanyer le mat sabu.xkn saipol je kene hukum qazaf tp mat sabu xkene?

 47. ju

  insaflah jgan fitnah org..

 48. ju

  insaflah jgn fitnah org

 49. AN WAR YEM

  HAHAHAHA….AKU SUKA BACA DALIL NIH….KEBANYAKANNYER BETOL…SBB ADA YG AKU DA KAJI SENDIRI TENTANG DIRI ANWAR NIH…SO FIKIR2KANLAH…JGN DGR DARI 1 PIHAK JER….ORANG BODO JER X BUAT PENILAIAN PASTU TERUS PERCAYA..JADILAH BIJAK PANDAI…KAJI TENTANG DIRI ANWAR NIH…DUIT BOLEH MENGUBAH APA SAHAJA…KAWAN JADI LAWAN….MUSUH JADI SAHABAT..SO KALO SAPE CAKAP POLITIK TUH KOTOR..ELOK DIA TINGGAL DALAM HUTAN SORANG2…SEMAK JER KAT SINI…NAK HIDUP KENE GUNA OTAK…SO BILE GUNA OTAK SECARA OTOMATIKNYA KIAT AKAN BERPOLITIK…ADA PAHAM….

 50. bismillah….
  sekarang ni kite(org2 islam) stop dari bercakap tengtang keburukn pemimpin..dn keburukan sesuatu kerajaan.. kite tingaalkan perkara yg saling memburukkn antara satu sama lain. kite berpaling drpd perkara suke menyalahkn org lain dn membenarkn diri sendiri tnpa dalil yg haq, kita jauhkan diri kite drpd saling mengutuk sesama sendiri(saudara seislam),, kita abaikan segala maklumat yg memburukkn seseorng, dan kita bebaskan fikiran kite drpd terikat dgn kebebsan politik, kite hindarkn diri kita drpd berpecah belah,berpuak puak,berbeza beza, kita keluarkn diri kita drpd belenggu taksub yg membutakn mata hati, kita selamtkan diri kita drpd menjadi alat permainan politik yg dicipta oleh org2 yahudi, dan kita tinggalkn isu yg sibuk bercakap tentng kejahatn,ke’aiban org lain sehingga terlupa kejahatn,ke’aiban diri sendiri, kita selamatkn diri kita drpd terjerumus ke dlm gaung yg dipenuhi dgn berbagai fitnah(politik yg dicipta oleh yahudi), kita jauhkn diri kita dripd menjatuhkn,menghina, memandng rendah terhadap sesorg islam yg mulia di sisi ALLAH( kerana ia adalah seorg islam),
  dan sedarlah bahawa politik adalah satu alat yg dicipta oleh org yahudi untuk memecah belahkn ummat islam…dgn memberi kebebasan kpd mereka(rakyat biasa) dlm memilih pemimpin yg mereka suka dn menjatuhkn pemimpin yg mereka tidak suka..dgn perkara inilah telah berhasil dgn jelas bhawa hari ni kita sesama saudara seislam telah berpecah belah, berpuak puak, ini tak boleh lg ni dinafikan..dn inilah yg diharapkn oleh org2 yahudi..kerana mereka ingin menguasai ummat islam dn juga dunia..mereka x akn mampu untuk menguasai ummat islam selagi ummat islam bersatu di bawah satu pemerintah..maka mereka telah mencitpa satu alat yg boleh membuat ummat islam berpecah belah.. dn alat itu adalah POLITIK..(kebesan dlm memilih pemimpin yg disukai dn menjatuhkan pemimpin yg dibenci)…
  dan sekarng ternyatalah bahawa kita telah ditipu,dn dipermainkan oleh org2 yahudi, dn kita telah terperangkap dlm alat yg mereka cipta itu: kebebasan politik.
  adakah kita rela dijadikan sebagai alat permainan yahudi???
  adakah kita rela dikuasai oleh yahudi????
  adakah kita rela dibelenggu oleh tipu helah yahudi???
  adakah kita rasa tenang dgn berpecah belah sesame sendiri, sedangkn org2 yahudi bertepuk tanagn dgn melihat perkara ini berlaku????
  adakah kita rela bhwa minda kita dikawal oleh yahudi????
  adakah kita rela diperbodohkn oleh yahudi???
  adakah kita rela sedemikian wahai ummat islam???
  maka marilah kita bersatu diatas kalimah islam dgn membebaskn diri kita dripd dibelenggu oleh tipu helah yahudi dgn permaian alat politik mereka!!!!!!!!!!
  bersatulah wahai ummat islam!!!
  bersatulah wahai ummat islam!!
  bersatulah wahai ummat islam!!!
  bersatu bangkitlah dn patahknlah matlamat jahat org2 yahudi terhadap KITA!!!!!
  bermula dari ini kita jgn lagi nk mermusuhan kerana politik,
  bercacian,bermakian sesama sendiri kerana politik.
  hiduplah dgn berkasih sayang, bertolak ansur, bersangka baik,
  tinggaknlah drpd berkata:aku org BN,@ aku org PAS,@ aku org PKR,
  tetapi berkata lah: aku dgn mereka adalah saudara islam dibawah satu pemerinath kerajaan islam,
  sebahagian org islam dgn sebahagian yg lain adalah seperti batu bata yg bercntum rapat,yg bersatu padu..sehinggalh mampu tertegaknya sebuah bangunan yg kukuh. begitulah jikalau kita ummt islam bersatu padu maka kita akn mampu untk menubuhkn satu kerajaan islam yg kukuh….
  maka marilah kita bersatu wahai ummat islam!!!!!
  waALLAHU ‘alam bissowab..
  segala yg baik dtg dri ALLAH , dn yg x baik dtgnye dripd syaiton dn kelalaian sy…
  sekian terima kasih.. wassalamu’alaikum wa rahmatuLLAHI wabbarokatuHU….

