Sekitar berita mengenai pemilihan parti

“Hishammuddin timbang bertanding Naib Presiden”

SINGAPURA 21 April – Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein akan mempertimbangkan untuk bertanding jawatan Naib Pre siden pada pemilihan UMNO Disember ini jika mendapat pencalonan daripada peringkat bahagian.

Menteri Pelajaran itu berkata, beliau tidak menghalang mana-mana bahagian mencalonkannya bertanding jawa tan tersebut dan pertimbangan mengenainya akan dibuat apabila tiba masanya kelak.

“Memang saya tidak halang sesiapa mencalonkan bukan sahaja untuk diri saya, tetapi kepada sesiapa sahaja kerana seperti saya sebutkan tadi landskap politik yang baru menuntut kita mendengar kehendak akar umbi.

“Akar umbi pula, jangan menyalahkan pucuk pimpinan jika ia datang daripada sanubari mereka sendiri,” kata nya.

Beliau yang juga Presiden Pertubuhan Menteri Pendidi kan Asia Tenggara (SEAMEO) berkata demikian pada sidang akhbar selepas merasmikan Seminar Antarabangsa Pengajaran Bahasa di Dunia Pelbagai Bahasa: Cabaran dan Peluang anjuran SEAMEO di Pusat Bahasa Serantau di sini hari ini.

Pada 3 April lalu, Hishammuddin mengumumkan tidak akan mempertahankan jawatan Ketua Pemuda UMNO yang disandangnya sejak sedekad lalu pada pemilihan parti Disember ini bagi memberi laluan kepada muka baru. sumber – Utusan

nota: Sekiranya Datuk Seri Hishamuddin menerima pencalonan dan terpilih sebagai Naib Presiden UMNO, diharapkan kecemerlangan Datuk memimpin pergerakan pemuda dapat diteruskan oleh ketua pemuda yang akan dipilih disember nanti.

Leave a comment

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s