Calon PAS tidak dihormati oleh AMK Keadilan – malaysiakini

Angkatan Muda Keadilan Malaysia (AMK) kesal dengan tindakan polis menahan Ketua AMK Terengganu, Fariz Musa dan lima lagi ahli skuad sayap negeri ini yang menampal poster wanita Mongolia Altantuya Shaaribuu di sekitar Kuala Terengganu, awal pagi tadi.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu, ACP Fauzi Abduri mengesahkan pihaknya telah menahan keenam mereka di Jalan Cerung Lanjut pukul 4.45 pagi tadi.

Difahamkan mereka akan dikenakan tahanan reman hari ini untuk disoal siasat berhubung perbuatan menghasut.

Esok ialah hari penamaan calon pilihan raya kecil kerusi Parlimen Kuala Terengganu.

Ketua AMK pusat, Shamsul Iskandar Mohd. Akin berkata, penahanan Fariz yang juga Tmbalan Ketua AMK pusat jelas merupakan satu bentuk intimidasi awal BN yang memanipulasi pihak polis untuk mengekang kempen yang dilaksanakan oleh Pakatan Rakyat.

“Apa yang menghairankan ialah apakah aktiviti penampalan poster boleh dikaitkan sebagai satu hasutan yang boleh membawa kepada kemudaratan awam?” kata beliau dalam kenyataan yang dikeluarkan hari ini.

Kata beliau lagi, AMK difahamkan bahawa yang menjadi isu ialah poster yang ditampal memaparkan gambar Altantuya yang dibunuh dua tahun lalu.

“Persoalan timbul apakah masalah yang dihadapi dengan paparan gambar mendiang Altantuya jika ia tidak mensabitkan mana-mana pihak berkenaan?” kata beliau lagi. – mstar

nota: sepatutnya kalau tak sabar sangat nak naik poster…naik kan lah bendera PAS…wakil Pas yang akan bertanding..bukan mendiang yang bertanding…

sungguh bodoh tindakan mereka yang mengantung poster mendiang yang kononnya ingin menyindir DS Najib…

apakah puak2 AMK ini tidak takut dosa kah sekiranya apa yang mereka laungkan selama ini hanya gosip2 politik ketua mereka??

Adakah mereka ini berpegang kepada pengakuan sumpah Bala untuk menjatuhkan hukuman kepada DS Najib??

Kesian YB Wahid…patut YB dihormati..nampaknya Pemuda PAS kena kerja sendiri laaa…harapkan PKR…memang pantang nampak peluang macam ni…nk popular sahaja.

Leave a comment

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s