Saya akan sertai UMNO pada masa yang tepat – TDM – Malaysiakini

Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata beliau hanya akan kembali menyertai UMNO pada suatu masa yang tepat.

Bercakap kepada pemberita di Yayasan Kepimpinan Perdana di Putrajaya Khamis malam, Mahathir yang juga bekas presiden parti itu berkata pelbagai pihak telah berusaha meyakinkan dan memujuknya agar kembali kepada UMNO.

“Saya sedang memikirkan untuk menyertai semula UMNO, tetapi saya akan menentukan sendiri masa yang sesuai.

“Permohonan (untuk menyertai semula UMNO) adalah satu perkara, penerimaan mereka juga harus difikirkan. Jadi saya mahu waktu yang tepat (untuk menyertai semula),” katanya.

Bernama melaporkan Dr Mahathir berkata beliau didatangi oleh banyak pihak yang meyakinkan beliau bahawa beliau boleh membawa kebaikan kepada UMNO, parti yang menjadi tulang belakang kerajaan Barisan Nasional, jika menyertainya semula.

Dalam perkembangan lain, Dr Mahathir berpendapat penulis blog Raja Petra Kamarudin dan Anggota Parlimen Seputeh Teresa Kok tidak harus ditahan mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) kerana mereka tidak melakukan ketegangan.

Beliau berkata adalah tidak benar sekiranya kedua-dua individu terbabit didakwa menimbulkan ancaman terhadap keselamatan negara hanya kerana meluahkan pandangan masing-masing.

Beliau mendakwa keadaan sekarang tidak begitu tegang jika dibandingkan pada 1987 yang menyaksikan 106 ahli politik ditahan dalam Operasi Lalang – agendadaily

10 Comments

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

10 responses to “Saya akan sertai UMNO pada masa yang tepat – TDM – Malaysiakini

  1. Nadrah

    Saya akan sertai PEKEMBAR pada masa yang tepat – TDM ?

  2. dhalcar

    nak masuk UMNO..
    Tun dah lupa suatu masa dulu dia dicaci maki pemimpin-pemimpin UMNO?..

    kini pemimpin-pemimpin UMNO lebih takutkan kebangkitan Anwar,lalu Tun di puja semula kerana hanya Tun yang layak bertemu Anwar,Pak Lah sekadar menghabiskan beras..

    Melayu mudah lupa..

    heh..

  3. Bakal PM

    Ala masa TDM keluar dulu beriya2 Nik Aziz tu ajak join PAS…. Tp TDM x hingin pun Join PAS… Baik join UMNO ada pekdah… Dr join PAS & PKR takut2 nanti TDM pulak berjangkit penyakit kuat berangan… Lg satu TDM bukannya suka jd balaci DAP…

  4. dio

    Tun patut kembali ke umno dan ajar diaorg camane nak jadi pemimpin.yg ada kat sana tu kebanyakkan nak kumpul harta je.cakap selalu tak fikir dulu main hembus asal boleh je.Nak buat statement apa2 pun buatlah research dulu jadi muka tak malu kalau di soal balik.HIDUP TUN HIDUP UMNO.Kalau tak takkan Malaysian hidup aman damai for 22 years kan

  5. AbangTuah

    Nadrah ini jenis orang yang banyak cakap, tapi binggung!!!

  6. Nadrah

    UMNO = PEKEMBAR = BINGONG LAGI MEMENGONGKAN…………

  7. Salam

    Cik Nadrah ooii..hanya orang yang bengong saja yang mengatakan UMNO itu bingung @ bengong @ mengong (ayat apa hang guna nie)..

    Kalau UMNO tu bengong, mcmana mat salleh yang senang2 dok tipu negara len tak boleh nak menipu orang melayu UMNO pasai penubuhan Malayan Union..aku rasa kalau hang yang bengong nie ada masa tu mesti terlompat-lompat mcm beruk (atau lebih elok sikit dari beruk) nak join Malayan Union sebab lahap nikmat sementara..bangsa Melayu takkan sebegini maju kalau tak dapat kemerdekaan hasil perjuangan UMNO..kalau tak pasaipa PAS pun satu ketika join UMNO dalam BN..sebab UMNO memang yang terbaik dari segi memelihara kebajikan orang Melayu..sebelum nak bising mcm langau, hang p check sejarah PAS..terutama bila depa join BN..

