Lupakan Anwar, tumpu kerja: Muhyiddin – Malaysiakini

Semua pihak diminta supaya berhenti mempercayai pembohongan berterusan yang dibuat oleh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim tentang rancangannya untuk mengambil alih kerajaan dalam tempoh terdekat.

Naib Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, sebaliknya, rakyat perlu memberikan kepercayaan dan peluang kepada kerajaan sedia ada meneruskan agenda pembangunan serta menghadapi situasi ekonomi global yang lembap.

“Saya fikir lebih baik kita tak usah fikir soal ini kerana rakyat pun sudah bagi mandat yang boleh dikatakan berpatutan kepada Barisan Nasional (BN).

“Memang kita tahu sejak beberapa minggu atau bulan lepas banyak polemik politik yang kita lakukan dan ramai rakyat kata kita buang masa. Tetapi apa nak buat, kerana apabila ada pembangkang membuat kenyataan membohongi rakyat, kita perlu memperbetulkan.

“Sebaiknya, selepas ini kita terus kembali bekerja keras,” katanya ketika ditemui pemberita selepas majlis jamuan Hari Raya Aidilfitri bersama pemimpin UMNO tempatan di sini malam ini.

Beliau diminta mengulas kenyataan Anwar hari ini bahawa rancangannya untuk mengambil alih kerajaan akan tetap dilaksanakan tanpa mengira keputusan sama ada Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi melepaskan jawatan Presiden UMNO ataupun tidak.

Ahli Parlimen Permatang Pauh itu berkata, ini kerana rancangan itu bukan bersifat peribadi terhadap Abdullah ataupun timbalannya, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Menurut Muhyiddin, semua pihak perlu berhenti mempercayai ‘angan-angan mat jenin’ yang diuar-uarkan Anwar.

“Dulu kata 16 September, rakyat pun tertunggu-tunggu tapi tak jadi. Kini semua sudah tahu ia tidak boleh menjadi kenyataan.

“Bagi saya, beliau sudah gagal tapi tetap mahu mempertahankan angan-angan mat jenin,” katanya.

Muhyiddin yang juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri berkata, semua pihak perlu menumpukan kepada usaha membangunkan ekonomi negara.

“Sekarang ini kalau kita lihat senario global, krisis kewangan yang agak tenat di Amerika Syarikat dan Eropah. Sudah tentu meninggalkan kesan hebat dan Malaysia tidak terkecuali,” katanya.

nota: Hidup TSMY!! elok rakyat dengan nasihat TSMY bekas rakan kuat DSAI dari dulu.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s