Pemilihan Agung Agung UMNO Ditunda – Malaysiakini

Perhimpunan Agung UMNO yang dijadualkan pada Disember ini ditunda pada Mac 2010. Walaubagaimanapun, pemilihan di peringkat Bahagian tetap akan diadakan bermula pada 9 Oktober ini.

Selamat Bersidang!!!

2 Comments

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

2 responses to “Pemilihan Agung Agung UMNO Ditunda – Malaysiakini

  1. Salam,
    Daripada Menang dan lakukan kesalahan lagi lebih baik Kalah dan lakukan yang terbaik untuk Negara!.
    Memang susah nak buat keputusan untuk mengundur lebih lagi apabila ditampuk No.1 di negara.Tapi ia bukanlah mustahil dilakukan demi Negara tercinta.Kita perlukan pengorbanan dan realistik dalam karier kita.Bukan mudah nak memerintah negara perlu ada satu pasukan yang mantap untuk megelolakannya.Sekiranya pasukan yang kita yakin itu tidak membantu eloklah cari yang terbaik.Begitu juga dengan Pak Lah pasukan yang diketuai ini tidak menunjukkan apa-apa kehebatan pun.Keanyakan dari mereka dalam pasukan Pak lah cuma manupulasi kedudukan PM untuk kepentingan diri untuk melonjak dalam karier politiknya.Ramai diantara mereka terkubur dan tidak bersemangat selepas PR-12 ini.Kewibawaan bekas Menteri-Menteri besar di negeri-negeri yang kalah seperti kaca terhempas diatas batu.Masing-masing bawa diri.Tiada semangat untuk menebus kekalahan.Lemah longlai!.tidak semangat berjuang!.Tidak membantu kerajaan pusat dan juga UMNO sendiri.Menyalahkan diri orang dari menyalahkan diri sendiri!.Media utama negara pulak sengaja menenggelamkan karier mereka dengan menyiarkan isu-isu kontraversi!.

    Semua rakyat tahu Pak lah bukanlah seorang lemah atau pun tidak berkaliber tapi beliau telah salah memileh teamnya.itulah kesalahan beliau.Kita tunggu team Najib bagaimana pula?.Kita tak sanggup tunggu dan lihat seperti pada dimasa lampau kini kita perlu tahu apa wawasan pasukan Najib dan kearah mana negara ini hendak dibawanya dan apakah janji-janji beliau pada rakyat dan khasnya pada Bangsa Melayu yang begitu lama telah terpinggir dalam arus kemajuan Minda dan materalistik dalam Negara!.Wassalam.

  2. aligoroth

    Penundaan Perhimpunan Agung UMNO kepada Mac 2009 telah mengundangkan pelbagai persepsi dalam minda setiap ahli Umno dan orang yang berminat dalam melihat percaturan sebuah parti politik yang telah tua ini. Apa yang jelas jawapan kepada penundaan ini telah kita ketahui rata-ratanya. Memang telah menjadi lumrah Umno, menjaga kepentingan individu dan puak masing-masing, tak kiralah team apa pun, team Pak Lah ke, team Najib ke, yang pasti Umno sekarang adalah sebuah kapal dagang yang telah rosak sana sini dan kaptennya pula seorang yang sakit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s