    Tapi dengan adanya pompuan bengong mcm hang nie, patutlah Melayu semakin layu..atau hang nie pun sebenarnya kafir harbi jugak?? menyamar sebagai melayu..atau hang pun sejahil RPK jugak..Melayu yang bukan Melayu..Islam yang mencerca Islam..

    Oii Cik Nadrah..kalau setakat nak join blog nie mcm nak lepas kentut ja..tulis 2,3 ketul pastu cabut memang hang nie orang yang tak bermaruah la..atau hang pun dah hilang maruah dek angau nak jilat pungkoq kafir harbi tu?? Apa yang hang dapat dengan menentang UMNO? Apa yang hang dapat dengan membela PKR? adakah hang dah dijanjikan jawatan sebagai gundik kalau PKR @ PR memerintah negara nie? Berapa sen sumbangan PKR yang masuk dalam poket hang jika nak dibandingkan dengan puluhan ribu (atau mungkin ratusan ribu) duit kerajaan yang hang & mak bapak hang habiskan sejak hang kecik sampai dah boleh menikah dah (tu pun kalau orang mau – anwar mau kot)

    Jangan la nak jadi mcm orang yang takdak harga diri..siang mengumpat malam tidoq sekali..kata bantai busuk tapi peluk sampai mimpi2..kalau hang boleh senaraikan 10jasa2 PKR pada orang Melayu & Islam aku akan diam diri dari terus menghentam hang…sebab aku pun dah mcm meluat dah tengok nama hang kat sini..mcm lalat taik!!!!

    Kalau hang dok bangga sangat pada anwar & pkr tu..hang cuba jelaskan pasaipa ramai penyokong hangpa dah join UMNO atau setidak2nya PAS??? Kalau hang nak hukum kata UMNO tu tak guna, cermin muka hang dulu..apa sumbangan hang pada masyarakat Melayu? Brapa juta hang dah bagi nak bina masjid & sekolah agama? brapa gelen peluh yang hang dah keluarkan untuk membangunkan insfrastruktur dalam kampung hang sendiri?? Aku rasa pompuan mcm hang nie pun sumbangkan air jugak..tapi bukan air peluh..air kencing!!! (sebab hang pun dah lencun kena kencing!!)

  8. Bakal PM

    Salam Putera 81…
    betul la aku rasa Nadrah tu memang dah sewel sebab perut dah kembung kena kencing dgn mat jenin jer… Dulu aku simpati la jgk Nadrah ni bila dia kena kencing… Tp skarang rasa menyampah pulak bila dia ni bebal sgt… Kena kencing seumur hidup pun masih x sedar2 lg…. Ntahla x reti berterima kasih bila kerajaan bg pendidikan tu sebabla ilmu x masuk…. Otak beku sampai tahap senag nak kena kelentong je… apa nak buat dah nasib kena kelentong terima je la…

  9. Salam Bakal PM

    Putera nak bagi nasihat kalau nanti hang jadi PM jangan hang kencing merata2 macam si anwar tu yer..sian orang mcm si nadrah..dah la otak beku tak boleh nak diajar, kena siram dengan air kencing plak tu..rasanya si Nadrah tu sesuai dok dalam tangki kumbahan saja kot..busuk lagi memualkan..mcm aku cakap aritu la..dia nie tak ubah mcm lalat taik..

    Kalau hati tu asyik nak pandang yang buruk pada tok guru, mcmana pelajaran nak masuk..kalau pendidikan yang dipelajari tu hasil dari sumbangan kerajaan yang dihina2..mcmana ilmu nak berkat..jadi lahirlah insan mangkaq macam si nadrah and the geng..malas betul aku nak layan provokasi pompuan mcm tu..tapi aku bagi can la selagi dia tak menyalak mcm si anjing betina tu (atau elok sikit dari anjing betina..)

  10. tubir

    tiada masa yang tepat dan tidak tepat untuk tun..kalau nak masuk ,masuk aja jangan nak gimek …….Umur pun dah senja tu buat lah jasa agar nama mu dikenang sepanjang zaman ,nama yang harum dan diiringi doa oleh semua anak cucu kita nanti .Kami hanya mampu melihat dan mendengar .menulis ni pun kalau tun terbaca ,rasanya tidak kot.hanya kita kita saja yang membacanya .dia orang tu jangan harap lah mana ada clas nak baca luahan hati kita rayaat biasa .Tiada pemimpin kalau tiada penyokong ….apa yang nak disokong kalau tiada yang nak rebah ……heheheheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s