 51. Pingback: A liar’s gambit « The "thirteen million plus Ringgit" guy rambles….

 52. Hamba Allah

  Bismillahirrahmanirrahim…

  1. Janganlah kita mencela seseorang manusia itu walaupun dia telah melakukan kesalahan or even kalau dia beragama lain. Perbuatan mencela orang lain adalah betentangan dengan ajaran Islam.

  2. Cuba tengok tafsiran ayat al-Hujurat ni : Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini – dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) – sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan… (surah al Hujurat ; ayat 6)

  3. Apabila melibatkan politik, almost semua pemimpin ada kepentingan diri. Mustahil akan wujud pemimpin yang tidak mahu menjaga kepentingan dirinya melainkan pemimpin tersebut dikalangan orang2 yang berakhlak mulia dan berilmu. Sesungguhnya orang2 yang berilmu itu adalah orang yang berfalsafah dan orang2 yang berfalsafah itu adalah orang2 yang berpegang teguh terhadap sesuatu prinsip dan mengamalkan prinsip itu. Kalau kita tengok sekarang ni, institusi kerajaan Malaysia da mcm corrupt, in a way, semakin hari semakin sekular. Semakin berpecah belah. Sepatutnya rakyat bersatu padu. Sepatutnya pemimpin menjadi pelengkap antara satu sama lain. Yang salah dibetulkan, yang ssh dibantu. Bukan dengan mengecam itu dan mengecam ini. Kalau nak cakap pasal UMNO ke, PAS ke, PKR ke… Kita kena ingat, tiada pon diantara mereka ini yang betul2 berilmu dan berfalsafah. Betullah apa yang Aristotle cakap, yang pemerintah yang bagus adalah pemerintah yang berfalsafah. Sepatutnya, mereka melengkap antara satu sama lain. Parti2 ini semua, semua adalah menuju ke arah perpecahan kaum.

  4. Kadang2 aku tgk pon sedih jugak dengan institusi pemerintahan Malaysia. Even dengan rakyat pon aku tgk agak menyedihkan. Tanpa ilmu pengetahuan yang cukup, diorang sesuka hati nak berbahas itu…berbahas ini. Sesungguhnya mereka ini jahil dan mewujudkan kekeliruan dikalangan masyarakat yang lain. Dan seperti terjemahan ayat al-Quran tadi, maksud yang tersirat (melalui aku punya pemahaman la, janganlah kita menyampaikan sesuatu yang boleh diragui kebenarannya )

  5. Kalau nak sokong parti mana2, terang2 aku cakap, kalau boleh aku xnak sokong mana2. Sebabnya, menyokong either one of them pon adalah salah kalau kita tengok. Parti itu kecam ini…Parti ini kecam itu. Memang bertentangan dengan ajaran Islam.

  Kesimpulannya, untuk bercakap sesuatu, janganlah cakap ikut sedap mulut. Tapi cakaplah berpandukan ilmu yang ada di dada. Aku x sokong sape2…seriously… Just kecewa je dengan mentaliti Melayu zaman sekarang yang berpecah belah. Kita patut contohi masyarakat bangsa lain yang bersatu untuk mencapai tujuan yang sama : HIDUP DENGAN AMAN DAMAI DAN SELESA.

