Identiti Pemuda Pas Kini Terancam oleh PKR? – Malaysiakini

Pilihan Raya Kecil Permatang Pauh walau pun dimenangi dengan selesa oleh Parti PKR tetapi kesan berceramah pilihanraya dan tindak tanduk Pemuda Pas semasa berkempen di Permatang Pauh memberi kesan yang mudrat bagi Parti Pas.Seperti biasa Datuk Seri Anwar Ibrahim telah memperggunakan persahabatan akrab dari PAS terutamanya Datuk Nik Aziz Nik Mat sebagai batu loncatan untuk kepentingan dirinya.Menyedari perkara ini Datuk Mustafa Ali dari Parti Pas telah mendakwa Datuk Nik Aziz  Nik Mat lebih tebal fanatiknya terhadap Datuk Sri Anwar berbanding semangat mempertahankan dasar Parti Pas itu sendiri!.

Sasterawan terkenal dari parti PAS Azizi Abdullah pula mengiritik hebat kelakuan Pemuda-Pemuda dari Parti PAS  sangat terpengaruh dengan PKR Khususnya dalam Kempen Pilihan Raya ke-12 terutamanya di Pilihan Raya kecil Permatang Pauh.Katanya “Mereka Laungkan Reformasi dari Melaungkan kata hikmat Parti Pas Takbir!Allah Akbar!!!!.Mereka juga berbadan Pas tetapi berbaju PKR!!!!!.

– Mamak Penang

1 Comment

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

One response to “Identiti Pemuda Pas Kini Terancam oleh PKR? – Malaysiakini

  1. slyderrose

    ha, ha, ha…cerita dongeng budak2 umno. Yg paling tercemar adalah umno sendiri. Lihat dan pandang dengan biji mata pemilihan umno sekarang macam2 berlaku. Buat buta dan pekak wahai mamak penang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s