Insiden Serangan Gereja

Pemuda UMNO Jalan Enggang mengutuk sekeras-kerasnya tindakan tidak bertanggungjawab pihak tertentu menyerang gereja Metro Tabernacle, Desa Melawati.

Mana2 agama di dalam dunia ini tidak mengajar umatnya supaya bertindak terhadap mana2 rumah ibadah agama lain..

Allah dengan tegas melarang umat Islam bertindak terhadap mana-mana rumah ibadat penganut agama lain sebagaimana yang dinyatakan di dalam al-Quran.

3 Comments

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

3 responses to “Insiden Serangan Gereja

 1. tubir

  Apa puncanya perkara ini terjadi .Adakah kita semua dah hilang akal?perkara seperti ini tidak akan terjadi jika tiada pihak yang mula bermain dengan api . Api telah dirangsang cuma hanya MENUNGGU SEIAPA YANG NAK MULA MEMBAKARNYA .INI AKAN MEMPERLIHATKAN ORANG ORANG ISLAM YANG MEMBAKAR RUMAH IBADAT ORANG KRISTIEN .ITULAH ANGAPAN ORANG ORANG KRISTIEN .MUNGKIN KEBAKARAN ITU DICETUSKAN OLEH MERIKA SENDIRI .MENANGUK DIAIR YANG KERUH……INI KERJA ORANG ORANG GILA KUASA GILA JAWATAN …….MENGHASUT DAN MEMBAKAR SEMANGAT …….

 2. izatt

  kenapa dengan dunia sekarang ni??kenapa perlu sampai membakar gereja??kita sendiri tak pasti sama ada orang islam atau orang kristian sendiri yang membakar gerejanya….kita jangan buat andaian sendiri..biarkan pihak berkuasa bertindak mengikut undang2..apa pun sebagai rakyat yang cintakan keamanan kita banyak2kan berdoa dan bersabar…semua agama mengajar untuk melakukan kebaikan…jangan lupa ajaran agama..itulah landasan kita sebagai manusia agar tidak terpesong…

 3. sor

  Assalamualaikum w.bt .
  tu la jgn pandang ringan bila timbul isu kalimah ALLAH… hakim yg ambil kes pun bukan islam. sedangkan kerajaan boleh buat sesuatu.. fikir dan renungkan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s