Sepuluh EXCO Terengganu angkat sumpah

sumber utusan 2:08pm

KUALA TERENGGANU 9 April – Selepas lebih sebulan berjaya mengekalkan pemerintahan di Terengganu pada pilihan raya umum lepas, 10 anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Barisan Nasional (BN) hari ini mengangkat sumpah jawatan sebagai anggota Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco).

Sepuluh anggota Exco berkenaan, yang termasuk tiga muka lama mengangkat sumpah jawatan di hadapan Pemangku Sultan Terengganu, Tengku Muhammad Ismail Tuanku Mizan Zainal Abidin di Istana Maziah di sini.

Tujuh muka baru yang dilantik sebagai Exco kerajaan negeri itu ialah ADUN Seberang Takir Ahmad Razif Abdul Rahman, Yahaya Khatib Mohamad (Pengkalan Berangan), Ashaari Idris (Langkap), Datuk Zaabar Mohd. Adib (Rantau Abang), Khazan Che Mat (Batu Rakit), Rozi Mamat (Telemong) dan Dr. Abdul Rahman Mokhtar (Kuala Besut).

Sementara tiga ADUN yang dilantik semula sebagai Exco ialah ADUN Teluk Pasu, Datuk Abdul Rahin Mohd. Said, Datuk Mohamed Awang Tera (Chukai) dan Toh Chin Yaw (Bandar).

Pada istiadat itu, kesemua mereka menerima watikah pelantikan sebelum diteruskan dengan majlis mengangkat sumpah jawatan dan taat setia serta sumpah menyimpan rahsia sebagai Exco kerajaan negeri dan disusuli dengan menandatangani surat pelantikan masing-masing.- Bernama

nota: diharap dengan perlantikan exco baru Terengganu ini, semoga segala perancangan yang telah dibuat oleh kerajaan persekutusan dan negeri dapat dilaksanakan dengan jayanya. Selamat berkerja kepada semua Yang Berhormat

Leave a comment

Filed under Berita & Aktiviti Pemuda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s