Najib – Ezam tahu banyak perkara

sumber agendadaily

“Saudara Ezam tahu banyak perkara…maknanya dia tahu waktu dia dalam PKR dan dia boleh terangkan kenapa dia tidak yakin lagi dengan perjuangan PKR,” itulah reaksi Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak ketika mengulas mengenai kemasukkan semula bekas Ketua Pemuda PKR, Ezam Mohamad Nor ke dalam UMNO.

Menurut Najib, penyertaan semula Ezam ke dalam UMNO membuktikan beliau telah hilang keyakinan terhadap PKR dan sekaligus menerima UMNO sebagai wadah perjuangannya.

“Kita mengalu-alukan hasrat Saudara Ezam untuk masuk sebagai ahli UMNO. Jelas sekali Ezam yakin bahawa UMNO adalah wadah perjuangan yang sepatutnya dia sokong dan sekaligus bererti dia sudah hilang keyakinan dengan PKR,” katanya.

Ditanya mengenai bantahan daripada beberapa cabang Pergerakan Pemuda UMNO terhadap penyertaan semula Ezam dalam parti itu, Najib menegaskan, sebagai sebuah parti, UMNO perlu menerima dan membuka pintu kepada pihak yang memilih untuk menyokong mereka.

“Kita mesti faham sebagai sebuah parti kita perlu menerima dan membuka pintu kita (kepada) mereka yang ingin menyokong kita.Kalau kita bersikap untuk memilih sesetengah pihak dan setengah lain kita tak pilih masuk, bererti bahawa kita akan hilang banyak pihak yang sebenarnya ingin menyokong kita,” katanya.

Menjelaskan lebih lanjut, Najib berkata, berdasarkan sejarah perjuangan UMNO, parti itu telah menerima semula banyak pihak termasuk yang menentang UMNO dan kerajaan dan sengan itu penyertaan semula Ezam bukan merupakan satu isu.

“Walaupun dalam kes Saudara Ezam ni dia menentang kita dahulu tapi dalam sejarah perjuangan kita, kita menerima banyak pihak yang dulu menentang kita dan kemudian sudah insaf untuk menyokong parti mereka,” katanya.

Bagaimanapun beliau mengakui agak sukar bagi mendapatkan sokongan 100 peratus terhadap penyertaan semula Ezam ke dalam UMNO kerana penglibatan beliau yang menentang kerajaan dan parti itu sebelum ini.

“Saya rasa agak sukar untuk mengharapkan sokongan 100 peratus tetapi asalkan keputusan majoriti menerima… terpulang kepada Ezam untuk meraih kembali keyakinan daripada ahli-ahli UMNO yang lain,” katanya. – 28/5/2008

nota: dengan jawatan Ezam di dalam PKR sebagai Ketua AMK, sudah tentu banyak ‘rahsia’ dan kelemahan PKR berada di tangan beliau. Kemasukan beliau di dalam UMNO sememangnya amat dinantikan ramai pihak. Diharap saudara Ezam dapat berjuang dengan ikhlas demi bangsa kita. Sehingga semlm DSAI masih belum mengeluarkan apa2 kenyataan media mengenai Ezam.

1 Comment

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

One response to “Najib – Ezam tahu banyak perkara

  1. Kuntakinte

    Cadang kuntakinte, Pemuda aturkan ini ezam kasi pegi pusing ini malaya bikin cakap sama ini semua orang melayu malaya kasi sedar akhirnya perjuangan UMNO yang relevan dulu.kini dan selamanya. jangan lah ada yang dengki plak..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: