PM nafi UMNO Boikot Permatang Pauh

Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menafikan dakwaan kononnnya Umno dan Barisan Nasional (BN) akan memulaukan pilihan raya kecil Parlimen Permatang Pauh, 26 Ogos ini.

Bercakap dalam sidang akhbar selepas mempengerusikan mesyuarat Dewan Tertinggi BN, di sini, petang ini, Abdullah berkata BN tetap akan meletakkan calonnya bertanding di kerusi berkenaan.

Awal hari ini, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan hari penamaan calon bagi pilihan raya kecil itu pada 16 Ogos ini, manakala tarikh mengundi 26 Ogos.

Kerusi itu kosong apabila Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail mengundur diri bagi membolehkan suaminya, Datuk Seri Anwar Ibrahim bertanding. – bharian

nota: Penulis ada menulis semalam mengenai “Boikot Permatang Pauh”. Memang betul pepatah Melayu Pantang Berundur. Tetapi melihat senario politik hari ini, dengan isu-isu nasional yang lebih perlu diberi keutamaan, maka pendekatan ‘ukur baju badan sendiri’ perlu dilakukan oleh BN khususnya UMNO. Tidak mustahil selepas pilihanraya kecil ini, sekiranya DSAI menang dan didapati bersalah, maka kosong semula kerusi Permatang Pauh ini. Cakap-cakap yang mengatakan UMNO kekurangan calon setanding dengan DSAI ada benarnya dan tidak boleh dinafikan. Lawan di Permatang Pauh bukanlah calang-calang orang tetapi merupakan Mantan TPM. Slogan lawan tetap lawan tidak begitu sesuai digunakan pada pilihanraya kali ini. Pihak BN/UMNO seharusnya pada ketika ini, perlu memberi tumpuan kepada isu-isu nasional di dalam mendapatkan semula keyakinan rakyat.

4 Comments

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

4 responses to “PM nafi UMNO Boikot Permatang Pauh

 1. melayusjati

  biarlah BN lawan. lawan tetap lawan. x pernah pun rakyat diabaikan. ini peluang baik nak berkempen dan menunjukkan keburukan anwar.
  apa nak takut. kalah menag bukan isu. yang penting rakyat makin sedar. serang dengan segenap tenaga.

  Dulu BN kalah sebab lembab sangat. lena sangat.

  Lawan tetap lawan…SERANG!!!!!!

 2. hanturaya57

  AKU HANTURAYA57 MINTA KAU BACA AKU. BARU KAU TAHU. BACALAH FIKIRAN HANTU JUGAK, JANGAN BACA OTAK KAU AJE.
  http://hanturaya57.blogspot.com

 3. hanturaya57

  MASUK DAN BACALAH FIKIRAN HAN…TURAYA

 4. Salam,
  Sambil makan angin hari ini mamak sempat juga membaca sebuah poster yang terpampang di kg.permatang pasir yang ditulisnya “Kami tak mengelubur UMNO”.Lama juga ambil masa untuk memahami maksud ayat tersebut kerana makna perkataan “Kebuluran” itu difahami…lapar atau pun orang penang kata ‘lapak’…tapi kalau kita gantikan perkataan ‘l’itu kepada ‘J’ pada mengelubur …lain pulak maksudnya!.Kadangkala Parti PKR ini pelik rasanya.Yang simbol parti itu kamu kita amati betul-betul…nampak dua half moon..yang selalu terdapat kat badan kita dimana?.pelik juga saudara DSAI ini pilih simbol…yang macam itu?.kenapa agaknya?.kerana minatnya ka?.

  Mamak rasa UMNO masih cool lagi disini permatang Pauh…baguslah itu biar PKR ini hempas pulas nak berkempen…kalau ya pun tunggulah selepas hari penamaan calon untuk berkempen..ini sampai kedai mamak pun jadi tempat kempen pada hari Sabtu lepas…Mamak nasi kandar itu mengeluh ramai yang datang dengar ceramah tak bayar bill makan dan minum..nak tanya takut…terlalu ramai!.Mamak pelik jugak macam mana dpa dapat permit untuk ceramah dan menggangu penghuni flet sekitarnya!Takut sangatlah itu…takut cita-citanya nak jadi PM itu terkubur?.Pressure tak boleh sabar lagi untuk berkempen…kesian juga DSAI ini!.Yang datang ceramahnya nak katakan 10% penggundi pun tiada..cuma mereka ini tumpang seronok nak dengar caci mencaci kerajaan.seronok dengar mencaci ini!.Tapi bila polis tuduh kata mereka fithnah…berdosalah dan lain-lain.Tapi mencaci pemimpin pemerintah hukumnya halal kot?.kena tanya tuan guru PAS!.Kerana PKR ini tiada biro ugama dan tak ada tokoh ulamak!.Parti Reggae…pasai itu ramai orang muda syok kat depa!.kerana Ketuanya pun kaki raggae!.Tak caya tanya kat Mr.Paul Wolfowitz….!.Esok lusa Negara ini boleh istiharkan Negara Islam Pertama di dunia yang menghalalkan sodomi!kerana didunia ini:

  85 – negara ban gay sex under laws on sodomy,pederastry,buggery or serious indecency.

  8 – Negara menghukum mati mandotri:Iran,Mauritania,Saudi arabia,Yemen,U.A.E,Sudan,Afganistan,parts of Nigeria.

  10 – Max.Life in prison:Uganda,India,Tanzania,Sierra Leone,Pakistan,Singapore.

  35 – Criminalize between men but not women:Bahrain,Bangladesh,India,Pakistan.

  p/s:DSAI ini sebenarnya ada hati nak jadi Setiausaha Bangsa-Bangsa Bersatu .Dia tak minat pun nak tolong Melayu tapi baik dengan yahudi laknat dan orang barat untuk Jawatan ini.Dia berlakon ini semua ini nak tunjuk macam hero untuk orang Melayu tapi akan gadaikan Agama Islam Keseluruhan dunia ini kepada Yahudi dan Kafir.(bacalah sydney morning herald June 28,2008).Anda Melayu semua faham agenda sembunyi dia ini.kenapa Dia pernah dipileh jadi Asian of the year tahun 1998 oleh newsweek dan baru-baru majalah barat memileh dia ini “100 orang yang paling berkuasa di dunia”!.Fikirlah siapa yang sponsor ini semua!.Kalau dia ini betul-betul seorang Islam yang teguh mahukah orang barat yang anti-Islam memilehnya?.Fikirkanlah saudara-saudara….Janganlah binasakan keseluruhan dunia Islam kerana dia seorang ini!.Orang Barat akan mencungkil keluar duri [Islam]dengan menggunakan duri juga [Orang Islam]…dan membinasakan Agama Islam dengan menggunakan orang Islam sendiri.Allah beri akal untuk kita berfikir…janganlah selalu sangat menadah tangan tanpa usaha tapi usahalah menggunakan akal fikiran yang diberi Allah supaya kita janganlah jadi orang yang mencucuk mata kita dengan tangan kita sendiri!.Wassalam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s