Mat Sabu Digesa Beri Penjelasan Gelaran Anwar Al Juburi

KUALA LUMPUR 17 Jun – Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu digesa memberi pengesahan terhadap berita yang mengatakan bahawa beliau akan meminta maaf secara terbuka kepada Datuk Seri Anwar Ibarhim terhadap satu gelaran yang mengaibkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu.

Bekas Setiausaha Sulit Anwar Ibrahim, Anuar Shaari berkata penjelasan itu penting kerana maksud gelaran mengaibkan itu menggambarkan perilaku seks luar tabii pemimpin itu sebelum ini.

“Ini penting memandangkan ramai anak muda ingin tahu maksud sebenar gelaran yang diberikan itu”, katanya dalam satu kenyataan di sini.

Mat Sabu yang baru-baru ini memenangi jawatan Timbalan Presiden Pas, telah mengumumkan bahawa tidak akan menyerang Ketua Pembangkang itu, sebagaimana yang pernah dilakukannya semasa Anwar dalam UMNO.

Pada ketika itu difahamkan Mat Sabu pernah menggelarkan Anwar sebagai Anwar Al Juburi.

Mat Sabu juga mengakui bahawa beliau pernah berjumpa Ummi Hafilda Ali yang kemudiannya menjadi saksi utama dalam kes perbicaraan kes liwat melibatkan Anwar.

Pada masa yang sama, Anuar juga berkata masyarakat juga ingin tahu daripada Mat Sabu mengenai tujuan sebenar perhimpunan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 9 Julai ini.

“Adakah perhimpunan itu untuk kepentingan umum atau untuk membersihkan nama Anwar. Anwar kini sudah ‘tidak masuk perlumbaan’ kerana tabiatnya yang luar biasa dan semakin jelas kelihatan,” katanya. 0 umno-online

Leave a comment

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s