Zambry kekal MB hingga kes rayuan didengar

Mahkamah Rayuan di sini membenarkan permohonan penangguhan pelaksanaan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang memutuskan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin adalah Menteri Besar yang sah.

Sehubungan itu, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, kekal sebagai Menteri Besar Perak sehingga kes rayuan itu didengar.

Hakim Datuk Ramly Ali berkata, mahkamah akan menetapkan satu tarikh kelak untuk mendengar rayuan Zambry.

Advertisements

9 Comments

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

9 responses to “Zambry kekal MB hingga kes rayuan didengar

 1. Moga ketuanan MELAYU tak hilang dibumi Perak

 2. abangtuah

  MB PERAK YANG PALING LAYAK SEKARANG IALAH DS DR ZAMBRY. PERAK AKAN TERUS MAJU DAN MAKMUR BERSAMA-SAMA BELIAU.

 3. AbangTuah

  NIJAR TERLALU BERDENDAM..BEBERAPA JAM DAPAT MENJADI MB SEMULA HABIS ORANG NAK DI PECATNYA. DIA TAK MEMIKIRKAN NASIB ANAK ISTERI MEREKA YANG DIA PECAT. YANG PENTING BAGI NYA IALAH SESIAPA YANG TIDAK SEALIRAN PERLU DIPECAT..

 4. budak perak

  atas sebab apa zambry perlu kekal sebagai MB Perak?Sedangkan perlantikannya pun tidak sah mengikut perlembagaan.Mahkamah cuma menangguhkan keputusan yang dibuat oleh mahkamah tinggi.Atas alasan apa Zambry kekal sebagai MB adakah kerana ia dilantik oleh sultan, tapi kenapa UMNO takut sangat undur bubarkan dun? takut kepada kuasa rakyat ke? dua orang yang di pecat tu adalah penjawat awam, jadi perlulah bekerja sebagai penjawat awam ,bukan bekerja sebagai ahli UMNO atau speaker,

 5. jibam

  Baca betul2 keputusan Mahkamah Tinggi KL. Datuk Seri Ir Nizar adalah MENTERI BESAR PERAK YANG SAH. Dan Zambry tetap MB Haram. Mahkamah Rayuan hanya menerima permohonan Zambry untuk MENANGGUHKAN PERJALANAN KEPUTUSAN Mahkamah Tinggi KL, dan bukannya MEMBATALKAN keputusan tersebut. Walau berjaya tangguh, Zambry tetap MB HARAM dan segala keputusan yang dibuat oleh beliau dan exco haramnya adalah TIDAK SAH DAN TERBATAL.

  Sila baca penghakiman dengan teliti. Jangan korang dok buat keputusan sendiri.

 6. abangtuah

  INI MEMBABITKAN PERLEMBAGAAN DAN PERUNDANGAN.

  IYA BETUL KEPUTUSAN PERUNDANGAN MAHKAMAH MENGATAKAN NIZAR MASIH MB..

  TETAPI MAHKAMAH RAYUAN MENANGGUHKAN KEPUTUSAN TERSEBUT. SEFAHAM AKU JIKA DI TANGGUH IANYA BERMADSUD BELUM BOLEH DIPAKAI. KALAU BOLEH DI PAKAI TENTU NIZAR TAK LE KELUAR PEJABAT.

  SEKIRANYA BELUM BOLEH DIPAKAI MAKANYA MB ZAMBRY LAH MASIH MB YANG SAH MENGIKUT PERLEMBAGAAN.

 7. 1 Malaysia

  Setuju sangat2 dengan Jibam, Dtk Sri Nizar adalah MB Perak yang sah! Beliau memecat yang memang patut dipecat! Bukan atas dasar dendam, tapi memang kena pada tempat.. sedangkan Zamry sendiri memaksa / menghalau Dtk Sri Nizar keluar dari pejabatnya pada waktu merampas kuasa. Dasar rakus & pelahap kuasa! Kalau dah malu tuu.. apo nak dikato??? Kosongkan jelah kerusi empuk tu utk Datuk Nizar. Syukur2 dah duduk lebih 100 hari. Anyhow, the most important things is.. BUBARKAN DUN PERAK!

 8. Bakal PM

  Nizar adalah antara muka2 x malu yg berselindung disebalik perundangan… Betul mahkamah tinggi memutuskan beliau sebagai MB yg sah… tp kalau beliau mempunyai akal yang waras beliau sepatutnya melepaskan jawatan… atas dasar apa??? atas dasar beliau tidak lg mempunyai majoriti didalam DUN… knp beliau mendesak membubarkan DUN??? kerana beliau takut kehilangan kuasa yg tak sampai 2 tahun dipegang… kalau kita lihat krisis di Perak bermula apabila 3 ahli DUN yg hilang kepercayaan kepada parti mengisytiharkan mereka bebas dan menyokong BN atas dasar perjuangan BN yg adil dan baik untuk rakyat…
  oleh kerana takut kehilangan kuasa speaker yg dahulu telah memecat ahli DUN tersebut bg tujuan menghalang mereka hadir pd sidang DUN… dah nampak penakutnya pakatan rakyat… oleh kerana tindakan bacul PR tersebut BN memohon perkenan sultan untuk menubuhkan kerajaan atas dasar sokongan majoriti… namun sekali lg tindakan bacul speaker melarang MB Zambri dan exconya dr menghadiri sidang DUN walaupun mahkamah memutuskan mereka layak berada dalam sidang DUN…. namun biasala kalau keputusan yg memihak pd PR cepat je mereka terlompat2 nak BN akur tp bila keputusan mahkamah memihak BN adala pulak beruk2 jalanan terlompat2 mengatakan ianya konspirasi…. bg PR keputusan yg telus dan adil adalah keputusan yg memihak kpd PR… Bodohnya akal fikiran… Kalau AnWar @ mat Jenin yg menubuhkan skuad Lompat pd 16 sept dulu berani mencabar Najib untuk membubarkan DUN… maka saya mencabar AnWar untuk menyokong sidang DUN perak yang dihadiri oleh semua ahli DUN untuk seluruh rakyat lihat siapa sebenarnya yg layak menubuhkan kerajaan… bukan idea bodoh semata2 yg hanya mahu membubarkan DUN…. nak bazirkan duit rakyat untuk pilihanraya…. bersidang jer untuk kita lihat sama2 siapa lebih berkuasa….

  • 1 Malaun

   Kedudukan Zambry yang tidak dilantik mengikut perlembagaan mahupun alasan tubuh kerajaan negeri Perak.

   Kedudukan Ganesan yang tidak dilantik mengikut perlembagaan mahupun alasan tubuh kerajaan negeri Perak.

   3 ADUN yang ada masalah dan mohon bantuan puak kroni UMNO itu sahaja.

   ADUN Pakatan rakyat lain tak ada masalah . Gaji tak ada .tak macam ADUN UMNO ,gaji besar, kontrak kerajaan besar. Inilah masanya nak merasa enjoy duit rakyat. , melancong luar negeri. Dengan alasan mencari pelabur, bermodalkan duit rakyat.inilah dinamakan Sekatan ekonomi rakyat oleh kerajaan UMNO. apa kes bakal PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s