Pak Lah & Najib Tukar Portfolio – Malaysiakini

Pak Lah hari ini mengumumkan pertukaran portfolio kementerian dengan Datuk Seri Najib berkuatkuasa hari ini. Pak Lah akan menjadi Perdana Menteri merangkap Menteri Pertahanan manakalah Datuk Seri Najib Timb Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan.

Difahamkan pertukaran ini adalah sebahagian dari pelan peralihan kuasa 2010.

9 Comments

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

9 responses to “Pak Lah & Najib Tukar Portfolio – Malaysiakini

  1. danet7882

    Pak Lah nakkan kuasa atas askar-askar apabila beliau mengisytiharkan DARURAT.. Najib pulak nak kenakan komisyen bagi setiap kontrak yang ditandatangani beliau untuk Kementerian Kewangan…

    Habislah MALAYSIA

  2. Salam,

    ha…hah…ha….absolute power game is starting since 1969….The power of the PM + Power Of The Armed Forces!.Putra Jaya become a Power House!.
    or

    TPM is in a Test for handle Global financial crisis?.Good start for TPM to proof himself for worth to be Next PM.

    For Pak lah is “a rolling stone gathers no moss”!!!.

  3. ala donat7882…. Mat Jenin nak berangan lg pak lah x kisah pun…

  4. Eagle has landed

    The swapping of portfolios between these 2 at this particular time is for what? Both of them are doing thing as they like and deemed fit. Any one out there with a better info of this maneuver ? Pak Lah is sound threatening…..ha.. ha you guy better watch it.

  5. Seorang dapat menguatkan kuasa, seorang dapat duit dompet.

  6. yes aku dari aritu lg nak tunggu komen Patek1472 ni… akhirnya dgn muka x malu muncul jugak… So mcm mana dgn cerita kapal titanic kau tu… Rasa2nya bukan Kapal BN yg karam, tp kapral singh yg x boleh nak bangun bila mat jenin tu x tercapai angan2 nya… amacam Patek ada cerita lain x ??? Dah 17 september ni… Kapal BN dah belayar jauh mat jenin tu terus lg angan2… Malu la patek bikin cerita syok sendiri…. Jd kesimpulannya……………Kau dah kena kencing dalam rancangan…. Bang Bang Boom…. Tula kalau bodoh boleh diajar tp bangang melantun2 payah jgk nak didik…. Tunggu cerita kau yg terbaru la…. Nmpknya mat jenin (anwar) terus berangan kau plk Patek terus jela jd tukang karut sampai tua…

  7. AbangTuah

    Salam,

    Kalau nak ikut cerita Mat Jenin, diakhir angan-angannya dia nak sarungkan cincin ke tangan Puteri Raja, tapi terpegang lipan bara, kena sengat terus jatuh pokok nyior.

  8. budak-budak lagi

    tukar port polio macam tukar baju…..ingat malaysia tu diorg punya ker????
    bagus r tu sgt……

  9. Budak-budak lagi

    Yang tu baru peralihan kuasa namanya..ada proses handover..bukan mcm anwar buat tu..yang dia buat tu proses rampasan kuasa..dengan teori dia yang ntahapahapantah tu..pastu dengan provokasi dia lagi..kacau bilau tau Malaysia nie ada orang macam tu..

    Nak berenti kerja pun kena bagi notis..mana boleh main cabut ja..dalam tempoh serving notice period tu, kena la hand over kerja2 dok buat..supaya bila replacement kita buat kerja nanti, smooth je workflow dia..tak la tercangak2 nak check itu ini..tapi nak cerita lebih pun tak guna..hang kan budak-budak lagi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s