Tahniah PAS -malaysiakini

Tahniah atas kemenangan calon anda pada PRK KT. Moga pihak BN dpt membuat post motem atas kekalahan ni. Ia memberi impak yg besar kerana kerusi bertukar tangan. Bukan faktor calon,tetapi pada hemat penulis faktor menyerang peribadi masa berkempen adalah punca kekalahan. Apa2pun tahniah!

6 Comments

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

6 responses to “Tahniah PAS -malaysiakini

 1. tubir

  kemenangan pas sudah dijangka lebih seawal masa pemilihan calun dibuat.Calun yang dipileh tidak sesuai dan tidak dekat pada rayaat dan penduduk tempatan .beliau hanya dekat pada kelompok tertentu saja khususnya didalam umno ……faktor kedua adalah Menteri besar terangganu itu sendiri………..Tidak keterlaluan didalam pilihan raya umum akan datang BN akan Kalah teruk Di terangganu .Umno kena buat anjakan rohani .Ada orang lama perlu berundur….dan beri peluang pada orang baru dengan startigi politek baru ………untuk mengimangi idelogi jalu kumpulan pakatan rayaat.UMNO terangganu akan menghadapi
  kesukaran kerana campurtangan Pihak tertentu…..

 2. tubir

  salam
  kemenangan yang sudah dijangka .pemilehan calun umno yang salah untuk wakil kawasan tersebut,Beliau tidak mesra rayat,beliau hanya disokong oleh orang umno yang dari puaknya saja….faktor kedua adalah Menteri besar terangganu sekarang ini……….tidak keterlaluan jika dikatakan pada pilihan raya umum akan datang terangganu akan jatuh ketangan pembangkang.adanya campurtangan dari kuasa lain selain dari politek telah memburukan kedaan umno terangganu………..Umno perlu membuat anjakan rohani dengan membuat perubahan suktur perang saraf,golongan lama dan tua perlu berundur dan hanya menjadi pemerhati dan bahan rujukan ,Cara berplitek sudah berubah…..Umno perlu ingat pengundi pengundi yang akan mengundi dimasa hadapan terdiri dari generasi baru yang kehendak dan keperluan jauh berbeza dari genarasi terdahulu.
  perlu difahami kenapa golongan muda memileh arah pembangkang?Mengapa mereka sukar dikawal .kemana arah belia bandar dimasa ini,apakah peranan gerakan pemuda selari dengan pemikiran orang orang muda sekarang ini.Umno perlu ingat tahap pendidikan bukan keteria utama untuk menjadi pemimpin yang berjaya .Politek tidak kenal tinggi atau rendahnya tahap pendidikan seseorang ,yang pentingnya sokongan dan keserasian kepada pemimpin itu sendiri.
  Berlajarlah dari apa yang berlaku dikuala terangganu ini………………dimana siapa calun itu adalah amat penting untuk mencapai kemenangan.Kalau dilhat calun BN tidak mesera rayaat……..Dan kelihatan jangal berada disesatu kawasan seolah olah beliau ni kosong ……..dan tak tau apa yang sedang berlaku ……..Sunguh malang bagi BN keran kehilanan satu kerusi yang amat berharga untuk 4 tahun yang mendatang.Umno pusat kena melihat umno kuala terangganu dari dekat dan membuat rombakan dan susun langkah langkah yang betul dan berkesan untuk terus bersuaian dengan masa.

 3. zackdanial

  Kebodohan BN dan terutamanya kebodohan Umno-NO-NO amat ketara dlm PRK KT .

 4. Peratus undi turun,dengaq kata duit claim masa mengundi tahun lepas Palimen K.Terngganu untuk pemyokong BN tak dapat lagi tu yang pakat tak mau balik tu….

 5. kuntakinte

  Tahniah!!! PAS

 6. kuntakinte

  salam, shhhhhh, buang hingus sebab sedih sangat…..tapi tak pa dunia belum kiamat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s