Khir Toyo: Tiada sekatan saya berkempen – REf Malaysiakini

Bekas menteri besar Selangor Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo, yang berhasrat bertanding Ketua Pemuda Umno, berkata beliau tidak pernah disekat untuk bertemu mana-mana anggota parti sepanjang berkempen walaupun dua bakal calon lain mendakwa menghadapi masalah itu.

Beliau berkata kenyataan Anggota Parlimen Jerlun Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir dan Anggota Parlimen Rembau Khairy Jamaluddin kononnya terdapat sekatan bagi mereka untuk bertemu anggota parti adalah andaian semata-mata.

“Mungkin apa yang mereka maksudkan sekatan itu ialah apabila ramai anggota Pemuda tidak hadir pada majlis tertentu.

“Kehadiran mereka sebenarnya mencerminkan sokongan, dan jika tidak hadir, itu terjemahan (juga),” katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis sambutan Aidilfitri di rumah pemangku Ketua Pemuda Umno Bachok Mohd Zaidi Sidik di sini malam tadi.

Mengenai agendanya, Mohamad Khir berkata jika beliau menang, perkara yang akan dilakukan adalah membantu kerajaan menangani kemiskinan tegar sepenuhnya pada 2010 selain memastikan Selangor akan kembali ke tangan Barisan Nasional pada pilihan raya umum akan datang. BERNAMA

nota: Betul Datuk Seri, tiada sekatan bagi Datuk. Tapi kena lah tau bahawa calon2 lain tu hampir semua ‘freshies’. Maybe strategi dorang belum cukup matang kot….Mungkin dorang tak guna wakil calon … dorang lebih gemar turun padang sendiri berbanding sesetengah pihak yang lebih suka hantar wakil calon….tak gitu??

1 Comment

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

One response to “Khir Toyo: Tiada sekatan saya berkempen – REf Malaysiakini

  1. KMS Ampang menyokong penuh hasrat Datuk Seri..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s