Siapa di dalam Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) – ref Malaysiakini

Ahli-Ahli Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara

Pengerusi ialah Yang Berhormat Dato’ Seri Azmi bin Khalid (BN – UMNO)

Naib Pengerusi ialah Yang Berhormat Dr. Tan Seng Giaw (DAP)

Yang Berhormat Datuk Nur Jazlan bin Mohamed
Ahli bagi kawasan Pulai (BN-UMNO)

Yang Berhormat Puan Tan Ah Eng
Ahli bagi kawasan Gelang Patah (BN-MCA)

Yang Berhormat Tuan Ir. Haji Hamim bin Samuri
Ahli bagi kawasan Ledang (BN-UMNO)

Yang Berhormat Datuk Seri Panglima Mojilip b. Bumburing@Wilfred
Ahli bagi kawasan Tuaran (BN-UPKO)

Yang Berhormat Tuan Liang Teck Meng
Ahli bagi kawasan Simpang Renggam (BN-GERAKAN)

Yang Berhormat Tuan Alexander Nanta Linggi
Ahli bagi kawasan Kapit (BN-PRS)

Yang Berhormat Tuan Lee Chee Leong
Ahli bagi kawasan Kampar (BN-MCA)

Yang Berhormat Dato’ Haji Abdul Rahman bin Haji Dahlan
Ahli bagi kawasan Kota Belud (BN-UMNO)

Yang Berhormat Tuan Kamarul Baharin bin Abbas
Ahli bagi kawasan Teluk Kemang (PKR)

Yang Berhormat Tuan William Leong Jee Keen
Ahli bagi kawasan Selayang (PKR)

Yang Berhormat Dato’ Haji Kamarudin bin Jaffar
Ahli bagi kawasan Tumpat (PAS)

Yang Berhormat Tuan Tony Pua Kiam Wee
Ahli bagi kawasan Petaling Jaya Utara (DAP)

sumber parlimen

nota: Masih kurang percaya dengan ‘findings’ dari PAC??

9 Comments

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

9 responses to “Siapa di dalam Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) – ref Malaysiakini

  1. Ya, tapi apa pasal tidak ada undi, chairman satu orang sahaja cakap. Siapa mahu percaya

  2. PACman

    Just because procedures are followed on paper does not mean all is right. Paper trail can be easily created and all will appear AOK. Even big name independent auditors have been known to have fooled by paper trails and representations.

    Are PAC’s findings reliable? The answer depends on who we want to believe.

  3. maie58

    total change can only be made after formation of the new government.meaning we can only know the whole story if pr take over the government.

  4. Uncle

    Even if the finding is not unanimous, it does not mean that it is not fair. DAP and PKR member would always vote against the decision for a tiny thread of excuses. Most important is that, the majority of the committee agreed that no hanky panky is going on. Do you think if there is a major discrepancy, the DAP and PKR representative would keep quiet just like that. I for sure would put DAP/PKR/PAS responsible the next soldier died due to the Nuri’s.

  5. Kuntakinte

    Salam, My blog & pacman ini bukan nak bertanding jawatan ngok….. nak ngundi2 buat apa!!!! ini j.kuasa nak membuat siasatan puas kan hati species semacam korang yang tak habis2 tuduh rasuah dan penyelewengan, perangai mangkuk ayun macam korang kerajaan cakap dan buat apa pun akan kata tak betul, pegi duduk dalam hutan belum kat Grik diam-diam kawan dengan harimau lagi bagus, tuduh kerajaan macam2 nikmat kerajaan bagi korang sapu sampai buncit.

  6. tubir

    salam
    jenis manusia pembangni memang mangkuk hayun .Bebal dan bangang , tengok ajalah didalam dewan parleman macam mana perangai dia orang ,macam monyet dan syok sendiri. ketua pembangkang lagi teruk belagak bagus dan pandai ,orang lain semua nya bodoh.Konon nak bentang belanjawan sendiri.belanjawan yang kerajaan buat semuanya tak betul .rayaat dah bosan dengan mamat seorang ni ,kalau perempuan bolehlah kita katakan meroyan ,tapi dia ni jantan semelaya ….jadi perkataan yang paling seseuai adalah sasau atau gila PM .Kesian dia ni ……dari mula masuk dewan parleman sampai sekarang satu cadangan yang masuk akal pun tak ada dikeluarkan .Tak habishabis tuduh kerajaan tak betul .Cuba kat parleman tu pakat ramai ramai tangkap dia dan bogelkan ,tengok dia pakai seluar dalam ke tidak ?.Kepada beliau saya nasihatkan pergi lah berubat ……..sebelum jadi parah dan sebati ……nanti susah nak dibuang …..takut nanti jadi saka …kena turunkan pada anak anak sebagai pewaris……….kesian merika …….
    kepada pembangkang yang lain tu …..saya berpesan gunakan lah masa 4 tahun ni dengan berfeadah untuk rayaat . sebab lepas tu ada pilehan raya umum sekali lagi ……anda tak akan dipileh semula ………kalau tingkahlaku macam orang tidak bertemadun dan kurang ajar .

  7. Kuntakinte

    Salam, sdr. tubir komen bro boleh buat puak2 tu mencicit lari tak masuk dah blog ni he..he….

  8. HEraNLah

    Gi tengok laman web siaran dari Parlimen..sama je semuanya..pemimpin UMNO lagi lah teruk macam beruk..dah dudk dewan lama perangai cam cipan.pas tu malas datang parlimen sebok kempen untu jawatan dalm parti..pirah…setakat tengok RTM memanglah pembangkang je yang teruk…tengok le satu sidang tu….bagaimana pemimpin UMNO sepak pemimpin Pas…memang perangai cam anjing…nak tunggu RTM siar, tunggu 50 tahun lagi pun alamt tak kan keluar…bukan fitnah, tengolah kat You TUbe.

  9. assalamualaikum semua!

    maleh ler teman nak cakap… maleh teman nak tengok dema yang buat parlimen macam kandang lombu buang merata-rata..iskk..isk siap bawak orang nyambut hari jadi ler. dah tak ada tempat lain ke lagi pegiler ke jalan-jalan raya yang selalu beno buat reformasi tu..buat tengah -tengah higyway pun tak per!
    kenapa lak tak nak buat doa selamat… panggil ler kengawan lain suruh pakai kopiah dan berpelekat, apa nak ada MALAYsian MALAYsia ler kata kan.

    sekupangdua keluor ayor mata …tergelak beso bila tubir cakap perangai berok… tak payah pegi zoo..DALAM PARLIMEN ADA UNGKA DENGAN BEROK SEJAK DEMA MASUK… HE HEHE…SAFE BUDJET BOLEH TENGOK ON LIVE…lagi… nasib baik dalam blog ni tak mandang gambor yang life..isk…isk… kecoh… dema yg kuat nyokong walau dikencing… mana gayanya..lenjun kot…. heran..heran…memang patutler heran

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s