Terkini mengenai tahanan ISA

1. wartawan sin chew daily mungkin dibebaskan seawal petang ini selepas keterangan beliau di ambil. penahanan beliau juga adalah kerana terdapat ancaman keselamatan terhadap beliau.

Syed Hamid menjelaskan, polis menahan wartawan berkenaan atas beberapa sebab, termasuk berdasarkan maklumat mengenai ancaman keselamatan diri Tan.

2. ‘Polis Dunia’ sudah bersuara tentang peralihan kuasa 16 Sept ini. mungkin ramai yang yang suka bila Amerika mula campur tangan urusan negara. baca sini http://malaysiakini.com/news/89619

4 Comments

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

4 responses to “Terkini mengenai tahanan ISA

 1. AbangTuah

  Salam

  ISA masih relevan untuk mengekang individu atau kumpulan yang tindakan mereka boleh mengugat keselamatan negara. Ada yang berkata bahawa ISA hanya untuk sumbat dari kalangan Parti lawan sahaja, atau orang bukan Melayu. Itu kenyataan yang tak berasas. Cuba renung sejenak, Al-Maunah dari parti apa, siapa boleh jawab??? Adakah Al-Maunah dari kalangan bukan Melayu???

 2. Apai Ngelai

  Salam AbgTuah,

  ISA hanya dipertikaikan apabila ia membabitkan puak pembangkang, tapi tak pula dipersoal bilamana ia dikenakan terhadap kumpulan-kumpulan lain. Kelantangan lidah yang keterlaluan itu sebenarnya lebih merbahaya daripada pemberontakan kumpulan bersenjata, kerana ia boleh mengganggu-gugat kestabilan politik sesebuah kerajaan. Lebih merbahaya lagi apabila ia mampu menghasut rakyat dan negara luar untuk sama menjatuhkan kerajaan secara tidak demokrasi.

  Teresa kok memang kita ketahui terkenal dengan mulut yang celupar dan sering mempertikaikan kedudukan orang melayu dalam kabinet kerajaan. Yang diperjuangkan mereka adalah hak-hak untuk menjawat jawatan tertinggi dalam pemerintahan kerajaan, mesti ada dari kalangan mereka. Ia adalah impian puak yakjud ini. Setelah mereka menguasai ekonomi kita, kini mereka hendak menguasai politik kita pula.

  Bangsa kita sendirilah yang membantu dan mempermudahkan kerja mereka ini. Andaikata Anwar tidak wujud dalam pakatan pembangkang, apakah DAP mampu untuk berangan-angan menjarah tempat tertinggi dalam kerajaan, atau mungkin berniat untuk menjadi next presiden Republik of Malaysia yang pertama?

 3. kuntakinte

  Salam, kalau tak buat salah takut apa yeop, lantak le undang2 apa pun, masalahnya yang takut kena ISA atau apa saja undang2 sekali pun sebab dah ada cita2 nak buat kerja tak senonoh sebab tu takut sangat dengan ISA, individu atau rakyat madani tak runsing pun tentang undang2.

  kawan teman balik dari Denmark disana kalau kita mandi di rumah flat bunyi air bising menganggu jiran, jiran boleh report polis dan boleh kena tangkap sebab menganggu ketenteraman awam, itu sebab mandi je yeop.
  bior di rasakan si teresa tu garang sangat sampai Khalid pun kecut telor, ni khalid mesti lega kerajaan dah tolong dia. kah…kah…

 4. AbangTuah

  Salam,

  Begitulah jadinya kalau kerajaan terlalu lembut, sudah sekian lama dibiarkan ular-ular ni bertapa sehingga menjadi Naga pula.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s