PKR pindah ke ibu pejabat baru

sumber malaysiakini

Parti pembangkang, PKR, akan berpindah ke ibupejabat barunya di bangunan lima tingkat di Merchant Square di zon komersial di Tropicana, Kuala Lumpur.

“Pilihanraya umum sudah tiga bulan berlalu, oleh itu pihak parti memberi keutamaan untuk mempunyai ibupejabatnya sendiri,” kata seorang pemimpin kanan PKR.

Pada masa ini, PKR beroperasi di dua pejabat sederhana – satu di Brickfields dan satu lagi di Seksyen 16, Petaling Jaya.

Parti itu juga akan mengadakan mesyuarat Majlis Kepimpinan Tertinggi (MPT) yang ke-69 pada hari yang sama parti itu berpindah ke ibupejabat barunya.

PKR ditubuhkan pada 1999 sewaktu kemuncak zaman reformasi oleh penyokong mantan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang diketuai oleh isterinya, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

“Dengan adanya ibupejabat baru itu, ia dijangka dapat membantu wakil rakyat kita memperbaiki sistem penyampaian kepada para pengundi mereka,” kata pemimpin PKR itu.

Dalam pilihanraya umum 8 Mac lalu, PKR memenangi 31 kerusi Parlimen – yang terbanyak di kalangan parti-parti pembangkang. DAP menang 28 kerusi manakala PAS 23 kerusi Parlimen.

topik terdahulu mengenai perpindahan ke pejabat baru. klik sini

1 Comment

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

One response to “PKR pindah ke ibu pejabat baru

  1. Pingback: Anwar Selesaikan Kerja Pejabat di Condo? « Keris Pusaka Melayu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s