PAS cabar Kickdefella dedah siapa bayar RM4 juta

Dewan Pemuda PAS Kelantan mencabar penulis blog Kickdefella, Syed Azizi Syed Abdul Aziz, mendedahkan siapa yang didakwanya membayar RM4 juta kepadanya untuk mewujudkan persepsi buruk terhadap bekas perdana menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi dan memastikan PAS kekal memerintah Kelantan.

“Bila dia (Syed Azidi) sebut terima RM4 juta, menjadi tanggungjawab dialah untuk mendedahkannnya. Ia daripada tulisannya. Kalau betul (dakwaannya), dedahkanlah,” cabar ketua penerangannya, Ahmad Fadhli Shaari.
Selepas dipecat daripada Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) November tahun lalu oleh menantu menteri besar Kelantan, Abdul Ariffahmi Ab Rahman – peneraju PMBK ketika itu – Syed Azidi menjadi tumpuan kerana kerap mendedahkan pelbagai dakwaan ‘kepincangan’ dalam kerajaan pimpinan PAS itu.

Ahmad Fadhli berkata, pihaknya tidak tahu menahu mengenai dakwaan Syed Azidi dalam blognya semalam.

“Kami Pemuda PAS negeri tidak tahu menahu. Jadi kita akan bincangkan perkara ini dalam mesyuarat Dewan Pemuda yang akan datang.

“Kita tidak tahu perkara tersebut (isu peruntukan RM4 juta), mungkin pihak atasan tahu. Kita tidak tahulah,” kata beliau yang juga setiausaha akhbar menteri besar, Datuk Nik Aziz Nik Mat.

Ditanya bilakah dewan tersebut akan bermesyuarat, Ahmad Fahdli yang juga seorang pensyarah agama di sebuah kolej milik kerajaan negeri menjawab: “Dalam masa terdekat”.

Ahmad Fadhli yang dilantik sebagai setiausaha akhbar Nik Aziz sejak Februari lalu, diminta mengulas dakwaan Syed Azidi bahawa beliau (Syed Azidi) menerima peruntukan tersebut dalam tempoh tiga tahun bagi pelbagai aktiviti “Operasi Gerak Saraf”.

Menulis dalam blognya semalam, beliau yang juga digelar “Sheikh” di kalangan penulis blog, dilaporkan merujuk kepada kenyataan Ahmad Fadhli dan tulisan seorang lagi penulis blog – Abdul Rahman Talib (Tulang Besi) – yang didakwa menyifatkannya (Syed Azidi) sebagai ‘seorang yang kecewa dan membuat pelbagai pembohongan’.

Dalam coretannya berjudul ‘Saya yakin Nik Aziz akan kena dakwa – jawapan kepada S/U akhbar MB Kelantan dan Tulang Besi’ semalam, Syed Azidi mencabar Ahmad Fadhli menyiasat perbelanjaan wang itu dan membuktikan sama ada ia digunakan bagi tujuan peribadi.

Sementara Abdul Rahman yang lebih dikenali sebagai “Tulang Besi” pula dicabar menyiasat dan mendedahkan nama individu yang membiayai aktiviti yang ditaja itu.

Ketika dihubungi Malaysiakini ini, Ahmad Fadhli berkata Dewan Pemuda PAS Kelantan tidak akan melayan cabaran daripada seorang “penulis blog murahan”.

1. rupa2nya….PAS ni pun lagi teruk…guna duit rakyat utk meluaskan pengaruhnya…

1 Comment

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

One response to “PAS cabar Kickdefella dedah siapa bayar RM4 juta

  1. Kita nak biarkan duri dalam daging ini?

    Kini ramai yang maklum bekas Naib Presiden Parti Rakyat Malaysia (PRM) Sheryll Stothard dilantik menjadi Pengurus Besar Komunikasi Korporat Petronas, di mana dia menjawab terus kepada Ketua Eksekutif syarikat petroliam nasional itu.

    Apakah pihak yang bertanggung-jawab telah menyelidik latar belakangnya dengan cukup dan yakin 100% dia layak memegang jawatan tersebut? Apakah tiada sesiapa yang berasa terpanggil untuk melihat pelantikan itu sebagai menusuk duri dalam daging dengan sengaja? Bukankah ini satu “politico-corporate suicide?’ (kalaulah ada istilah sebegitu…)

    Jika pihak yang bertanggung-jawab, terutama individu-individu tertentu dalam Keraajaan yakin si Sheryll ni dah bertaubat, apakata diimbas kembali rekodnya seawal Januari lalu apabila dia mengepos dalam blog peguam aktivis apa jua, Haris Ibrahim (di sini) supaya rakyat “…mengundi menjatuhkan BN sekiranya mereka berasa ia telah menafikan rakyat hak sebagai rakyat Malaysia…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s