 53. MOHD FAZLY

  dalil ni ada kata pelajaran anwar x bagus…bila ajak berdebat dgn puak omngok takut pulak…shabery chik lawan debat dgn anwar cakap pasal pweribadi anwar ya lebih, sapa yg lagi cerdik sekarang ni.

  • TAKAT PANDAI PIDATO TAPI KOSONG XPAYAH LA ANJING OIII….ORG YG LAGI PANDAI ADELAH ORG YG DIAM…ORG YG PANDAI BCAKAP BNYAK BCKP ITULAH ORG YG LANGSUNG XBOLEH PAKAI…KO NI PON AKU NGOK PANDAI BCKP….TAPI BERCAKAP DALAM NADA BANGANG LA…..BEBAL BEBALLLL

 54. Pingback: Sampai Bila Taktik Penafian Anwar Berjaya ? : N9 Kini

 55. to kamil
  April 11, 2008 at 5:31 pm
  BUTOH KO…KO KAUM NABI LUTH…MAIN BONTOT PUNYE BOLEHLAH SOKONG ANUAR…..CIBAI LUUUU

 56. ali
  July 23, 2008 at 3:28 am
  ABIS KO IGT PKR TU XMEMBOHONG???BODOH PUNYE MANUSIE…ELOKLAH KO DUDUK CELAH KANGKANG ALJUBURI TU…KO LAGI BODOH!!BODOH SEBODOH BODOHNYE!!RASCAL!!SHITMAN!!

 57. wau

  this blog cant be good source of readings.. all the arguments full with author’s assumption.. lack with fact that supported by proof or evidences.. anyway, fun to read..
  ~p.s: to those who commented on this blog please think before you reply on other.. reply academically not by emotions.. you did that and you just fulfilling the first reason stated on this blog.. how can you judge people as bad guy when you even cant behave yourself? think deeply and learn to be adult not a dump..

 58. Sophia

  Tudung, tudung, tudung. Baiknya Anwar hanya kerana sedar2perempuannya bertudung. Ok. kalau nak tahu lagi cerita tudung ..ha… Di satu kilang tempat saya bekerja dulu[johor,desa cemerlang, tiram] ada seorang adik sgt manis sekali bertudung. Itu di bulan puasa. Berbaju kurung. Tiba je tgh hari dia pun bersiap2 keluarkan bekal. Saya pun tanya. Dik tak puasa ke? Jawabnya, “saya bukan Islam” . Dlm hati saya, ‘ oh, kalau nak menikmati kemakmuran negeri aku, engkau menyamar seperti Melayu, ya. Menyamar sebagai Islam’ Itu org, dari Burma, selalu sembunyi dlm stor waktu rehat dgn izin majikan nya takut kalau2 ada penguatkuasa datang menyiasat. Dan bukan sorang dua, ya. Tokey kilang sudah tentu bukan Melayu dan bukan raykat Melaysia tetapi S,pore. Mcam tulah selalu. Kalau ada org Melayu yang bekerja bagi kerja yg tidak2 supaya cepat berenti. Jadi bolih laung slogan..Melayu pemalas!!Tidak bolih kerja!!! Bawa lagi org asing . Menyamar lagi pakai tudung, jilbab dan jubah. Tajuknya, awak sureke, yg pakai tudung tu Islam. Di negeri Arab, pelacur pun pakai tudung. Dinegeri ini, kalau tak pakai tudung, mereka pakai rambut palsu. Tudung juga. Apalah guna bertudung litup kalau bersekongkol dgn peliwat mcm Anwar tu. Tau tak, meliwat isteri sendiri pun bukan saja dosa but salah di segi undang2 civil. kebalnya Anwar…!why….dia sajalah harapan pembangkang bolih menakluk bumi bertuah ni. Bila M’sia dah jatuh \ke tangan meraka saya nak tenguk apa pula jadi pada Anwar? Kalau dah bangsa dan ugama sendiri di aibkan hanya nak sampaikan hajatnya semata2 ingat kit siang, kapal dan kuncu2 mereka nak caya Anwar? Masa tu baru Anwar tau nasib dia. Masa tu Anwar akan tau kit siang, kapal dan kuncunya kenang budinya tak…maka rasalahAnwar apa yg.org2 yg dia jatukan dulu rasa. . kaki pemintas!!!!

