Selamat Berjaya!! -Malaysiakini

Pergerakan Pemuda UMNO Cawangan Jalan Enggang ingin mengucapkan Selamat Berjaya kepada Saudara Noor Ali Hj Abdul Razak (Exco Pemuda Jalan Enggang) yang kini berada di Beijing bagi mewakili Malaysia di dalam Pertandingan Sukan ‘World Mind Games”.

Semoga beliau memperoleh kejayaan cemerlang di samping mengharumkan nama negara di persada antarabangsa.

Advertisements

1 Comment

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

One response to “Selamat Berjaya!! -Malaysiakini

  1. Salam..

    Selamat berjaya dalam satu lagi misi mengharumkan nama Malaysia..kejayaan saudara Noor Ali nanti pastinya akan mengukuhkan lagi “pemetaan” dan “penjenamaan” negara Malaysia dalam minda masyarakat dunia sebagai bangsa yang mempunyai minda yang berkualiti dan terbaik..

    Sekadar berkongsi pengetahuan yang sedikit tentang apa yang dipanggil “mind games” atau “permainan yang melibatkan minda”..Permainan minda ini sebenarnya merupakan satu cabang dalam perubatan yang mampu memperbaiki sistem imunisasi dalam tubuh manusia..Ini berdasarkan kajian oleh UC Berkeley berkenaan kaitan antara sukan minda seperti permainan catur ini dan hubungkaitnya dengan keupayaan merendahkan risiko menghidap penyakit Alzhemir..

    Jadi..keupayaan saudara Noor Ali untuk terpilih menyertai pertandingan yang melibatkan semua 5benua di dunia amatlah dibanggakan dan semoga semangat Malaysia Boleh akan terus memayungi perjuangan beliau di sana nanti..InsyaAllah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s