 59. PAS

  Malaysia Boleh !!!
  Semua Boleh dan Asal Boleh!!!
  “Tak kan Melayu hilang di dunia” ayat ini tk lengkap kerana org melayu malu dgn ayat Hang Tuah yg ori..
  “Tak kan rasa hasat, dengki, kianat, cemburu dan iri hati org Melayu Hilang di dunia”
  Hidup Hang Tuah !!!

 60. patriot

  anwar takkan jadi pm..hiihiihi

 61. Melayu patriot

  kenang org yg terdahulu…..

 62. sukakebenaran

  selepas 13 tahun.. semakin nampak kebenaran…

 63. *VIDEO* PR Gesa ROS Jelas Status Pendaftaran Parti Itu | http://www.youtube.com/watch?v=opgAzXJ6few |

 64. Hazimah

  Allah Maha mengetahui..

 65. shaifful

  Ko buat blog ni menabur fitnah!!! INsaf lah

 66. kucar kacir

  Ameno lg teruk dari dalil 50. .sekian. .selamatkan malaysia dari zionis ameno. .

 67. ingin tahu

  Fitnah apa……dah berbelastahun masih tak nampak lagi sapa anwar ni…….buta hati betul puak2 ni….

 68. zam

  Dah dekat pilahanraya ni mmg perlu kita menilai siapa yang layak kita pilih jadi pemimpin kita. bagi aku, aku akan pilih umno@barisan nasional. Dulu aku akan pangkah pas tapi sekarang aku dah berubah hati. Sebab dulu aku yakin pas benar-benar perjuangkan Islam tetapi sekarang pas bagai harimau tua dah tadak gigi. Aku nak sangat Islam bangkit dan dapat ditegakkan hukum Allah tapi itu mustahil dalam pakatan rakyat. Adakah DAP dan PKR akan benarkannya? Aku sangat mengalu2kan kalo pas dan umno bergabung. apakah itu mungkin? Selagi ego dan degil nampaknya tidak. Aku tak kata Najib tu bagus sangat. But better. seorang pemimpin tidak boleh diukur dari satu sudut. Setakat anak isterinya tidak bertudung takkanlah kita nak kata dia tidak islamik. Itu kelemahannya. Cuba perhatikan kelebihannya. Begitu juga pemimpin yang lain lebih2 lagi yang ditempat kita nak kena undi. Kalo di tempat kita orang pas dan mic yang bertanding sapa kita nak pilih? Kita hendak Islam kita tahu kita nak pilih sapa. tapi kalo yang bertanding mca dan dap. sapa kita nak pilih? kita hendak Islam. kita patut tahu sapa kita nak pilih. Apakah selama ini ada sekatan dalam kita nak beragama dan menjalankan upacara berkaitan agama? Berapa banyak masjid dibangun? kolej/universiti islam dibangun? sekolah aliran agama dibuka? Apakah kerajaan sedia ada tidak amal islam? Kita mesti buka minda kita bukan menyokong semberono. Agama lain juga tidak diganggu, kita tengok brapa banyak kuil, tokong dan gereja di serata malaysia ni. Kerajaan sedia ada menanggung beban yang berat, untuk memastikan kestabilan ekonomi, politik dan sosial. Setiap keputusan dan tindakan diperinci. Itu kita boleh lihat dalam masalah Lahad Datu. yang terbaru. Manusia ni tadak yang sempurna. Di sana dia lebih disini die kurang. maka masing2 harus lengkap melengkapi bukan jatuh menjatuh tuding menuding. Aku bukan ahli umno pun. tapi dalam keadaan yang gawat ini aku memilih bersama umno. kerana aku tak mahu pilih kerajaan yang mahu membenarkan kalimah Allah boleh digunakan oleh agama lain, membenarkan LGBT berleluasa dengan mengiktiraf mereka, membenarkan demonstrasi2 jalanan yang menyebabkan kekacauan dan akhir sekali aku tak mahu tunggak kepimpinan negara jatuh ke tangan orang yang salah. Ini cuma pandangan aku sahaja. Sekian terima kasih. .

 69. man

  Dunia hanya seketika je………beramal dan berkebajikan sahaja yang akan dinilai semasa di akhirat nanti……pemimpin yang dicari adalah yang boleh menjamin kita di akhirat nanti…..jangan sombong dgn Allah swt………org munafik tempatnya lebih bawah dari org kafir……..fikir2kanlah…..jangan ikut hawa nafsu…….binasalah akibatnya…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s